joi, 12 septembrie 2019

Liga a 3-a, Seria I | Avancronica etapei cu numărul 4, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Cele mai atractive jocuri au loc vineri la Bacău și Tg.Neamț. Sâmbătă, la Știința Miroslava va debuta antrenorul Cristi Popovici în fața Forestei Suceava

Etapa cu numărul 4 din cadrul ligii a 3-a, Seria I, programează pentru ziua de vineri 3 partide: la Bacău, Dorohoi și Tg.Neamț urmând a da replica formațiilor gazde CSM Bucovina Rădăuți, CSM Pașcani și CSM Ceahlăul Piatra Neamț, pentru ca sâmbătă, 14 septembrie, tot de la orele 17:00 să aibă loc celelalte 5 partide ale rundei, la Liești, Târgu-Secuiesc, Uricani, Focșani și Galați acolo unde sunt așteptate să dea o ripostă cât mai consistentă oaspeții de la Șomuz Fălticeni, CSM Bacău, Foresta Suceava, ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați și ACS Hușana Huși.
Cel mai interesant joc al etapei se anunță meciul de vineri dintre Aerostar Bacău (locul 2) și CSM Bucovina Rădăuți (locul 1), un joc între singurele formații cu punctaj maxim după 3 etape din această serie. Un duel județean de larg interes se anunță și la Tg.Neamț, acolo unde CSM Ceahlăul își dorește victoria pentru a se menține în plutonul fruntaș, în timp ce sâmbătă, la Uricani, Foresta Suceava pleacă cu prima șansă în fața unei CS Știința Miroslava măcinată de probleme financiare, cu un lot mai subțire decât în stagiunea trecută, dar cu un nou antrenor principal în persoana băcăuanul Cristi Popovici pe banca tehnică a formației de la periferia Iașului.

vineri, 13 martie, ora 17:00

1. CS Aerostar Bacău - CSM Bucovina Rădăuți - stadion Aerostar (Bacău).
Arbitri - A: Ciprian Aelenei - Iași, A1: Radu Crețu - Botoșani, A2: Vlad Hriscu - Vorovești (Iași): Obs: Ciprian Iovu - Botoșani și Constantin Mircea - Buzău.
Aviatorii au părăsit marți Cupa României, fiind eliminați în turul IV cu 2-1 pe Areni de ACS Foresta Suceava, într-o partidă în care tehncianul Daniel Munteanu și-a menajat câteva din piesele de bază. CSM Bucovina Rădăuți încă nu a primit gol până acum în campionat și băieții pregătiți de Daniel Goian & Daniel Bălan vor să se mențină în fotoliul de lider și după confruntarea de pe arena Aerostar.
CS Aerostar Bacău a dispus cu 1-0 de ACS Șomuz Fălticeni în singura partidă disputată pe teren propriu până acum în campionat. A fost o confruntare presărată cu multe evenimente, băcăuanii terminând jocul cu Fălticeniul cu 2 jucători mai puțini pe teren. Reușita lui Cosmin Nemțanu din min.80 a fost decisivă, însă vizita Radăuțiului se anunță a fi în orice caz una războinică și nidecum de curtoazie.
CSM Bucovina are până acum un parcurs perfect în deplasare: 1-0 în etapa inaugurală la Huși, gol căpitanul Vasile Vitu (45+2) și 5-0 în etapa a 3-a la Fălticeni în compania conjudețenei ACS Șomuz: goluri semnate de Iulian Ionesi (16) și Ionuţ Plămadă (24, 45, 45+2, 55), însă primul test cu adevărat în deplasare, se anunță cel de pe terenul aviatorilor.

Pronostic: 1,x

2. AFC Botoșani II - CSM Pașcani - stadion Municipal Dorohoi (Botoșani)
Arbitri - A: Silviu Iftode - Fălticeni, A1: Andrei Pișta - Fălticeni, A2: Alexandru Blănariu - Fălticeni. Obs: Costică Manasă - Bacău și Ioan Ciprian Mardan - Făgăraș.
Un joc cu implicații în zona inferioară a clasamentului în care gazdele, deși se află la al 3-lea joc pe teren propriu, au acumulat până acum doar un singur punct în campionat.
În cele două jocuri disputate la Dorohoi, AFC Botoșani II a cedat în prima etapă cu 1-3 în fața lui CS Aerostar Bacău, gol Alexandru Piftor (45+2 din penalty), iar în etapa a 2-a, același Alexandru Piftor (67 și tot din penalty), a smuls o remiză în confruntarea cu Ozana Târgu Neamț.
CSM Pașcani a susținut un singur joc în deplasare, la Uricani, în etapa a 2-a. Acolo deși au condus la un moment dat cu 2-0 prin reușitele semnate de Denis Iftimie (14 - penalty) și Ionuț Chiriac (15), tânăra formație a Pașcaniului a trebuit să se recunoască învinsă de CS Știința Miroslava, golul victoriei fiind opera lui Vlăduț Mocanu (90).

Pronostic: 1

3. FC Ozana Târgu Neamț - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - stadion Cetate - Târgu Neamț (Neamț)
Arbitri - A: Valentin Burlă - Iași, A1: Iulian Contofan - Iași, A2: Ana Pușcașu - Iași. Obs: Valentin Luca - Botoșani și Gabriel Mihail Tănasă - Botoșani.
FC Ozana are un start de sezon infernal pe teren propriu cu meciuri la formațiile grele ale seriei, formații ce au ca obiectiv promovarea în liga a 2-a.
După victoria semnată de Andu Moisi (4) din prima etapă cu CSM Focșani 2007, a urmat o înfrângere la limită (1-2) cu CS Aerostar Bacău, gol același Andu Moisi (18) însă, aviatorii au revenit după pauză și cu ajutorul brigăzii de arbitrii, prin reușitele semnate de Cosmin Nemțanu (67 din penalty) și Alexandru Zaharia (76).
ACSM Ceahlăul a cedat în prima deplasare la Focșani în fața CSM-ului 2007 cu 1-2, singurul gol fiind opera congolezului cu pașaport francez Arsene Luboya, însă opinia generală este că pietrenii ar fi putut opține o remiză la Focșani dacă ne luăm după evoluția băieților lui Ștefan Stoica din repriza a 2-a, finalul jocului găsindu-i pe pietreni cu portarul Barna în careul lui Apenciucesei.

Pronostic: x,2

sâmbătă, 14 septembrie, ora 17:00

4. CS Sporting Liești - ACS Șomuz Fălticeni - stadion Comunal Liești (Galați)
Arbitri - A: Cosmin Apetrei - Roznov, A1: Cosmin Cercel - Piatra Neamț, A2: Răzvan Ionuț Andrei - Piatra Neamț. Obs: Laurențiu Ionașcu - Buzău și Elvin Eiub - Măcin (Tulcea),
O confruntare între 2 formații vecine de clasament, locurile 11 respectiv 12, ambele cu 3 puncte,
Victoria Lieștiului a venit pe teren propriu în etapa a 2-a, 2-1 cu ACS Hușana Huși goluri reușite de George Bârlădeanu (7-penalty) și George Dănăilă (54) în timp ce ACS Șomuz Fălticeni a debutat cu victorie în etapa 1, 1-0 pe terenul CSM-ului din Bacău, gol Andrei Mateiciuc (78).
În celălalt joc programat în deplasare, ACS Șomuz Fălticeni a cedat la limită în Bacău, pe terenul Aerostarului (min.80 gol Cosmin Nemțanu), în ciuda faptului că a evoluat în superioritate numerică pe parcursul reprizei a 2-a.

Pronostic: 1,x

5. ACS KSE Târgu Secuiesc - CSM Bacău - stadion  Doctor Sinkovits - Târgu Secuiesc (Covasna)
Arbitri - A: Dorin Burloiu - Galați, A1: Andrei Toma - Galați, A2: Daniel Cristi Ichim - Brăila. Obs: Mihai Hârlab - Brașov și Viorel Ioan Suciu - Târgu Mureș
Două formații cu același număr de puncte 3, se confruntă în Covasna. Dacă gazdele sunt specialiștii remizelor, 3 rezultate de egalitate în acest debut de campionat, CSM Bacău a cucerit primele sale 3 puncte în runda precedentă pe teren propriu, scor 1-0 în confruntarea cu CS Sporting Liești, gol Dan Preda (52).
În singurul joc disputat pe teren propriu, KSE Târgu Secuiesc a remizat cu gol, 1-1 cu ACS Foresta Suceava, gol Szilárd Kanyó (11) respectiv Alexandru Marin (20) pentru pădurari.
Mai experimentată și mai valoaroasă formația din Covasna pleacă cu prima șansă, este timpul ca covâsnenii să bifeze primul succes din campionat, însă asta nu înseamnă că tânăra formație bacăuană este victimă sigură.

Pronostic: 1

6. CS Știința Miroslava - ACS Foresta Suceava - stadion Uricani - Miroslava (Iași)
Arbitri - A: Tudorel Pârlog - Cazașu (Brăila), A1: Robert Mocanu - Brăila, A2: Răzvan Bedreagă - Galați. Obs: Ioan Lapa - Vaslui și Ilie Andrici - Cervicești (Botoșani)
În ultima săptămână au avut loc ceva convulsii la Miroslava...conducerea a anunțat un nou antrenor principal în persoana băcăuanului Cristi Popovici, însă echipa a "reacționat" prin grevă refuzând să se antreneze timp de două zile ca urmare a restanțelor financiare și a despărțirii de fostul antrenor Dan Florin Croitoru, antrenor de care jucătorii se pare că erau foarte atașați.
Este evident că Știința Miroslava nu mai este acea echipă puternică din sezonul trecut, capabilă să se bată cu granzii seriei. 
ACS Foresta Suceava a odihnit în meciul de Cupă de marți  mai mulți jucători importanți, semn că Petre Grigoraș tratează cu maximă seriozitate parcursul Forestei în campionat, un alt obiectiv decât victoria la Uricani nu este de luat în calcul în tabăra oaspeților.
În singurul joc disputat în deplasare până acum de ACS Foresta, sucevenii au înregistrat un rezultat de egalitate, 1-1 în Covasna pe terenul celor de la KSE Târgu Secuiesc, gol Alexandru Marin (20).
CS Știința Miroslava a câștigat greu în singurul joc de pe teren propriu, 3-2 cu CSM Pașcani însă după ce a revenit de la 0-2 într-un adevărat derby al județului Iași la nivelul ligii a 3-a, joc în care Eduard Săvoaia (29), Alexandru Florean (73) și Vlăduț Mocanu (90) au punctat pentru amfitrioni.

Pronostic: 2

7. CSM Focșani 2007 Focșani - ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați - stadion Milcovul - Focșani (Vrancea)
Arbitri - A: Adrian Constantin Diaconu - București, A1: Andrei Dumitrescu - București, A2: Raluca Sîrghi - București. Obs: Nicolae Botezatu - Piatra Neamț și Flaviu Gabriel Ion Pop (Bacău)
CSM Focșani 2007 a părăsit miercuri Cupa României în turul IV după un eșec venit în prelungirile partidei (90+7) pe sinteticul din Buzău în fața fostei colege de serie Metalul Buzău.
Antrenorul principal Marius Bratu a menajat însă o serie de titulari semn că campionatul reprezintă principalul obiectiv și pentru vrânceni. Aceștia au realizat în cursul săptămânii înregimentarea preparatorului fizic Cristi Naciu ultima dată la ACSM Ceahlăul, semn că Focșaniul vrea să crească și la acest capitol, acolo unde vrâncenii au părut a fi deficitari în stagiunea trecută.
Pe teren propriu, CSM Focșani 2007 a dispus la limită de ACSM Ceahlăul Piatra Neamț cu 2-1, goluri Ștefan Lupu (19 - penalty) și Ștefan Burghiu (31) în timp ce ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați a cedat cu 0-2 tot în Galați pe stadionul Oțelul, goluri Marius Matei (20, 74).

Pronostic: 1

8. ACS Suporter Club Oțelul Galați - ACS Hușana Huși - stadion Oțelul (Galați)
Arbitri - A: Valentin Florescu - Sfântu Gheorghe (Covasna), A1: Bela Hunor Recsenedy - Sfântu Gheorghe (Covasna), A2: Zoltan Tamași - Bisericani (Harghita). Obs: Cristinel Rusu - Focșani și Vasile Vamanu - Bacău.
Un meci dezechilibrat la prima vedere în care gazdele pleacă cu prima șansă. ACS Suporter Club Oțelul Galați chiar dacă nu mai reprezintă formația redutabilă din sezonul trecut care a fost implicată cel puțin în tur în lupta pentru promovare, a mai păstrat câțiva jucători cu experiență lângă care cresc tinerii de valoare ai Oțelului. ACS Hușana Huși este la a 2-a deplasare din județul Galați. În jocul din etapa a 2-a de pe terenul Sportingului din Liești, formația vasluiană a cedat la limită 1-2, golul Hușului fiind semnat de Sergiu Gîrdea (10).
ACS Suporter Club Oțelul Galați s-a impus în schimb în singura partidă disputată pe teren propriu, în nocturnă, în fața nou promovatei ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați cu 2-0, prin dubla semnată de veteranul Marius Matei.

Pronostic: 1


Loc
Clasamentul (3)
M
V
E
Î
Gol
Pt
1
CSM Bucovina Rădăuți
3
3
0
0
7-0
9
2
CS Aerostar Bacău
3
3
0
0
6-2
9
3
ACS Foresta Suceava
3
2
1
0
7-1
7
4
CSM Ceahlăul Piatra Neamț
3
2
0
1
7-3
6
5
CSM Focșani 2007
3
2
0
1
4-2
6
6
SC Oțelul Galați
3
2
0
1
4-4
6
7
CS Știința Miroslava
3
1
1
1
6-6
4
8
FC Ozana Tg.Neamț
3
1
1
1
3-3
4
9
KSE Târgu Secuiesc
3
0
3
0
1-1
3
10
CSM Bacău
3
1
0
2
1-2
3
11
CS Sporting Liești
3
1
0
2
2-5
3
12
ACS Șomuz Fălticeni
3
1
0
2
1-6
3
13
Universitatea Dunărea de Jos Galați
3
0
2
1
2-4
2
14
ACS Hușana Huși
3
0
1
2
1-3
1
15
FC Botoșani II
3
0
1
2
2-8
1
16
CSM Pașcani
3
0
0
3
3-7
0







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu