vineri, 30 aprilie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Avancronica ultimei etape. Delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. SINGURA MIZĂ este cine va fi CAMPIOANA seriei I: Foresta sau Bucovina?

Am ajuns și la ultima etapă...etapa a 18-a, cea în care, vom desemna campioana acestei serii I a ligii a 3-a, ediția 2020-2021.
Într-o serie de 10 formații, 2 formații din județul vecin Suceava, vor reprezenta Seria I la barajele, sperăm noi, de promovare la L 2.
Dacă Foresta Suceava are o deplasare la Dorohoi pentru confruntarea cu Dante Botoșani, o formație aflată în bună dispoziție de joc pe acest segment al campionatului, CSM Bucovina merge în Vinerea Mare, la Tg.Neamț, pentru un ultim  test cu Bradu Borca, formație aflată în mari nevoi financiare.
La Pașcani avem derby -ul județului Iași: lanterna județului Iași, CSM Paăcani o înfruntă pe CS Știința Miroslava, o grupare ce a cedat pe ultimii metri în lupta de accedere la locurile ce asigură prezența la baraje.
CS Sporting Juniorul Vaslui țintește toate cele 3 puncte în confruntarea cu pietrenii de la ACSM Ceahlăul. însă tehnicianul Gabi Rădulescu speră să lege 2 victorii consecutive, acum pe final și dacă se poate să răzbune eșecul nedrept din tur la masa verde.
Ultimul joc acasă și pentru Hușana, în fața unui Șomuz Fălticeni în pierdere evidentă de viteză, un meci al ambițiilor și care, poate confirma dacă mai era nevoie până acum faptul că Hușana lui Dan Florin Croitoru cu o finanțare superioară, își poate propune și obiective mai îndrăznețe pentru viitorul sezon.
Toate jocurile au loc vineri, de la ora 15:00, iar în cel mai scurt timp de la finalul partidelor, Sportul nemțean de performanță va fi prezent cu rezultatele înregistrate în ultima etapă, marcatorii, scurte considerații despre jocuri și clasamentul final.

1. CS Dante Botoșani - ACS Foresta Suceava - stadion Municipal (Dorohoi- Botoșani)
Arbitri: A: Valentin Naidin - (Turnu Măgurele - Teleorman), A1: Alexandru Florian Vișan - Galați, A2: Alin Soare (Turnu Măgurele - Teleorman). Obs: Costică Manasă - Bacău și Daniel Scânteie - Bacău.

Foresta Suceava și-a asigurat prezența la baraje, așa că pentru meciul cu Dante de la Dorohoi, este de așteptat ca tehnicianul sârb Ivan Gvozdenovic să menajeze o parte dintre titulari, în special pe cei aflați în pericol de suspendare, pentru a avea întreg lotul disponibil pentru primul baraj de promovare la L2, de sâmbăta viitoare - 8 mai. Dante, cu un parcurs peste așteptări în retur, poate închide sezonul cu o victorie, și de ce nu, cu un loc 6 final, în funcție și de rezultatul de la Huși.
CS Dante Botoșani în meciurile de la Dorohoi a înregistrat următorul parcurs: 1-3 cu CS Știința Miroslava, 0-3 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, 1-3 cu CSM Bucovina Rădăuți, 2-0 cu ACS Șomuz Fălticeni, 0-2 cu ACS Hușana Huși, 2-0 cu ACS Bradu Borca, 2-1 cu CS Sporting Juniorul Vaslui și 4-0 cu CSM Pașcani.
ACS Foresta Suceava în partidele disputate în deplasare are următorul bilanț: 1-0 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 2-3 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 3-1 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca, 0-0 la CSM Pașcani, 1-0 pe Uricani cu CS Știința Miroslava, 1-1 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 0-0 la Huși cu ACS Hușana și 1-0 la Vaslui cu CS Sporting Juniorul.

Pronostic: 1

 2.CSM Pașcani - CS Știința Miroslava - stadion CFR (Pașcani - Iași)
Arbitri: Alexandra Maria Valusescu - București, A1: Alexandru Crăciun - (Onești - Bacău), A2: Gabriel Răduță - (Ploiești - Prahova). Obs: Grigore Suhan - Suceava și Ilie Andrici (Cervicești - Botoșani).

CS Știința Miroslava a pierdut incredibil accesul la baraje după un început de 2021 sub așteptări, unde, a irosit multe puncte în fața unor adversari abordabili, așa că miza jocului de la Pașcani o reprezintă pentru elevii lui Cristi Popovici doar locul 3 din ierarhia seriei I. Gazdele de la CSM Pașcani vor să lase o impresie favorabilă pe final, zestrea de doar 5  puncte din clasament înseamnă din păcate pentru Pașcani poziția de lanternă roșie în liga a 3-a în această serie, însă o victorie de moral în derby-ul Iașului la acest nivel ar însemna și abordarea cu încredere a barajului de promovare/mernținere în L3.
CSM Pașcani pe teren propriu are următorul parcurs în acest sezon: 0-1 cu ACSM Ceahlăul, 0-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 2-2 cu ACS Bradu Borca, 0-3 cu CS Dante Botoșani, 0-0 cu ACS Foresta Suceava, 0-4 cu CSM Bucovina Rădăuți, 2-1 cu ACS Hușana Huși și 0-4 cu CS Sporting Juniorul Vaslui. 
CS Știința Miroslava în jocurile disputate pe terenuri străine au avut următorul parcurs: 2-1 pe Areni cu ACS Foresta Suceava, 3-1 la Dorohoi cu CS Dante Botoșani, 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 2-0 la Huși cu ACS Hușana, 6-0 la Vaslui cu CS Sporting Juniorul, 0-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-3 la Fălticeni cu ACS Șomuz și 3-0 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca.

Pronostic: 2

3. CS Sporting Juniorul Vaslui - ACSM Ceahlăul  Piatra Neamț - stadion Municipal (Vaslui - Vaslui)
Arbitri: A: Dorin Burloiu - (Galați- Galați), A1: Marius Daniel Gîță - Galați, A2: Florin Iftode - (Târgu Bujor - Galați). Obs: Petronela Anițoaiei - Iași și Gabriel Mihail Tănasă - Botoșani.

Un joc fără o miză aparentă...poate doar ambiția pietrenilor de a dovedi că înfrângerea din tur, de la masa verde, ar fi putut avea un alt deznodământ dacă jocul s-ar fi disputat pe teren. Vasluluiul are și ea ambiția sa la ultima reprezentare pe teren propriu, este un joc deschis oricărui rezultat, pietrenii cu ceva absențe de efectiv dar eliberați de presiunea rezultatului (obiectivul participării la baraj a fost ratat), pot oferi un spectacol de calitate și pe cale de consecință un rezultat pozitiv pe Municipalul din Vaslui.
CS Sporting Juniorul Vaslui în jocurile disputate pe terne propriu are următorul parcurs: 2-1 cu CSM Bucovina Rădăuți, 0-1 cu ACS Hușana Huși, 1-2 cu CS Dante Botoșani, 3-0 cu CSM Pașcani, 0-6 cu CS Știința Miroslava, 0-0 cu ACS Șomuz Fălticeni, 1-1 cu ACS Bradu Borca și 0-1 cu ACS Foresta Suceava.
Pietrenii lui Gabi Rădulescu au avut următorul parcurs în deplasări: 1-0 la CSM Pașcani, 0-4 la CS Știința Miroslava, 3-0 la Dorohoi cu CS Dante, 1-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-1 la Tg.Neamț cu ACS Bradu Borca, 1-0 la Suceava cu ACS Foresta, 0-1 la Rădăuți cu CSM Bucovina și 1-3 la Huși cu ACS Hușana.

Pronostic: 2

4. ACS Bradu Borca - CSM Bucovina Rădăuți - stadion Cetate (Târgu Neamț - Neamț)
Arbitri: A: Cătălin Ionuț Ilie- București, A1: Traian Ionuț Neacșu - București, A2: Alexandru Murariu - București. Obs: Ionel Popa - (Pașcani - Iași) și Vasile Florentin Moraru - Vaslui.

CSM Bucovina Rădăuți se pregătește de baraje, iar ultima deplasare o are în fieful unei formații cu mari probleme financiare care și-a pierdut o serie de jucători importanți și al cărui viitor este nesigur în aceste momente pentru comunitatea din Borca. Cel mai important până la urmă este că jocul de la Târgu Neamț se va disputa, iar oaspeții vor avea un ultim joc oficial înaintea primului baraj în dublă manșă din 8-15 mai.
ACS Bradu Borca în meciurile disputate la Tg.Neamț în acest sezon a înregistrat următorul parcurs:0-2 cu ACS Șomuz Fălticeni, 3-1 cu Dante Botoșani, 0-2 cu CS Juniorul Vaslui, 1-3 cu ACS Foresta Suceava, 1-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, 0-1 cu ACS Hușana Huși, 2-1 cu CSM Pașcani și 0-3 cu CS Știința Miroslava.
CSM Bucovina Rădăuți pe terenuri străine are următoarea linie de clasament: 1-2 la Vaslui cu CS Sporting Juniorul, 0-3 la Foresta Suceava * (meci decis la masa verde), 2-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 3-1 la Dorohoi cu CS Dante Botoșani, 2-1 la Huși cu ACS Hușana, 4-0 la CSM Pașcani, 1-2 pe Uricani cu CS Știința Miroslava și 2-1 la Fălticeni cu ACS Șomuz.

Pronostic: 2

5. ACS Hușana Huși - ACS Șomuz Fălticeni - stadion Municipal (Huși - Vaslui)
Arbitri: A: Adrian Frățilă (Vadu Pașii - Buzău), A1: Silviu Andreiu (Râmnicu Sărat - Buzău), A2: Claudiu Lucaci - Bacău. Obs: Petru Meterciuc (Târgu Neamț - Neamț) și Flaviu Gabriel Ion Pop - Bacău.

Un meci aparent liniștit de mijlocul clasamentului între 2 formații care au început foarte bine sezonul în toamnă, au fost în primele etape în față, dar care, pe parcurs și-au arătat limitele, mai cu seamă financiare, iar alunecarea lor spre mijlocul clasamentului a fost oarecum normală.
Hușana vrea să încheie sezonul acasă cu o victorie, care să-i confere la final poziția a 5-a din clasament (de altfel la orice alt rezultat Hușana tot pe 5 va încheia sezonul), în timp ce Șomuz, dacă pierde, coroborat și cu rezultatul jocului de la Dorohoi, poate aluneca chiar pe locul 7 în clasament.
Elevii lui Dan Florin Croitoru în partidele susținute pe teren propriu au înregistrat rezultatele: 1-0 cu CS Dante Botoșani, 5-0 cu ACS Bradu Borca, 3-0 cu CSM Pașcani, 0-2 cu CS Știința Miroslava, 1-2 cu CSM Bucovina Rădăuți, 0-1 cu CS Sporting Juniorul Vaslui, 0-0 cu ACS Foresta Suceava și 3-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Pronostic: 1

foto: Cristian Ploșceac

Loc

Clasamentul (17)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

ACS Foresta Suceava

17

11

3

3

31-8

36

2

CSM Bucovina Rădăuți

17

11

3

3

33-15

36

3

CS Știința Miroslava

17

10

2

5

40-19

32

4

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

17

10

1

6

27-17

31

5

ACS Hușana Huși

17

9

1

7

23-18

28

6

ACS Șomuz Fălticeni

17

7

3

7

22-20

24

7

CS Dante Botoșani

17

7

2

8

24-27

23

8

CS Sporting Juniorul Vaslui

17

6

2

9

19-25

20

9

ACS Bradu Borca

17

2

3

12

12-38

9

10

CSM Pașcani

17

1

2

14

6-50

5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani U-16 | LPS Piatra Neamț câștigă la Tomești derby-ul cu Academia Didi Iași și se desprinde în frunte! Rezultatele complete ale etapei a 6-a și clasamentul actualizat

  Etapa a 6-a (28-29 septembrie) AFC Viitorul Onești 4-2 CSM Bacău ACS Juniorul Suceava 1-...