duminică, 20 ianuarie 2019

Fotbal liga a 3-a : AMICAL | CSM Ceahlăul - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 2-1 (2-0) | Cu R.Pîntea - DECISIV - "dopieta" în prima repriză, pietrenii s-au impus la limită într-un amical în care oaspeții au ratat din toate pozițiile

Sâmbăta, de la orele 12:00, în complexul sportiv "Ceahlăul" pe terenul 3 (Sintetic) curățat în întregime de zăpadă, elevii antrenorilor Gabriel Rădulescu - principal și Florin Anton - secund au susținut prima partidă de verificare de la reluarea prăgătirilor în compania formației de liga a 3-a, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, formație ce din acest sezon activează în seria a 5-a a ligii a 3-a, acolo unde ocupă locul 3 la finalul turului.
Pe o vreme numai bună pentru fotbal (ținând cont de luna din calendar), toți componenții celor două formații (ambele echipe având în lot și o serie de jucători în probe) au încercat să lase o bună impresie antrenorilor și celor circa 50 de spectatori care au luat drumul Borzogheanului sâmbăta la orele prânzului.
A fost o primă repriză în special de bună calitate, în care am văzut un joc extrem de echilibrat, cu gazdele mai inspirate la finalizare, acolo unde "starul" Răzvan Pîntea a făcut diferența în minutele 20 și 33 atunci când profitând și de erorile din defensiva ciucanilor a reușit 2 goluri care aveau să cântărească decisiv în economia jocului. 
Deși au avut o posesie superioară, ciucanii au fost periculoși doar pe greșelile pietrenilor și acestea să recunoaștem "forțate" de un presing sâcăitor care a deranjat în unele momente pe tinerii noștri jucători cu profil defensiv. 
În poartă însă Barna a făcut adevărate minuni, iar când nu a mai putut interveni, atacanții oaspeților au greșit de puțin ținta din poziții ideale. 
Și pietrenii au răspuns pe măsură, în special prin arma lor caracteristică: contraatacul pe flancuri și dezvoltarea rapidă a jocului pe faza a 2-a. Antim, Țapu și Răzvan Pîntea în 2 rânduri irosind la rândul lor bune oportunități de a marca.
Repriza a 2-a avea să aparțină în întregime ciucanilor, care au avut o posesie superioară și un raport al fazelor de poartă net superior. 
Cu un excelent Teo Cîmpianu care și-a salvat echipa în dese rânduri din situații unu la unu, cu un Cosmin Rotaru muncitor și foarte util pe faza defensivă, am contat totuși foarte foarte puțin pe faza ofensivă, acolo unde rapidul Robert Vasile insuficient susținut a alergat mai mult în gol.
Singurele faze cu adevărat periculoase pentru pietreni au fost ratate de Banga (jucător aflat în probe de la Arsenal Văleni), fotbalist cu o bună tehnicitate și orientare în teren dar încă insuficient pregătit fizic (și cu câteva kilograme în plus).
Oaspeții au reușit golul de onoare în urma unei faze bine lucrate pe axul nostru central: Laszlo Hodgyai (68) a scăpat în careu singur cu Cîmpianu și l-a lobat elegant pe acesta cu o excecuție sigură în plasa laterală.
Finalul a aparținut în totalitate oaspeților, care nu au putut profita și de superioritatea numerică din ultimele 10 minute. Alexandru Rusu a văzut al doilea cartonaș galben din partea centralului Apetrei și a plecat mai devreme la vestiare.

CSM Ceahlăul, Repriza 1:
Barna – Oteliță, Covasan, Andreș, Moroșanu, Antim, V.Rotaru, Matei, Isciuc, Pîntea, Țapu.
CSM Ceahlăul, Repriza 2:
Cîmpianu – Dumbrăvean, M.Rusu, A.Rusu, Strat, Banga, C.Rotaru, Domșa, Hodorogea, Toma, R.Vasile.
AFK Csikszereda, Repriza 1:
Bordas – Majzik, Szasz, Lalic, Papp, Mitra, Pal, Jakab, Antal, Laszlo, Nagy.
AFK Csikszereda, Repriza 2:
Somogyi – Aszalos, Berde, Varga, Simo, Veress, Eder, Pantovic, Györgyi, Szekely, Hodgyai.
De la CSM Ceahlăul a lipsit Cristian Copoț-Barb iar de la ciucani nu au putut fi utilizați: Barna Bajkó, Attila Csűrös, Soufiane Jebari și Szilárd Magyari jucători care acuzau leziuni minore și au fost menajați pentru testul de la Piatra Neamț.
Meciul a fost încredințat unei brigăzi din Neamț compusă din arbitrul Cosmin Apetrei și arbitrii asistenți Cosmin Cercel și Alexandru Mocanu.

Gabriel Rădulescu - antrenor principal CSM Ceahlăul:
”La cele cinci antrenamente pe care le aveam efectuate în acest an chiar ne-am mișcat bine în prima repriză a jocului de astăzi. Și mă refer aici la toate capitolele. A contat și faptul că tinerețea lotului ne-a dat un plus de prospețime. Am făcut un joc bun în prima repriză, ne-am creat și ocazii și chiar suntem mulțumiți per total. Este un rezultat care ne arată că muncim cu folos și a fost obținut în fața unui adversar bun și bine pregătit. Pe cei aflați în probe urmează să-i mai vedem”.

Valentin Suciu - antrenor principal AFK Csikszereda:
"A fost un antrenament bun și am obținut o imagine exactă a momentului în care ne aflăm cu pregătirea și, în același timp, am putut vedea jucătorii aflați în probe, în acțiune. Am văzut un joc echilibrat în prima repriză, dar a fost suficiente două greșeli stupide în defensiva noastră. Am avut situații, dar din păcate pentru noi nu le-am fructificat. În a doua repriză, am avut mai multă posesie a mingii și am dominat jocul, am avut o mulțime de situații de poartă, am lăsat și spații uriașe în defensivă, dar de data aceasta apărarea a funcționat mai bine. Din nefericire, am punctat o singură dată, dar una peste alta a fost un joc instructiv care și-a atins scopul. "

Următorul joc de verificare pentru CSM Ceahlăul este programat sâmbăta viitoare, 26 ianuarie, ora 12:00 la Piatra Neamț cu formația de liga a 4-a, Ozana Târgu Neamț.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Pentru Bogdan Bacalu accidentarea de la Mioveni din partida cu CFC Argeș a pus capăt sezonului. Verdictul crunt al medicilor, unde va fi operat și situația lui contractuală cu clubul de sub Pietricica

  Accidentarea survenită în tabăra nemțenilor în ultimul joc din turneul play-out de la Mioveni din confruntarea cu CFC Argeș a fundașului l...