joi, 14 februarie 2019

Volei masculin nemțean a murit ! Scrisoarea deschisă adresată domnului primar Dragoș Chitic de către Constantin Niță - director executiv VCM Piatra Neamț

Sportul nemțean de performanță este în COLAPS! După dispariția echipei de fotbal Ceahlăul, a echipei de handbal băieți, a echipei de volei fete, în luna decembrie 2018 a sosit din păcate și timpul ca VCM LPS Piatra Neamț să iasă pe ușa din dos. Lipsa finanțării adecvate pentru prima ligă - competiție în care activa din toamnă în urma turneelor de calificare de la Piatra Neamț și Câmpia Turzii a dus din păcate la acest trist deznodământ. La timpul potrivit Sportul nemțean de performanță v-a informat despre CUM S-A AJUNS AICI. 
Zilele acestea ne-a parvenit la redacție o scrisoare deschisă destinată domnului primar Dragoș Chitic scrisă de directorul executiv al VCM Piatra Neamț - d-nul Constantin Niță, scrisoare pe care o vom redacta mai jos INTEGRAL pentru a nu lăsa loc la interpretări.
Este punctul de vedere personal al d-nului director executiv Constantin Niță, pe care îl respectăm și îl prezentăm așa cum a fost redactat pentru a se evita speculațiile de orice fel.
Facem cunoscut pe această cale că oricând dacă suntem solicitați vom prezenta dreptul la replică d-nului primar Dragoș Chitic pentru a cunoaște și punctul de vedere al Primăriei Piatra Neamț.
Dispariția echipelor sportive de mare performanță din orașul Piatra Neamț este un lucru cert, care s-a întâmplat în urbea noastră. Depinde de NOI TOȚI (Primărie, Consiliul Local, Consiliul Județean, unități economice, sponsori, presă, suporteri etc) de a găsi soluțiile cele mai bune, adecvate sistemului legislativ actual pentru a revitaliza sportul nemțean de performanță. Dacă se vrea...

Scrisoare deschisă domnului primar al Municipiului Piatra Neamț, Chitic Dragoș

Stimate domnule primar,

Subsemnatul Niță Constantin, având funcția de director executiv al clubului sportiv Volei Club Municipal Piatra Neamț, vă înaintez această scrisoare deschisă, care conține aspecte foarte bine cunoscute de către dumneavoastră, dar de data aceasta aleg să o fac public: De nenumărate ori v-am rugat să puneți în executare obligațiile prevăzute la pct 13 din anexa la Hotărârea Consiliului Local nr 259/29.09.2016, respectiv a obligațiilor parțial îndeplinite de la pct 2 din anexa la Hotărârea Consiliului Local nr 85 din 24.03.2016. Întărzierea punerii în executare a Hotărârilor Consiliului Local de către Primarul Municipiului Piatra Neamț ne-a produs mari dificultăți în cadrul Campionatului Masculin de volei Divizia A, într-un final echipa de volei a orașului s-a desființat. Datorită, sau mai bine spus, din cauza că dumneavoastră ați refuzat să duceti la îndeplinire aceste hotărâri, în contextul în care sunteți ordonatorul principal de credite, singurul în măsură să o faceți (constant ați găsit scuze de natură să “lungească” la infinit punerea în executare a acestor hotărâri, cum că anumiți funcționari nu sunt de acord, ca dumneavoastră doriți dar dl. secretar al municipiului în persoana d-lui Fecic Florin, se opune vehement) ca într-un final, în decembrie 2018 să spuneți că nu veți pune în aplicare aceste hotărâri ale Consiliului Local Piatra Neamț, bineînțeles, doar verbal, pentru că niciodată nu faceți acest lucru scris, asumat, pentru că ceea ce faceți dumneavoastră este atât de...ilegal și vă bazați pe faptul că timpul trece, poate se prescrie această datorie a dumneavoastra, adică “obligația de a face”. 
Voleiul masculin nemțean a murit. A urmat același traseu marcat de dumneavoastră, traseu urmat, pe rând, de echipa de fotbal Ceahlăul, echipa de handbal masculin și cea de volei feminin. Sunteți singurul vinovat de aceste eșecuri, domnule primar!
Echipa aceasta împlinea anul trecut 50 de ani de existență.
Vedeți dumneavoastră, domnule primar, exista dinainte să fiți dumneavoastră numit în funcție, dar nu a avut continuitate în mandatul dumneavoastră. Gruparea voleibalistică a orașului Piatra Neamț a participat 30 de ani doar în primul eșalon al primei ligi din Campionatul Național, de-a lungul timpului, echipa a participat de 14 ori în Cupele Europene(CEV Cup), a fost de 3 ori finalista Cupei României, s-a clasat de 4 ori pe locul trei în Campionatul Național de Volei și de 3 ori a fost vicecampioană în același Campionat Național. 
Asta înseamnă, domnule primar, faptul că a făcut istorie în Campionatul Național de Volei, faptul că a făcut performanță, faptul că strădania unor persoane a dat rezultate fantastice, ținând cont de susținerea minimă de care a avut parte, adică au reușit să facă un brand din această echipă. Este o realizare cu care dumneavoastră nu vă puteți lăuda și cu a cărui nume nu veți fi asociat niciodată cu bucurie, întrucât legătura dintre dumneavoastră și Volei Club Municipal Piatra Neamț este sinonimă cu desființarea.
În toată țara, primăriile au constituit diferite forme de organizare, astfel încât să susțină sportul local, cea mai cunoscută formă fiind CSM-urile. De ce Piatra Neamț nu poate? De ce alte municipii pot? Și nu vorbim de orașe mari, vorbim de Buzău, Focșani, Zalău, etc. Sistemul impus de dumneavoastră prin proiecte nerambursabile este greoi, depășit, sunteți singurul primar din România care îl preferă. 
Domnule primar, o comunitate nu traiește și nu e mai sănătoasă prin stâlpișori portocalii de despărțit sensurile de mers! Cum stimulați copiii nemțeni să facă sport, să se despartă de computere, să traiască sănătos, dacă ei nu se pot regăsi într-un sport, nu au un idol pe care să îl poată urmări “live”, nu au un model într-o disciplină sportivă care să îi motiveze?! Avem o sala polivalentă, poate cea mai frumoasă din țară, care găzduiește întâlniri ale culturilor religioase și concerte muzicale…Și apropo de asta, în 5 ani de când sunteți primar, nu ne-ați onorat o dată la un meci, la o competiție la care a participat aceasta echipă, nu ați binevoit să îi cunoașteți componenții(în proporție de 70% nemțeni de-ai noștri, cetățeni care plătesc taxe și impozite) acestei echipe, nici să le strângeți mâinile, nici când aceștia au promovat în divizia A1 și nici când echipa a împlinit 50 de ani de existență. Dumneavoastră doar ați curmat aceasta existență. 
Să vă mai spunem, acum, la final, că am făcut imposibilul și am susținut această echipă din surse proprii? Ca am acumulat datorii, că oricât am încerca să achităm amenda de 5000 de euro impusă de FRV precum și alți 5000 de euro taxe de înscriere, ca să poată reveni aceasta echipă din luna mai 2019 înapoi unde îi este locul, este de domeniul fantasticului? Strigăte neauzite de nimeni… 
Ați refuzat să ne răspundeți la nenumăratele adrese înregistrate la adresa registraturii instituției pe care o păstoriți, cu toate că, legal, aveți această obligație. 
Organizați conferințe de presă periodic și constant, prin urmare, înțelegeți cât de importantă este comunicarea. Mai este nevoie ca acele principii despre care vorbiți de câte ori apăreți în fața cetățenilor, să fie respectate și de câtre dumneavoastră! 
Ar fi propice să respectăm și opiniile contribuabililor, cetățeni care își doresc echipele înapoi pe scenele celor mai importante competiții naționale. Suntem municipiul care a avut, la un moment dat(exact înainte să preluați d-voastră mandatul de primar) 5(CINCI!!!!)echipe în divizii superioare ale sporturilor de echipă. Rămăsese una singură, Volei Club Municipal Piatra Neamț, ați tras CORTINA și peste acesta, ați distrus-o! 
Poate așa, în modul acesta, public, vom fi auziți și poate așa veți reacționa! Nu suntem noi în măsură să vă învățăm cum să vă faceți meseria de primar, dar nici dumneavoastră nu sunteți în măsură să distrugeți sportul nemțean!

Director Executiv,
Niță Constantin

Un comentariu:

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...