vineri, 22 martie 2019

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei a 19-a, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Vineri avem jocuri la Suceava și Dorohoi. La Buzău, SC Oțelul Galați ARE NEVOIE DE VICTORIE pentru a mai spera la PROMOVARE. La Rădăuți și Piatra Neamț se anunță jocuri atractive.

Capul de afiș al etapei a 19-a îl reprezintă jocul din Crâng, acolo unde SC Oțelul Galați își joacă una din ultimele șanse de a reintra în cursa pentru promovare. Doar victoria îi mai poate menține cu șanse pe gălățeni, avansul actual al SCM Gloriei fiind unul de 5 puncte. Ambele formații au avut jocuri "grele" în runda precedentă și au avut nevoie și de ajutorul arbitrilor pentru a se impune în fața unor adversari ambițioși. SCM Gloria Buzău s-a impus la Liești cu 2-0 (0-0) după ce gazdele au rămas nemeritat în inferioritate numerică, în timp ce SC Oțelul a avut nevoie de "ajutorul" arbitrului de centru Nicolae Breoi care nu a văzut un penalty clar ca lumina zilei pentru oaspeți în min.38 la scorul de 0-1 și eliminare pentru un apărător gălățean, pentru ca în min.65 să acorde cu mare ușurință un 11 metri transformat de George Cârjan.
Decimată de suspendări (Cosmin Rotaru și Ovidiu Toma) și cu Robert Vasile - incomplet refăcut (întindere), pietrenii lui Gabi Rădulescu și Florin Anton au o misiune dificilă pe teren propriu în fața Științei Miroslava - formație pregătită de fostul atacant al Ceahlăului - Viorel Frunză, formație care se află în luptă directă pentru locul 3 cu CSM Bucovina Rădăuți care are programat un meci complicat pe teren propriu cu CS Sporting Liești - formație ce dorește să recupereze punct(e) după înfrângerea nemeritată din fața liderului din etapa trecută.
Foresta Suceava joacă vineri acasă cu CSM Rm.Sărat - o formație în mare criză de puncte - după 2 remize consecutive în campionat, elevii antrenorului Selim Benachour nu își mai pot permite pași greșiți pe teren propriu, iar celălalt joc de vineri are loc la Dorohoi, FC Botoșani II cu un nou antrenor principal la timonă - Vespazian Colban încearcă să obțină al 2-lea succes consecutiv după victoria din Covasna din etapa precedentă în fața unui adversar AFC Metalul Buzău care are un start bun de retur cu victorii în dauna CSM Ceahlăului și a CSM Bucovinei Rădăuți.
La Fălticeni și Darabani se deplasasează în această etapă KSE Târgu Secuiesc și CSM Pașcani, ambele jocuri au implicații în zona inferioară a clasamentului, jocuri aspre cu rezultate incerte, greu de anticipat.
CSM Focșani 2007 are liber în această rundă și ar putea fi depășită în clasament în funcție de jocul rezultatelor de ACS Foresta Suceava și de CS Sporting Liești.

vineri 22 martie, ora 15:00

1. ACS Foresta Suceava - CSM Rm.Sărat 2-1 (1-1) - stadion Areni -Suceava
A: Cosmin Apetrei - Roznov (Neamț), A1: Cosmin Cercel - Piatra Neamț, A2: Alexandra Lungu - Roman. Obs: Petronela Anițoaiei - Iași și Flaviu Gabriel Ion Pop (Bacău).
ACS Foresta în 2019 a susținut 2 jocuri acasă încheiate cu o victorie, 4-0 cu FC Botoșani II și o remiză 2-2 cu CSM Focșani 2007, în timp ce oaspeții de la CSM RM.Sărat au cedat cu 0-1 la CSM Focșani 2007.
Marcatori: Robert Martin (33) și Cornel Căinari (90+4), respectiv Dorin Burlacu (18).

Pronostic: 1

2. AFC Botoșani II - AFC Metalul Buzău 1-0 (0-0) - stadion Municipal Dorohoi (Botoșani).
A: Răzvan Beldiman - Galați, A1: Zsolt Biro - Benin (Covasna), A2: Bela Hunor Recsenedy - Sfântu Gheorghe (Covasna). Obs: Costică Manasă (Bacău) și Vasile Florentin Moraru - Vaslui.
AFC Botoșani II este la primul joc pe teren propriu în 2019: Satelitul formației de primă ligă a disputat până acum două jocuri în deplasare: o înfrângere severă 0:4 la Suceava și o victorie surprinzătoare 3-2 în Covasna, pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc.
AFC Metalul Buzău a cedat cu 0-2 tot în Buzău, în Crâng, pe terenul concidadinei SCM Gloria, însă destul de greu după 0-0 la pauză. Băieții lui Vali Stan care au făcut deplasarea la Dorohoi încă de joiau și 2 victorii cu același scor 2-1 în cele 2 jocuri disputate din retur pe teren propriu cu CSM Ceahlăul și CSM Bucovina Suceava.
Marcator: Moussa Diakite (63).

Pronostic: 1,x

sâmbătă 23 martie, ora 15:00

3. CSM Focșani 2007 - CSM Roman - stadion Milcovul - Focșani (Vrancea)  - nu se dispută

4. ACS Șomuz Fălticeni - ACS KSE Târgu Secuiesc - stadion Tineretului - Fălticeni (Suceava).
A: Viorel Mihai Haivas - Botoșani, A1: Ciprian Iovu - Botoșani, A2: Ionuț Turcanu - Coțușca - Botoșani. Obs: Claudiu Ștefănuți - Năsăud (Bistrița Năsăud) și Deszo Hompoth - Odorheiu Secuiesc (Harghita).
Băieții lui Geo Stanca revin pe Tineretului din Fălticeni după remiza 1-1 cu ACS Foresta Suceava din 9 martie, iar altă variantă decât victoria nu există pentru ACS Șomuz dacă dorește să rămână deasupra liniei de retrogradare. 
Oaspeții de la ACS KSE Târgu Secuiesc au un început slab de sezon cu 3 înfrângeri din 3 jocuri disputate. În ultima deplasare au cedat tot în Suceava, la scor de tenis 0-6 la Rădăuți cu CSM Bucovina. Nici acasă nu au reușit să obțină punct(e) covâsnenii; au fost 2 înfrângeri la limită cu liderul SCM Gloria Buzău 0-1 și 2-3 cu FC Botoșani II.

Pronostic: 1,x

5. CSM Bucovina Rădăuți - CS Sporting Liești - stadion Municipal Rădăuți (Suceava).
A: Răzvan Negară - Vaslui, A1: Cosmin Vițelaru - Vaslui, A2: Andrei Diaconu - Iași. Obs: Virgil Stărică - Iași și Gabriel Mihail Tănasă - Botoșani.
Elevii lui Dorin Goian și Daniel Bălan joacă foarte bine pe teren propriu, acolo unde de cele mai multe ori câștigă toate punctele puse în joc. În singurul joc oficial disputat la Rădăuți în 2019, CSM Bucovina a câștigat categoric confruntarea cu covâsnenii de la KSE Târgu Secuiesc, însă CS Sporting Liești este o formație care joacă bine în deplasare: vezi victoria de la Piatra Neamț cu CSM Ceahlăul din 9 martie, scor 2-1.

Pronostic: 1,x

6. SCM Gloria Buzău - ACS Suporter Club Oțelul Galați - stadion Gloria - Buzău
A: Adrian Comănescu - Rm.Vâlcea, A1: Alexandru Mihăilă - Rm.Vâlcea, A2: Daniel Cristian Ilinca - Craiova (Dolj). Obs: Silviu Crângașu - Ploiești și Daniel Scânteie - Bacău.
Este fără îndoială cel mai așteptat meci al etapei a 19-a, oaspeții din Galați au neapărat nevoie de un succes la Buzău pentru a micșora ecartul la 2 lungimi și pentru a mai spera cu șanse la promovarea în L2. O victorie a Gloriei ar mări diferența dintre primele 2 clasate la 8 puncte, un avans aproape decisiv am zice noi dacă luăm în considerare valoarea loturilor celor 2 formații și programul jocurilor în continuare pentru SCM Gloria și SC Oțelul Galați
În eventualitatea unei remize, nu se schimbă nimic, Gloria păstrează avansul de 5 puncte, unul foarte important iar șansele Galațiului de a mai recupera diferența odată cu scurgerea etapelor, trebuie să recunoaștem ține mai mult de eventualii pași greșiți ai buzoienilor lui George Timiș decât de meritul băieților lui Alin Pânzaru.
SCM Gloria Buzău a dispus de AFC Metalul Buzău cu 2-0 în singurul joc oficial disputat acasă în 2019, însă trebuie să menționăm faptul că "glorioșii" nu au primit gol în cele 3 meciuri din retur. 
SC Oțelul Galați în singura partidă disputată pe teren străin, a pierdut 2 puncte imense pe terenul ultimei clasate ASMS ACS Sănătatea Darabani, scor 1-1, dar sperăm noi că la Buzău lucrurile vor sta altfel, pentru că un eventual eșec al gălățenilor în Crâng ar închide prematur lupta la promovare cu multe etape înainte de finaul sezonului.

Pronostic: 1,x

7. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - CS Știința Miroslava - stadion Ceahlăul - Piatra Neamț.
A: Silviu Iftode - Fălticeni, A1: Gabriel Samoilă - Popeni (Vaslui), A2: Gergely Bedohazi - Sfântu Gheorghe - Covasna. Obs: Cristian Nica - Ploiești și Valeriu Ibriș - Buzău.
Toți trei cavaleri ai fluierului se află la prima partidă oficială pentru un meci de Liga a III-a, aceștia având oficiate în anii trecuți multiple partide la campionatele naționale U17 și U19, dar și la Cupa României la fotbal feminin și juniori. Le urăm felicitări pentru acest pas și mult succes!
ACSM Ceahlăul a pierdut singurul joc disputat la Piatra Neamț în 2019, a fost 1-2 cu CS Sporting Liești - golul pietrenilor fiind opera lui Cristian Copoț-Barb din penalty în min.87.
Mai trebuie menționat faptul că și în cele 2 jocuri disputate în deplasare, la Buzău cu AFC Metalul și la Galați cu Suporter Club Oțelul, pietrenii au înregistrat același scor 1-2!
CS Știința Miroslava a jucat de 2 ori pe terenuri străine în returul ligii a 3-a: a câștigat cu 3-1 la CSM Rm.Sărat și a pierdut cu 0-1 la CSM Pașcani.
CSM Ceahlăul traversează o serie foarte proastă (5 înfrângeri consecutive), acuză și probleme de efectiv după jocul de la Galați (Cosmin Rotaru și Ovidiu Toma sunt în stare de suspendare iar Robert Vasile se reface după o întindere și este incert), însă la Galați s-a simțit un mic reviriment în jocul echipei, pietrenii aflându-se în avantaj pe tabelă până în min.63 pe stadionul Oțelul!
Trupa antrenată de Viorel Frunză și Sergiu Japalău vine la Piatra Neamț doar cu gândul la victorie, însă și gazdele au învățat poate din cele 3 eșecuri consecutive cu 1-2...sau poate că nu! 

Pronostic: x,2

8. ASMS ACS Sănătatea Darabani - CSM Pașcani - stadion Orășănesc - Darabani (Botoșani)
A: Octavian Ciucanu - Brașov, A1: Claudiu Șchipeț - Brașov, A2: Viorel Pânzaru - Brașov. Obs: Nicolae Botezatu - Piatra Neamț și Aurel Daicu - Suceava.
Un adevărat derby din subsolul clasamentului, cu implicații clare în lupta pentru evitarea retrogradarii. 
În singurul joc de acasă din 2019, Sănătatea a fost la 4 minute de a produce o mare surpriză, a condus-o cu 1-0 pe Suporter Club Oțelul, iar în cele 2 jocuri din deplasare a cedat de fiecare dată fără să reușească să și marcheze: 0-1 la Liești cu CS Sporting și 0-2 la Miroslava cu CS Știința.
CSM Pașcani pare mult schimbată în bine în 2019: a câștigat cu 3-0 la CSM Rm.Sărat în runda precedentă în timp ce în prima etapă din 2 martie, a cedat la limită la Galați cu Suporter Club Oțelul 0-1
În singurul joc susținut la Pașcani, CSM ul a cucerit toate punctele, 1-0 cu CS Știința Miroslava.

Pronostic: X, 2
Etapa a 19-a (22-23 martie)

ACS Foresta Suceava
2-1
CSM Rm.Sărat
FC Botoșani II
1-0
AFC Metalul Buzău

Loc
Clasamentul (19)
M
V
E
Î
Gol
Pt
Adv
1
SCM Gloria Buzău
17
15
2
0
45-9
47
+20
2
ACS Suporter Club Oțelul Galați
17
13
3
1
32-7
42
+18
3
CS Știința Miroslava
17
12
1
4
27-15
37
+10
4
CSM Bucovina Rădăuți
16
11
1
4
33-12
34
+10
5
ACS Foresta Suceava
18
8
5
5
28-24
29
+2
6
CSM Focșani 2007
17
7
6
4
24-16
27
0
7
CS Sporting Liești
17
8
3
6
21-14
27
0
8
AFC Metalul Buzău
18
6
4
8
19-24
22
-2
9
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
17
6
2
9
18-18
20
-4
10
ACS KSE Târgu Secuiesc
17
5
3
9
23-31
18
-9
11
FC Botoșani II
17
4
2
11
17-31
14
-13
12
CSM Pașcani
17
4
2
11
12-26
14
-10
13
ACS Șomuz Fălticeni
16
4
2
10
13-31
14
-10
14
CSM Rm.Sărat
18
2
4
12
11-31
10
-14
15
ASMS ACS Sănătatea Darabani
17
2
2
13
14-48
8
-19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu