sâmbătă, 27 iulie 2019

Fotbal liga a 3-a, Seria I | CSM Ceahlăul "schimbă" liniile: cu 5 noi veniți de calitate, și cu seria "baby" după min.70, victorie muncită cu Șomuz Fălticeni

Sâmbătă, 27 iulie, de la orele 11:00, pe terenul central din complexul sportiv "Ceahlăul", pietrenii de la CSM Ceahlăul au susținut primul amical de la reunirea din 15 iulie, cu colega de eșalon, Șomuz Fălticeni.
Cu multe modificări survenite în cadrul lotului, puținii dar inimoșii fani ai "galben-negrilor" au venit la stadion dornici să vadă noutățile apărute la echipă, în tribună am remarcat și prezența patronului Roca alături de noul director sportiv Marin Mitran (foto1).
Dacă pietrenii se aflau la prima partidă de verificare, formația din Fălticeni susținea cel de-al 3-lea joc amical, iar în cadrul formației pregătite de Daniel Stoica au apărut 5 jucători din Camerun, care aveau să fie testați pe Borzoghean.
CSM Ceahlăul a început în formula: Chelaru (cpt) - D.Moroșanu, C.Rotaru, Fomba, Keita - Franck, Groupy, Toma - Oteliță, Șoimu, Pîntea. 
Au mai intrat: R.Florea (2000) - M.Matei (2002), Iorga (2000), Lisu (2002), Ghenici (2002), Curpăn (2001), Anthony Gabor (2001) și Gîrniață (2002). Antrenor: Gabriel Rădulescu.
Nu au putut fi utilizați din cauza unor minore probleme de sănătate: Barna, V. Andreș, R.Vasile și Hodorogea.
Șomuz Fălticeni: Pascal Cătălin – Chisăliță Florin, Marinescu Radu, Franck Toukam, Ailincăi Alexandru – Alexandre Song, Afolna Christ – Wilfred Achille, Mateiciuc Andrei, Julei Eduard – Franck Tchassem. Pe durata jocului au mai intrat: Pascal Andrei, Zamă Ionel, Baciu Alex, Priboi Vasile, Ionescu Paul, Cucuruzac Octavian, Murărașu Alexandru, Plăcintă Ciprian, Cherariu Michael, Monoranu Silviu. Antrenor: Daniel Stoica.
Câteva date despre primul joc, despre cum a evoluat scorul și nivelul de joc în condițiile unui meci disputat pe o vreme călduroasă, vom reda mai jos despre cum s-a văzut din înaltul tribunei a 2-a.
Pietrenii au început mai bine, Oteliță distribuit în ofensivă de tehnicianul Gabi Rădulescu, după ce în sezonul trecut a jucat mai mult fundaș și mijlocaș dreapta a ratat o imensă ocazie în minutul 2, când scăpat singur cu portarul fălticenean, a preferat un dribling în plus și a fost blocat in-extremis de un apărător al Șomuzului. De la primele schimburi de mingi am remarcat faptul că flancul stâng pietrean este punctul forte, viteza în bandă a lui Keita și Groupy a semănat în multe rânduri panică în apărarea Șomuzului, în timp ce pe axul central Frank a fost stăpânul absolut la mijlocul terenului.
Dacă Cosmin Rotaru a fost retras fundaș central, rol pe care l-a mai îndeplinit în L5, colegul acestuia din linia de fund, Fomba - a lăsat o bună impresie, mereu primul la minge și excelent în duelurile aeriene, pare un real câștig pentru gruparea de sub Pietricica.
Golul a venit în mod firesc pentru CSM Ceahlăul în minutul 17, atunci când noul vârf de atac, moldoveanul Alexei Șoimu a fructificat o excelentă pasă filtrantă a liniei de mijloc și l-a executat cu sânge rece pe portarul Pascal. 
Șomuz avea să restabilească egalitatea în min.36 prin reușita semnată de fostul atacant al Ceahlăului Andrei Mateiciuc, care, scăpat de la centru terenului, l-a anticipat pe Chelaru ieșit inoportun departe de careul de 16 metri, l-a driblat pe portarul nemțean în lateral stânga de unde a șutat în plasă cu toată opoziția apărătorilor centrali pietreni.
Pe parcursul reprizei a 2-a, deși au avut loc numeroase schimbări în ambele formații, jocul s-a menținut antrenant cu faze la ambele porți, cu o mai pronunțată notă de echilibru după minutul 70, atunci când în tabăra gazdelor au fost introduși jucătorii tineri.
Chiar și așa, CSM Ceahlăul avea să își apropie victoria pe final, în min.84 atunci când Curpăn a făcut o excelentă cursă pe flancul drept, a centrat de pe linia de fund în mijlocul careului, acolo de unde Anthony Gabor, nemarcat, a reluat simplu pentru 2-1.
Miercuri, 31 iulie, de la ora 17:30, ambele formații sunt programate în turul I al Cupei României. 
CSM Ceahlăul are un meci complicat la Mădei cu AS Bradu Borca - o formație întărită cu 3 foști jucători de la CSM Ceahlăul: Marius Rusu, Vali Rotaru și C.Antim și 2 piese de bază de la Speranța Răucești din sezonul trecut: Bordeanu și Avram, în timp ce Șomuz Fălticeni are meci de Cupă la Liteni cu CSO Viitorul, cunoștința mai veche a FC Ozanei Tg.Neamț din dubla de barajul de promovare în L3.


Galerie foto:























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu