vineri, 10 mai 2024

Fotbal liga a 2-a : EVENIMENT | CJ Neamţ se ASOCIAZĂ cu ACSM Ceahlăul Piatra-Neamţ pentru a sprijini financiar echipa de fotbal. Sezonul următor se dorește PROMOVAREA în SuperLigă!

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț va juca sâmbătă la Dumbrăvița ultimul joc oficial din play-out-ul grupei A și totodată ultimul joc al sezonului competițional al ligii a 2-a, ediția 2023-2024.
A fost un sezon dus la bun sfârșit cu mari sacrificii financiare dacă ținem cont de faptul că promisiunile financiare ale autorităților locale s-au concretizat foarte târziu după aprobarea bugetelor locale iar obiectivul de calificare în play-off a fost ratat la mustață, poate și datorită faptului că mediul privat și în special investitorul principal Ioan Anton Măzărianu deși a precizat în numeroase rânduri că nu va putea susține de unul singur echipa la nivelul eșalonului 2 a avut sincope în asigurarea unui buget care să permită o poziție superioară în clasament.
Cum sezonul următor de liga a 2-a se anunță a fi unul mult mai dificil din punct de vedere sportiv dar și financiar (vor crește numărul echipelor de la 20 la 22), este tot mai posibilă retrogradarea din SuperLigă a unor formații cu suporteri și bugete net superioare, plus că cele 6 nou promovate se anunță a fi formații de alt calibru precum cele din sezonul actual precum Progresul Spartac, CSM Alexandria sau CS Tunari, era de așteptat ca ACSM Ceahlăul să găsească și alte surse de finanțare decât cele pe legea 350 sau a mediului de afaceri din Neamț. 
Asocierea cu Primăria Piatra Neamț, cu CJ Neamț, sau de ce nu amândouă a fost lansată de mai mult timp în nenumărate rânduri de actualul investitor principal, nefiind exclusă  nici atragerea unor investitori privați din afară, asta și pentru faptul că la Piatra Neamț se dorește performanță, iar din sezonul viitor ar trebui să ne propunem mai mult, să luptăm pentru obiective mai importante decât calificarea în play-off. 
Cu siguranță nu vor mai  fi oportunitățile din acest sezon ( cu 8 echipe fără drept  de promovare) dar cu o finanțare  corespunzătoare, venită la timp și cu experiența unui sezon deja de L2, de ce nu... 

Consiliul Judeţean Neamţ, prin vicepreşedintele PSD Adrian Răducu Păduraru, a început demersurile pentru susţinerea financiară a clubului de fotbal  ACSM Ceahlăul Piatra-Neamţ.  

Soluţia găsită şi agreată împreună cu finanţatorul echipei, Ioan Anton Măzărianu, este aceea ca CJ Neamţ să devină asociat al Clubului Sportiv Municipal. 
Concret, dacă legislativul judeţean va aproba propunerea făcută de vicepreşedintele Adrian Răducu Păduraru, CJ Neamţ va deţine părţi sociale în clubul de fotbal. 
Astfel, CJ Neamţ va putea asigura finanţarea necesară ca ACSM Ceahlăul Piatra-Neamţ să lupte cu şanse pentru accederea în prima ligă fotbalistică. 
Sprijinul CJ Neamţ vine într-un moment esenţial, după ce Ioan Anton Măzărianu a anunţat, în urmă cu două săptămâni, că ia în considerare retragerea de la clubul de fotbal pentru că nu mai poate asigura finanţarea. 
Vicepreşedintele CJ Neamţ Adrian Răducu Păduraru a demarat imediat procedurile pentru ca visul frumos al microbiştilor nemţeni să devină realitate. 
"Am demarat astăzi procedurile de iniţiere a hotărârii de aprobare a negocierilor de asociere cu CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ! Sper ca toţi consilierii să înţeleagă şi să voteze acest proiect, pentru că nemţenii îşi doresc şi merită o echipă în SuperLigă”, a declarat vicepreşedintele CJ Neamţ, social-democratul Adrian Răducu Păduraru. 

După ce propunerea lui Răducu Păduraru va fi aprobată de legislativ, vor începe negocierile în baza cărora vor fi stabilite părţile sociale pe care le va deţine CJ Neamţ în cadrul clubului de fotbal. 
Imediat ce părţile vor avea o înţelegere, instanţa de judecată va lua act de asocierea între CJ Neamţ şi ACSM Ceahlăul Piatra-Neamţ. După acest pas juridic, CJ Neamţ va putea finanţa legal clubul de fotbal. Iar acest aspect se va întâmpla la fix, înainte de începerea unui nou sezon în Liga a 2-a. 
Asocierea cu autoritățile locale înseamnă un vot de încredere pentru echipa de fotbal ACSM Ceahlăul, ar putea crea premizele alcătuirii unui buget stabil și competitiv și totodată ar da semnalul și mediului privat că echipa de fotbal merită o șansă pentru a se lansa spre marea performanță poate chiar din sezonul următor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu