vineri, 17 mai 2019

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei a 29-a, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Meciul RETROGRADĂRII se joacă la Fălticeni. CSM Pașcani după punct(e) la Buzău. La Liești, Suceava și Focșani ne așteptăm la jocuri de CALITATE!

Cel mai interesant joc al penultimei etape din liga a 3-a, Seria I se joacă la Fălticeni între două formații amenințate cu retrogradarea. ACS Șomuz și  FC Botoșani II sunt vecine de clasament, despărțite de doar 1 punct și un loc în ierarhia la zi în Seria I.
O misiune dificilă o are CSM Pașcani la Buzău pe sinteticul Cornel Negoescu - locul unde își desfășoară jocurile de pe teren propriu AFC Metalul Buzău
Ambele jocuri sunt programate pentru ziua de vineri, iar în această rundă va sta ACSM Ceahlăul Piatra Neamț datorită retragerii din competiție în toamna trecută a celelaltei grupări sportive din județul Neamț - CSM Roman.
Ziua de sâmbătă propune cel puțin 3 partide de interes pe arenele din Liești, Focșani și Suceava acolo unde se vor deplasa CS Știința Miroslava, CSM Bucovina Rădăuți și SCM Gloria Buzău.
KSE Tg.Secuiesc poate scăpa definitiv de problemele retrogradarii dacă obține punct(e) acasă cu ultima clasată - Sănătatea Darabani în timp ce la Galați, ACS Suporter Club Oțelul are o revanșă de luat în fața lui CSM Rm.Sărat - formație ce s-a impus surprinzător în toamna trecută pe teren propriu.

vineri, 17 mai, ora 18:00

1. AFC Metalul Buzău - CSM Pașcani - stadion Cornel Negoescu - sintetic - Buzău.
A: Andrei Moroiță - Ploiești, A1: Constantin Pantilimonescu - Ploiești, A2: Nicolae Doru Petre (Bucov - Prahova). Obs: Andrei Simonis - București și Marin Iancu - Urziceni (Ialomița).
CSM Pașcani are mare nevoie de un rezultat pozitiv la Buzău, însă băieții lui Valentin Stan sunt o formație în mare formă în această primăvară iar pe teren propriu sunt o grupare greu de depășit.
AFC Metalul Buzău va termina cel mai probabil pe locul 7 indiferent de rezultatul jocului cu CSM Pașcani așa că este posibilă și o eventuală surpriză...
Rezultatele înregistrate de formația buzoiană pe arena proprie în 2019: 2-1 cu ACSM Ceahlăul, 2-1 cu CSM Bucovina Rădăuți, 6-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 1-1 cu ACS Foresta Suceava, 4-1 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 1-0 cu CSM Rm.Sărat și 1-0 cu ACS Suporter Club Oțelul Galați.
CSM Pașcani în jocurile din deplasare are următorul parcurs în acest retur: 0-1 la Galați cu ACS Suporter Club Oțelul, 3-0 la CSM Rm.Sărat, 4-1 la Darabani cu ASMS ACS Sănătatea, 1-2 la Buzău cu SCM Gloria, 2-0 la Dorohoi cu AFC Botoșani II și 0-2 la CSM Focșani 2007.

Pronostic: 1,2

2. ACS Șomuz Fălticeni - AFC Botoșani II - stadion Tineretului - Fălticeni (Suceava).
A: Valentin Porumbel - Oltenița (Călărași), A1: Traian Ionuț Neacșu - București, A2: Gabriel Neagu - Călărași. Obs: Sorin Boca - Iași și Janoș Toma - Târgu Mureș.
ACS Șomuz joacă un meci capital pe teren propriu cu satelitul formației de primă ligă AFC Botoșani II. Formația din Fălticeni are un adversar mai facil în ultima etapă, o deplasare la deja retrogradata CSM Rm.Sărat în vreme ce AFC Botoșani II va primi vizita CSM-ului din Focșani, o formație puternică a ligii a 3-a din seria I. În aceste condiții oaspeții ar avea nevoie să nu piardă la Fălticeni și să spere că nici Pașcaniul nu va veni cu punct(e) de la Buzău.
ACS Șomuz Fălticeni în jocurile de pe teren propriu în 2019 a înregistrat următoarele rezultate: 1-1 cu ACS Foresta Suceava, 1-0 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 0-5 cu CS Sporting Liești, 0-3 cu CS Știința Miroslava, 5-2 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani și 0-2 cu SCM Gloria Buzău.
AFC Botoșani II în meciurile jucate pe terenuri străine în acest retur a avut următorul parcurs: 0-4 la Suceava cu ACS Foresta, 3-2 la ACS KSE Târgu Secuiesc, 2-0 la CS Sporting Liești, 0-2 la CS Știința Miroslava, 4-1 la Darabani cu ASMS ACS Sănătatea, 1-3 la SCM Gloria Buzău și 0-1 la CSM Rm.Sărat.

Pronostic: 1,X

3. ACS Suporter Club Oțelul Galați - CSM Rm.Sărat - stadion Oțelul - Galați.
A: Ciprian Iurgen Lică - Constanța, A1: Marian Carson - Constanța, A2: Cristian Tanase - Constanța. Obs: Teodor Grozea - Brăila și Elvin Eiub - Măcin (Tulcea).
Două formații care nu și-au îndeplinit obiectivele stabilite în acest sezon se întâlnesc la Galați. ACS Suporter Club Oțelul a ratat promovarea în L2, iar oaspeții de la CSM Rm.Sărat vor retrograda în L4-a Buzău. În tur, la Rm.Sărat, CSM-ul a pus o piedică serioasă gălățenilor printr-o victorie la limită, 1-0. 
ACS Suporter Club Oțelul Galați are un parcurs dezamăgitor pentru jocurile acasă în 2019: 1-0 cu CSM Pașcani, 2-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, 1-0 cu CSM Bucovina Rădăuți, 0-1 cu ACS Șomuz Fălticeni, 1-3 cu ACS Foresta Suceava, 4-2 cu ACS KSE Târgu Secuiesc și 1-1 cu CS Sporting Liești.
CSM Rm.Sărat în jocurile disputate în deplasare a avut următorul traseul în acest retur: 0-1 la CSM Focșani 2007, 1-2 la ACS Foresta Suceava, 1-3 la ACS KSE Târgu Secuiesc, 0-1 la AFC Metalul Buzău și 1-4 la CS Sporting Liești. 

Pronostic: 1
4. CS Sporting Liești - CS Știința Miroslava - stadion Comunal - Liești (Galați).
A: Cosmin Apetrei - Roznov, A1: Cosmin Cercel - Piatra Neamț, A2: Vlad Țăranu - Piatra Neamț. Obs: Iulian Giuran - Ploiești și Vasile Florentin Moraru - Vaslui.
Miza pentru formația gălățeană în jocul cu CS Știința Miroslava îl reprezintă cele 3 puncte care o pot ajuta să urce pe locul 8 în clasament în detrimentul lui ACSM Ceahlăul - formație care are liber în acest weekend. 
Formația din Miroslava are în ultimele 2 jocuri din acest sezon formațiile din Galați, așa că în eventualitatea în care ar câștiga ambele jocuri încă mai pot încheia sezonul pe locul 3.
CS Sporting Liești în jocurile de pe teren propriu în această primăvară a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani, 0-2 cu SCM Gloria Buzău, 0-2 cu AFC Botoșani II, 0-1 cu CSM Focșani 2007, 1-4 cu AFC Metalul Buzău și 4-1 cu CSM Rm.Sărat.
CS Știința Miroslava în partidele susținute în deplasare a înregistrat în 2019 următorul parcurs: 3-1 la CSM Rm.Sărat, 0-1 la CSM Pașcani, 1-3 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 3-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-3 la Suceava cu ACS Foresta și 2-0 în Covasna cu ACS KSE Tg.Secuiesc.

Pronostic: 1,2

5. ACS KSE Târgu Secuiesc - ASMS ACS Sănătatea Darabani - stadion Doctor Sinkovits - Tg.Secuiesc (Covasna).
A: Andreea Ene - București, A1: Mihaela Țepușă - București, A2: Roxana Ivanov - București. Obs: Gheorghe Mihalache - Buzău și Viorel Ioan Suciu - Târgu Mureș.
Formația din Covasna a scăpat de emoțiile retrogradarii prin victoria înregistrată în runda precedentă la Pașcani iar în ultimele 2 runde, în eventualitatea a 2 victorii ar mai putea urca în clasament și peste ACSM Ceahlăul.
Oaspeții de la Sănătatea Darabani sunt deja în L4 iar cele 2 partide pe care le mai au de disputat pot puncta doar la capitolul experiență.
ACS KSE Târgu Secuiesc în meciurile din 2019 a înregistrat următorul parcurs în jocurile din Covasna: 0-1 cu SCM Gloria Buzău, 2-3 cu AFC Botoșani II, 3-0 cu CSM Focșani 2007* (la masa verde), 3-1 cu CSM Rm.Sărat, 5-2 cu CS Sporting Liești și 0-2 cu CS Știința Miroslava.
ASMS ACS Sănătatea Darabani în jocurile susținute în deplasare în acest retur a obținut următoarele rezultate: 0-1 la CS Sporting Liești, 0-2 la CS Știința Miroslava, 1-4 la CSM Rm.Sărat, 0-3 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 2-5 la Fălticeni cu ACS Șomuz și 1-5 la Suceava cu ACS Foresta.

Pronostic: 1

6. CSM Roman - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - stadion Moldova - Roman (Neamț) - nu se dispută

7. ACS Foresta Suceava - SCM Gloria Buzău - stadion Areni (Suceava)
A: Ionuț Constantinescu - Galați, A1: Răzvan Bedreagă - Galați, A2: Florin Iftode - Târgu Bujor. Obs: Claudiu Ștefănuți - Năsăud (Bistrița - Năsăud) și Mircea Bucur - Târgu Mureș.
Formația suceaveană are cele mai "grele" jocuri în aceste ultime 2 etape cu formațiile de pe primele 2 locuri. Dacă acum pe Areni, la vizita liderului SCM Gloria Buzău, jocul este unul aparent fără miză, buzoienii fiind promovați în L2 încă de acum câteva etape, în ultima rundă urmează o deplasare la Rădăuți pentru un derby de Suceava, o confruntare de orgolii pentru supremație în județ și de ce nu, poate o avampremieră pentru sezonul viitor de L3 între 2 formații foarte bune care cu siguranță pot și vor mai mult decât un loc fruntaș în L3.
ACS Foresta Suceava în partidele susținute pe Areni în acest retur a înregistrat următoarele rezultate: 4-0 cu AFC Botoșani II, 2-2 cu CSM Focșani 2007, 2-1 cu CSM Rm.Sărat, 1-1 cu ACS KSE Târgu Secuiesc, 3-1 cu CS Sporting Liești, 3-1 cu CS Știința Miroslava și 5-1 cu ASMS ACS Sănătatea Darabani.
SCM Gloria Buzău a avut următoarele evoluții în meciurile disputate în deplasare în acest retur: 1-0 la ACS KSE Târgu Secuiesc, 2-0 la CS Sporting Liești, 5-1 la CS Știința Miroslava, 6-0 la ASMS ACS Sănătatea Darabani, 1-1 la CSM Rm,Sărat, 0-0 la Rădăuți cu CSM Bucovina și 2-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz.

Pronostic: 1,X

8. CSM Focșani 2007 - CSM Bucovina Rădăuți - stadion Milcovul - Focșani (Vrancea).
A: Dorin Vasile Băltuță - Flămânzi (Botoșani), A1: Radu Crețu - Botoșani, A2: Ana Pușcașu - Iași. Obs: Petrea Cârlig - Tulcea și Ștefan Gheorghe - Brăila.
Un alt meci ce poate fi considerat cap de afiș pentru etapa a 29-a. Băieții pregătiți de cuplul de antrenori Vasilică Burgă și Adrian Toma întâlnesc în ultima partidă jucată acasă pe Milcovul, formația de pe locul 2 - CSM Bucovina Rădăuți, grupare care îi are pe banca tehnică pe Dorin Goian & Daniel Bălan un cuplu de antrenori cu o vastă carieră de jucători la nivel de liga 1 și cupe europene.
Meciul poate fi un adevărat preview pentru un duel la vârf în viitoarea stagiune, dar și un bun prilej pentru cele două formații de a juca fără presiune, de a oferi un spectacol fotbalistic de calitate exigentului public focșănean.
CSM Focșani 2007 în jocurile disputate acasă în 2019 a avut următorul traseu: 2-0 cu ACS Șomuz Făticeni, 1-0 cu CSM Rm.Sărat, 3-0 cu AFC Metalul Buzău, 2-1 cu ACS Suporter Club Oțelul Galați, 2-0 cu CSM Pașcani și 1-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.
CSM Bucovina Rădăuți a avut următorul parcurs în jocurile din deplasare în 2019: 1-2 la Buzău cu AFC Metalul, 0-1 la Galați cu ACS Suporter Club Oțelul, 2-2 la CSM Pașcani, 1-0 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 4-0 la CSM Rm.Sărat și 0-1 la Dorohoi cu AFC Botoșani II.

Loc
Clasamentul (28)
M
V
E
Î
Gol
Pt
Adv
1
SCM Gloria Buzău
26
22
4
0
75-14
70
+31
2
CSM Bucovina Rădăuți
26
17
3
6
47-17
54
+15
3
ACS Suporter Club Oțelul Galați
26
15
5
6
43-25
50
+11
4
CS Știința Miroslava
26
15
2
9
38-29
47
+8
5
CSM Focșani 2007
26
13
7
6
40-23
46
+7
6
ACS Foresta Suceava
26
13
7
6
47-35
46
+7
7
AFC Metalul Buzău
26
11
6
9
36-32
39
0
8
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț
27
10
5
12
34-32
35
-4
9
CS Sporting Liești
26
10
4
12
36-34
34
-5
10
ACS KSE Tg.Secuiesc
26
9
4
13
41-48
31
-8
11
CSM Pașcani
26
7
4
15
29-41
25
-14
12
ACS Șomuz Fălticeni
26
7
4
15
25-53
25
-14
13
AFC Botoșani II
26
7
3
16
28-45
24
-15
14
CSM Rm.Sărat
26
4
6
16
21-47
18
-21
15
 ACS Sănătatea Darabani
26
2
2
22
20-86
8
-31

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani - Cupa României - faza I | Victorii în Cupa Național pentru ACSM Ceahlăul

Victorii în Cupa Național Echipele de juniori mari ale ACSM Ceahlăul Piatra Neamț s-au calificat astăzi în turul doi al Cupei Național, atât...