joi, 28 februarie 2019

Canotaj - ergometru, Campionatele naționale găzduite de Sala Clubului Sportiv Ceahlăul pentru al 2-lea an consecutiv

Canotajul românesc își continuă programul importantului an preolimpic 2019.
Sâmbătă, 2 martie, vor avea loc CAMPIONATELE NAȚIONALE DE ERGOMETRU, individual și pe echipe, Seniori, Juniori și Master. Întrecerile se desfășoară, concomitent, la Piatra Neamț, în Sala Clubului Sportiv Ceahlăul, precum și la Piediluco, în Italia, acolo unde vor trage componenții loturilor olimpice aflați în pregătire încă de la începutul lunii ianuarie. 
Valentin Gavril, CS Ceahlăul:

„Am cerut organizarea Campionatelor Naționale de canotaj pe ergometru din 2019 încă de acum doi ani. Atunci conducerea Federației Române de Canotaj a decis să aducă aceste întreceri la Piatra Neamț și pentru anul 2018, dar și pentru anul 2019, când de fapt CS Ceahlăul împlinește 100 de ani de la înființare. Lumea s-a simțit foarte bine la Piatra Neamț în trecut, iar dorința noastră a fost să marcăm așa cum se cuvine cei 100 de ani de existență. Plus că s-a dorit și o promovare a canotajului în țară. Până acum astfel de competiții erau în centrele noastre de pregătire și nu știa aproape nimeni despre ele. Așa însă, campionii noștri olimpici, mondiali, europeni și balcanici ajung în fața lumii. Se face o promovare bună pentru canotaj. Obiectivul clubului nostru a fost și ca sportivii noștri să poată concura acasă, aici în fața familiilor lor, a prietenilor și a oamenilor în general. Sper ca sportivii de la CS Ceahlăul să câștige cu această ocazie două-trei medalii“ a declarat profesorul Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul şi şeful Secţiei Canotaj.

Pentru cei mai puțin iniați în ale canotajului facem precizarea faptului că ergometrul  este un aparat specific canotajului pe timp de iarnă. Când lacurile sunt îngheţate sau foarte reci, sportivii nu pot vâsli şi atunci transferăm mişcarea de pe apă, în sală. Aceste aparate sunt necesare deoarece indică mulţi parametri – puterea cu care tragi sau cadenţa loviturilor. Din aceste informaţii se poate vedea cu exactitate potenţialul biologic şi progresul sportivului. Directorul CS Ceahlăul a mai precizat că pentru acest eveniment sportiv la Piatra Neamţ va fi prezentă şi conducerea Federaţiei Române de Canotaj, în frunte cu preşedintele Elisabeta Lipă. De asemenea, vor veni să asiste la întreceri şi foste glorii, campionii olimpici şi mondiali – Doina Ignat, Viorica Susanu sau Georgeta Damian. Vineri seară, la Hotel Ceahlău, va avea loc şi şedinţa Adunării Generale a federaţiei în care se vor discuta coordonatele activităţii pentru acest an competiţional. 
Copiii noştri vor concura având dublă legitimare CS Ceahlăul – LPS Piatra Neamţ. Vor fi probe de simplu, dublu, şi echipaj de 4. Noi mizăm să obţinem de la acest concurs 5- 6 medalii şi prin alţi sportivi chiar dacă nu sunt la loturile naţionale, dar la anumite categorii pot obţine rezultatea mai precizat reputatul tehnician referitor la sportivii noștri ce vor concura în Sala Ceahlăul.
Organizatorii Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru sînt: Federaţia de Canotaj, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, CS Ceahlăul, LPS Piatra Neamţ, cu sprijinul partenerilor: CJ Neamţ, Primăria şi CL Piatra Neamţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juvenil - Cupa României| Echipele de juniori și-au aflat adversarii din ”cupe”

  Echipele de juniori și-au aflat adversarii din ”cupe” Echipele de juniori ale ACSM Ceahlăul Piatra Neamț urmează a participa în acest sezo...