duminică, 16 iunie 2019

Fotbal - baraj liga a 3-a, manșa tur: FC Ozana Tg.Neamț - PAS MARE spre liga a 3-a la Liteni...Un meci cu de TOATE în Suceava, 3 penalty-uri și 2 goluri ale oaspeților în prelungiri!

O după-amiază de sâmbătă 15 iunie 2019 pe un stadion arhiplin (peste 1000 de spectatori), la un joc de baraj pentru promovare în L3 între campioanele județene din Suceava și Neamț, locația Liteni, un orășel din S-E județului Suceava, în apropierea liniei ferate...
Pe o căldură sufocantă la ora jocului, a fost necesară acordarea pauzelor de hidratare prevăzute de regulament, câte una pe fiecare repriză, am asistat la un joc destul de lent în prima repriză, cu puține faze de poartă, cu oaspeții mai prezenți în joc în startul jocului, reușind deschiderea scorului prin căpitanul Dragoș Patrichi dintr-un penalty corect acordat de centralul Florin Andrei din Târgu Mureș ca urmare a unei ieșiri inoportune dintre buturi a portarului gazdelor Ionuț Bicleanu. Ocaziile de poartă deși puține au fost mari la ambele porți. Gazdele au avut și ele o bară în prima repriză, Ozana a controlat a doua jumătate a reprizei a 2-a după 15-20 de minute mai bune ale Liteniului de la reluare, moment al jocului în care sucevenii au beneficiat de 2 lovituri de la 11 metri, ambele corect acordate: prima a fost transformată de Sergiu Corban, a 2-a ratată de același Corban (sau apărată de goalkepeerul Ozanei Tg.Neamț Dragos Iftimie).
Ratarea celui de-al 2-lea penalty a turnat plumb în ghetele fotbaliștilor de la Liteni, iar pe măsură ce timpul se scurgea implacabil și rezervele de energie erau tot mai puține în dreptul sucevenilor - care cu siguranță alcătuiesc o formație cu o medie de vârstă mai ridicată decât Ozana, era tot mai evident că finalul jocului avea să aparțină campionilor din Neamț.
Formația pregătită de duoul Zavate - Dăscălescu a început să paseze mai bine, să țină mai mult de minge, iar fazele fixe au început să se înmulțească la poarta Viitorului. 
Cele 2 lovituri libere din zonă centrală, din apropierea careului mare, au fost foarte aproape de gol: prima dată mingea a lovit bara din dreapta lui Bicleanu, a doua oară a atins plasa laterală exterioară tot din dreapta.
Golul extraordinar reușit de Teodor Ignea, după o preluare pe piept, o pivotare și un șut cu stângul din întoarcere, a făcut dreptate, iar naivitatea celor de la Liteni din prelungiri, sucevenii s-au descoperit pe faza defensivă încercând să obțină măcar egalarea, a fost pedepsită de fotbaliștii Ozanei de două ori în prelungiri. Mai întâi a fost un șut bombă aproape sub transversală de la aproape 35 de metri executat de căpitanul Patrichi, pentru ca o ultimă combinație a duoului ofensiv Patrichi - Ignea să aducă golul 4 pentru Ozana reușit de Teodor. A fost mai întâi un șut în cros de la marginea careului mare, în diagonală, ce nu a putut fi reținut de portarul Liteniului care a respins ușor în lateral stânga, pentru ca Ignea să devieze suficient încât mingea să se strecoare decisiv în plasa porții lui Bicleanu.
După 4-1 în deplasare, FC Ozana Tg.Neamț a luat o importantă opțiune pentru promovare, însă returul de la Tg.Neamț trebuie tratat cu maximă seriozitate, pentru că sucevenii nu mai au ce pierde la scorul înregistrat pe stadionul "Ionel Pintilescu" și vor trebui să mizeze numai pe cartea atacului la Tg.Neamț.
În ambele formații am înregistrat absențe de marcă în meciul de la Liteni, dar din ceea ce s-a văzut în prima manșă, băieții pregătiți de Zavate&Dăscălescu formează un prim "11" mai echilibrat pe posturi, cu jucători de valoare mai apropiată.

foto: Dan Eșanu & Dănuț Chidoveț
video: Gheo Damian & Dan Eșanu

Mai jos aveți tabloul complet al rezultatelor din prima manșă a barajului de promovare în liga a 3-a:

Regiunea 1, Nord-Est
CSM Bacău (BC) - Viitorul Albeşti (BT)   5-0

Viitorul Liteni (SV) - Ozana Târgu Neamţ (NT)   1-4

Huşana Huşi (VS) - Moldova Cristeşti (IS)   3-0

La ”masa verde”. Moldova Cristeşti nu are CIS.


Regiunea 2, Nord-Vest
Viitorul Ulmeni (MM) - Unirea Mirşid (SJ)   2-2

CSM Satu Mare (SM) - Minerul Rodna (BN)  5-0

CS Floreşti (CJ) CSC Sânmartin (BH)    0-2


Regiunea 3, Centru
CS Gheorgheni (HR) - Viitorul Şelimbăr (SB)   2-3

Stăruinţa Zagon (CV) - Olimpic Zărneşti (BV)   2-1

CSM Târgu Mureş (MS) - Sportul Petreşti (AB)  6-0


Regiunea 4, Vest
Voinţa Lupac (CS) - Fortuna Becicherecu Mic (TM)  0-2

Progresul Pecica (AR) - Retezatul Haţeg (HD)   2-1

CS Strehaia (MH) - Gilortul Târgu Cărbuneşti (GJ)  2-1


Regiunea 5, Sud-Vest
Real Bradu (AG) - Viitorul Dăeşti (VL)   1-2

Unirea Brânceni (TR) - Tractorul Cetate (DJ)  0-0

CSM Slatina (OT) - Gloria Corneşti (DB)  2-0


Regiunea 6, Sud
Mostiştea Ulmu (CL) - Carmen Bucureşti (B)  3-3

Recolta Gheorghe Doja (IL) - Viitorul Pantelimon (IF)   2-0

AS Mihai Bravu (GR) - CS Blejoi (PH)  0-3


Regiunea 7, Sud-Est
ACS Universitatea Dunărea de Jos Galaţi (GL) - AS Fotbal Team Săgeata (BZ)  2-1

Viitorul Ianca (BR) - Mausoleul Mărăşeşti (VN)   5-1

Pescăruşul Sarichioi Junior (TL) - Poseidon Limanu-2 Mai (CT)   1-2


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | CS Mioveni și-a primit înapoi punctele scăzute din cauza litigiului cu Dandea. Echipa argeșeană i s-a ridicat interdicția la transferuri, este programată în campionat pentru etapa a 10-a, cum arată acum clasamentul

  Deznodământ neașteptat și ireal în litigiul dintre CS Mioveni și Alexandru Dandea și primul verdict cu depunctare în această speță dictat ...