vineri, 18 noiembrie 2022

Fotbal liga a 3-a, seriile I & II | Avancronica etapei a 13-a, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Dante - Rădăuți, CSM Bacău - Știința Miroslava și Șomuz - Ceahlăul în seria I, respectiv Liești - Focșani, Braniștea - Metalul Buzău și derby de Bacău: Aerostar - Dinamo, cele mai atractive jocuri

Cu 3 jocuri programate vineri, si grosul etapei sâmbătă, etapa a 13-a poate lămuri încă de pe acum o serie de probleme care pot influența în bine sau rău viitorul unor formații.
În seria I, FK Csikszereda II și AS FC Rapid Brodoc sunt în căutare de punct(e) în singurul joc de vineri din seria I, în vreme ce în seria a II-a, CSM Rm.Sărat și CS Aerostar Bacău pornesc favorite în înfruntările cu CS  Viitorul Ianca respectiv AFC Dinamo Bacău.
Sâmbătă, se desfășoară grosul etapei, iar pe 19 noiembrie, poate mai mult ca oricând avem câte 3 jocuri în fiecare serie cel puțin interesante, la finalul cărora am putea privi sub o altă perspectivă finalul de an 2022.
CSM Bacău cu o victorie internă împotriva Miroslavei și-ar consolida locul 2 în clasament, în timp ce Dante și Rădăuți, la Bucecea, sunt în luptă directă pentru un loc de play-off.
La Fălticeni se întâlnesc 2 formații care au dezamăgit prin prestațiile și rezultatele lor până acum, ambele au mutat și pe banca tehnică, acum rămâne de văzut și cu ce folos. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a avut un parcurs sub așteptări în meciurile din deplasare în acest sezon: o singură victorie și 2 rezultate de egalitate, o medie care trebuie evident îmbunătățittă pentru a obține calificarea în play-off.
Foresta Suceava nu ar trebui să aibă probleme la Darabani, așa că sunt așteptate 3 puncte în contului lui Dorin Goian & Co.

În seria a II-a, Lieștiul își joacă una din ultimele cărți dacă mai dorește calificarea în play-off, însă Focșaniul are punctaj maxim până acum de când l-a instalat în poziția de antrenor principal pe Adrian Toma.
AFC Metalul Buzău are neapărată nevoie de victorie în deplasarea de la Galați cu Unirea Braniștea, asta pentru a compensa pașii greșiți acasă cu CS Aerostar Bacău din etapa trecută, rezultat în urma căruia a pierdut și șefia seriei în detrimentul CSM-ului din Rm.Sărat.
În derby-ul ultimelor clasate, AFC 1919 Dacia Unirea Brăila ar putea obține prima victorie din campionat în dauna Voinței Limpeziș, dar cine știe cum și cât se vor mobiliza cele 2 formații care sunt detașat pe ultimele 2 poziții din clasament.

vineri, 18 noiembrie 2022, ora 14:00

Seria I 

1. AFK Csikszereda II - AS FC Rapid Brodoc - Stadion Sport - Park ARENA (Miercurea Ciuc - Harghita)

Arbitri: A: Adrian Dumitru (Târgoviște - Dâmbovița), A1: Ion Onicescu (Glodeni - Dâmbovița), A2: Ștefan Mincu (Târgoviște - Dâmbovița)
Observator: Florin Ghimbășan (Brașov - Brașov)
Delegat joc: Gheorghe Bogdan Lie (Făgăraș - Brașov)

Un joc cu implicații în partea de jos a clasamentului, unul în care junii Ciucului își pun mari speranțe în a bifa a 2-a victorie stagională din campionat. Rapid Brodoc are de făcut cea mai lungă deplasare din acest sezon și să vedem dacă va fi și cu folos, este un joc în care ar putea cădea pe ultimul loc în clasament în eventualitatea în care vasluienii ar pierde în Harghita, așa că cel puțin din această perspectivă singurul joc de vineri din seria I se anunță interesant.
AFK Csikszereda II în jocurile de pe teren propriu: 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 0-0 cu CSM Bucovina Rădăuți, 1-0 cu CS Știința Miroslava, 0-2 cu CS Dante Botoșani, 0-0 cu ACS  Șomuz Fălticeni și 0-6 cu ACS Foresta Suceava.
AS FC Rapid Brodoc în partidele din deplasare: 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 2-4 la Bucecea cu CS Dante, 1-2 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-5 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-3 la Suceava cu ACS Foresta și 0-3 pe Uricani cu CS Știința Miroslava.

Pronostic: 1

Seria II-a

1. CSM Rm.Sărat - CS Viitorul Ianca - Stadion Municipal (Rm.Sărat - Buzău)

Arbitri: A: Cosmin Roman (Iași - Iași), A1: Daniel Hriscu (Vorovești - Iași), A2: George Leonard Macovei (Iași - Iași)
Observator: Daniel Burloiu (Galați - Galați)
Delegat joc: Eugen Cătălin Popescu (Ploiești - Prahova)

CSM Rm.Sărat este noul lider surpriză sau nu al seriei a 2-a, așa că în mod normal râmnicenii ar trebui să se impună în fața capricioasei formații a Viitorului Ianca.
Liderul are cea mai bună apărare din serie, iar acasă de regulă marchează mai mereu, așa că credem că formația buzoiană își va apropia victoria și va mai face un pas spre calificarea în play-off.
CSM Rm.Sărat în jocurile de pe teren propriu: 9-0 cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, 1-0 cu ACS Voința Limpeziș, 0-0 cu AFC Metalul Buzău, 1-1 cu CS Aerostar Bacău, 1-0 cu CSM Focșani 2007, 3-1 cu CS Sporting Liești. 
CS Viitorul Ianca în partidele disputate în deplasare: 1-4 la AFC Dinamo Bacău, 2-1 la Galați cu ACS Unirea Braniștea, 2-0 la Brăila cu AFC 1919 Dacia Unirea, 3-0 la Limpeziș cu ACS Voința, 1-1 pe Milcovul cu CSM Focșani 2007 și 1-1 la Bacău cu CS Aerostar,

Pronostic: 1

2. CS Aerostar Bacău - AFC Dinamo Bacău - Stadion Aerostar (Bacău - Bacău)

Arbitri: A: Gabriel Mihuleac (Iași - Iași), A1: Ionuț Melinte (Iași - Iași), A2: Ana pușcașu (Iași - Iași)
Observator: Laurențiu Ionașcu (Buzău - Buzău)
Delegat joc: Sebastian Ionuț Dragomir (Gălbinași - Buzău)

Un derby al Bacăului la niveul eșalonului 3 în care aviatorii lui Mișu Ionescu pornesc cu prima șansă. După ce au risipit cu foarte multă ușurință 2 puncte acasă cu Viitorul Ianca, aviatorii nu își mai pot permite pași greșiți, mai ales pe teren propriu, în ciuda faptului că dinamoviștii sunt în mare suferință cu doar 10 puncte în clasamentul seriei a 2-a după 12 etape.
CS Aerostar Bacău în partidele de pe propria arenă: 8-3 cu ACS Voința Limpeziș, 2-3 cu AFC Metalul Buzău, 0-0 cu CSM Focșani 2007, 4-1 cu ACS Unirea Braniștea, 5-0 cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila și 1-1 cu CS Viitorul Ianca.
AFC Dinamo Bacău îm meciurile disputate pe terenuri străine: 0-2 la AFC Metalul Buzău, 1-3 la ACS Unirea Braniștea, 1-1 la Brăila cu AFC 1919 Dacia Unirea, 4-3 la Limpeziș cu ACS Voința, 5-0 la Ianca cu CS Viitorul și 1-6 pe Milcovul cu CSM Focșani 2007.

Pronostic: 1

Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, ora 14:00

Seria I

2. CSM Bacău - CS Știința Miroslava - Stadion Constantin Anghelache (Bacău - Bacău)

Arbitri: A: Ionuț Constantinescu (Galați - Galați), A1: Alexandru Florian Vișan (Galați - Galați), A2: Daniel Vlase (Galați - Galați)
Observator: Valentin Luca (Botoșani - Botoșani)
Delegat joc: Vasile Florentin Moraru (Vaslui - Vaslui)

CSM Bacău este surpriza plăcută a acestei ediții de campionat. După ce a retrogradat sportiv și a beneficiat de invitația FRF pentru completarea locurilor rămase vacante, cu un lot alcătuit în marea lor majoritate din cei liberi de contract și cu un antrenor experimentat pentru acest nivel în persoana lui Cristi Popovici, CSM -eii s-au insinuat încet dar sigur pe locurile de play-off profitând de pașii greșiți ai Ceahlăului și ai lui Dante în special marile dezamăgiri de până acum. 
Cu o susținere adecvată și financiar din partea Primăriei Bacău, CSM-ul ar putea nu numai obține calificarea în play-off în acest sezon ci chiar prezența la baraje.
CSM Bacău în jocurile de pe Constantin Anghelache: 3-0* cu CSO Viitorul Darabani, 1-1 cu ACSM Ceahlăul, 3-1 cu CSM Bucovina Rădăuți, 2-0 cu AFK Csikszereda II, 2-0 cu CS Dante Botoșani și 3-0 cu ACS Șomuz Fălticeni,
CS Știința Miroslava în partidele susținute în deplasare: 0-3 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 4-0 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc, 0-1 la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda II, 0-2 la Bucecea cu CS Dante, 2-0 la Darabani cu CS Viitorul și 0-3 la Fălticeni cu ACS Șomuz.

Pronostic: 1

3. ACS Șomuz Fălticeni - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - Stadion Muncipal Constantin Jamaischi (Fălticeni - Suceava)

Arbitri: A: Vlad Băban (Iași - Iași), A1: Andrei Diaconu (Iași - Iași), A2: Vlad Hriscu (Vorovești - Iași)
Observator: Claudiu Ștefănuți (Năsăud - Bistrița Năsăud)
Delagat joc: Miron Dionisiu Dragoș - Bumb (Baia Mare - Maramureș)

Ambele formații au schimbat conducerea băncii tehnice nemulțumite evident de parcursul din campionat acolo unde ambele visau la calificarea în play-off. 
Cristian Pustai este un tehncian experimentat, cu multe jocuri și sezoane la nivelul ligii I însă în cele 3 partide ce au mai rămas din 2022 trebuie să se descurce cu un lot preluat din mers cu o nesiguranță înfiorătoare pe fază defensivă la acest nivel, 17 goluri primite în 12 etape. Dacă în atac lucrurile au mai funcționat cât de cât, buba galben-negrilor o constituie jocurile din deplasare, acolo de unde au venit cu doar 5 puncte până acum.
Terenul prost de la Fălticeni, vremea ploioasă și ambițiile gazdelor care nu au renunțat nici ele la obiectivul de a juca în play-off promit fanilor cel puțin un joc îndârjit, de mare angajament, un joc în care diferențele de ordin tehnic se vor estompa la acest joc. În tur la Piatra Neamț, ACSM Ceahlăul s-a  impus cu 2-1 (1-1) după ce Șomuzul marcase prima prin Vasile Vitu.
ACS Șomuz Fălticeni în jocurile de pe teren propriu: 4-0 cu CSM Bacău, 0-0 cu ACS Foresta Suceava, 2-1 cu AS FC Rapid Brodoc, 1-2 cu CS Dante Botoșani, 0-1 cu CSO Viitorul Darabani și 3-0 cu CS Știința Miroslava. 
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț în partidele din deplasare: 1-1 la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda II, 6-0 la Darabani cu CSO Viitorul, 1-1 la CSM Bacău, 1-3 la CS Știința Miroslava, 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina și 1-3 la Bucecea cu CS Dante.

Pronostic: X

4. CSO Viitorul Darabani - ACS Foresta Suceava - Stadion Orășănesc Chirica Pușcașu (Darabani - Botoșani)

Arbitri: A: Marius Diaconu (Roman - Neamț), A1: Cosmin Cercel (Piatra Neamț - Neamț), A2: Alexandru Andrei  Roman (Târgu Neamț)
Observator: Petronela Anițoaiei (Iași -Iași)
Delegat joc: Vasile Vamanu (Bacău - Bacău)

Liderul Foresta Suceava are prilejul să mai bifeze o victorie în campionat, o victorie care să consolideze avansul important luat de Dorin Goian & Co în fruntea clasamentului.
Viitorul Darabani este într-o ușoară creștere față de primele jocuri din campionat, dar totuși între cele 2 formații există un decaj evident, așa că cele 3 puncte vor merge cel mai sigur la Suceava.
CSO Viitorul Darabani în jocurile de acasă: 1-4 cu ACS Șomuz Fălticeni, 0-6 cu ACSM Ceahlăul, 3-2 cu CSM Bucovina Rădăuți, 2-1 cu AFK Csikszereda II, 0-2 cu CS Știința Miroslava și 0-2 cu CSM Bacău.
ACS Foresta Suceava în meciurile din deplasare: 2-0 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc, 2-1 la Bucecea cu CS Dante, 0-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 3-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 1-2 pe Uricani cu CS Știința Miroslava și 6-0 la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda II.

Pronostic: 2

5. CS Dante Botoșani - CSM Bucovina Rădăuți - Stadion Baza Sportivă Bucecea (Bucecea - Botoșani)

Arbitri: A: Mădălin Marinescu (București - București), A1: George Louis Oprescu (Ploiești - Prahova), A2: Gabriel Răduță (Ploiești - Prahova)
Observator: Valentin Lungu (Iași - Iași)
Delegat joc: Daniel Chiriac (Focșani - Vrancea)

Un joc cu implicații în zona locurilor de play-off între 2 formații care au fost protagonistele acestei serii în ultimele 2 ediții. Faptul că se joacă pe sintetic la Bucecea în aceste zile de toamnă târzie, poate constitui un avantaj pentru gazde dar va conta desigur și dacă Dante va avea acceași determinare și ambiție ca în jocul cu Ceahlăul câștigat cu 3-1, după ce  nemțenii marcaseră primii. Orice alt rezultat în afară de victoria lui Dante, înseamnă o misiune tot mai grea pentru Florin Croitoru în îndeplinirea obiectivului de calificare în play-off. 
CS Dante Botoșani în jocurile de acasă de la Bucecea: 0-0 cu CSM Bacău, 1-2 cu ACS Foresta Suceava, 4-2 cu AS FC Rapid Brodoc, 2-0 cu CS Știința Miroslava, 1-0 cu CSO Viitorul Darabani și 3-1 cu ACSM Ceahlăul.
CSM Bucovina Rădăuți în partidele din deplasare: 0-0 la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda II, 2-3 la CSO Viitorul Darabani, 1-3 la CSM Bacău, 0-1 pe Areni cu ACS Foresta Suceava, 3-1 pe Uricani cu CS Știința Miroslava și 3-2 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc. 

Pronostic: 1

Loc

Clasamentul (12)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

ACS Foresta Suceava

12

10

1

1

28-5

31

2

CSM Bacău

12

7

3

2

19-10

24

3

CSM Bucovina Rădăuți

12

7

1

4

22-12

22

4

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

12

6

2

4

30-17

20

5

CS Dante Botoșani

12

6

1

5

16-16

19

6

CS Știința Miroslava

12

6

0

6

16-15

18

7

ACS Șomuz Fălticeni

12

5

2

5

17-12

17

8

CSO Viitorul Darabani

12

3

0

9

9-31

9

9

AS FC Rapid Brodoc

12

2

1

9

13-30

7

10

AFK Csikszereda II

12

1

3

8

3-25

6

Seria II-a

3. CS Sporting Liești - CSM Focșani 2007 - Stadion Comunal (Liești - Galați)

Arbitri: A: Adrian Frățilă (Vadu Pașii - Buzău), A1: Petre Eugen Alexandru (Vintileanca - Buzău), A2: Mihai Bogdan Martinescu (Buzău - Buzău)
Observator: Theodor Grozea (Brăila - Brăila)
Delegat joc: Constantin Mircea (Buzău - Buzău)

O ultimă oportunitate pentru CS Sporting Liești de a mai strânge clasamentul, de a se mai apropia de zona locurilor de play-off.
CSM Focșani 2007 are 3 victorii consecutive de la instalarea lui Adrian Toma, așa că putem spune că vrâncenii sunt în formă, capabili să scoată un rezultat bun în județul Galați la Liești.
Este un joc deschis oricărui rezultat, dar parcă pentru frumusețea fotbalului și de ce nu pentru dramatism, mizăm pe victoria muncită a Sportingului.
CS Sporting Liești în meciurile de pe teren propriu: 0-1 cu CSM Rm.Sărat, 2-2 cu ACS Voința Limpeziș, 0-3 cu AFC Metalul Buzău, 2-1 cu CS Aerostar Bacău, 1-0 cu ACS Unirea Braniștea și 4-0 cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila.
CSM Focșani 2007 în partidele din deplasare: 0-1 la AFC Metalul Buzău, 3-0 la AFC Dinamo Bacău, 0-0 la CS Aerostar Bacău, 1-2 la ACS Unirea Braniștea, 0-1 la CSM Rm.Sărat și 1-0 la Brăila cu AFC 1919 Dacia Unirea.

Pronostic: 1

4. AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - ACS Voința Limpeziș - Stadion Municipal (Brăila - Brăila)

Arbitri: A: Dorin Vasile Băltuță (Flămânzi - Botoșani), A1: Vlăduț Hazi (Volovăț - Suceava), A2: Nicoleta Grigoriu (Botoșani - Botoșani)
Observator: Stan Prodan (Alexandria - Teleorman)
Delegat joc: Simona Renta (Galați - Galați)

Una din ultimele oportunități pentru Dacia Unirea Brăila de a mai aduna puncte în sezonul regular. Voința Limpeziș este o formație aflată în dificultate în clasament, care nu se descurcă prea grozav în jocurile din deplasare, așa că mizăm pe un succes muncit al brăilenilor care la ultimele jocuri pe teren prorpiu s-au descurcat onorabil chiar dacă au pierdut.
AFC Dacia Unirea Brăila în jocurile de acasă de pe Muncipal: 1-4 cu Sporting Liești, 0-2 cu CS Viitorul Ianca, 1-1 cu AFC Dinamo Bacău, 0-5 cu ACS Unirea Braniștea, 1-4 cu CSM Rm.Sărat și 0-1 cu CSM Focșani 2007.
ACS Voința Limpeziș în meciurile de pe terenuri străine: 3-8 la CS Aerostar Bacău, 0-1 la CSM Rm.Sărat, 2-2 la CS Sporting Liești, 1-6 la CSM Focșani 2007, 1-7 la AFC Metalul Buzău și 0-2 la ACS Unirea Braniștea.

Pronostic: 1

5. ACS Unirea Braniștea - AFC Metalul Buzău  - Stadion Oțelul (Galați - Galați)

Arbitri: A: Tudorel Pârlog (Cazașu - Brăila), A1: Erchian Ionus (Medgidia - Constanța), A2: Marian Carson (Constanța - Constanța)
Observator: Costel Băntescu (București - București)
Delegat joc: Ilarion Damianov (Tulcea - Tulcea)

AFC Metalul Buzău a cedat în mod surprinzător sau nu etapa trecută acasă cu CS Aerostar Bacău - o contracandidată la locurile de play-off așa că își va dori să își recupereze punctele la Galați pe stadionul Oțelul, acolo unde își dispută jocurile de pe teren propriu nou promovata ACS Unirea Braniștea.
Unirea Braniștea este la 1 punct de zona play-off, însă și metaliștii buzoieni pregătiți de Valentin Stan - unul din cei mai longevivi antrenori la acest nivel doresc să revină cât mai curând în fotoliul de lider al seriei a 2-a.
ACS Unirea Braniștea în jocurile de pe teren propriu: 0-0 cu CS Sporting Liești, 1-2 cu CS Viitorul Ianca, 3-1 cu AFC Dinamo Bacău, 2-1 cu CSM Focșani 2007, 1-0 cu CSM Rm.Sărat și 2-0 cu ACS Voința Limpeziș.
AFC Metalul Buzău în partidele disputate în deplasare: 3-2 la CS Aerostar Bacău, 0-0 la CSM Rm.Sărat, 3-0 la CS Sporting Liești, 2-1 la CS Viitorul Ianca, 0-1 la CSM Focșani 2007 și 2-0 la AFC Dinamo Bacău.

Pronostic: 2

Loc

Clasamentul (12)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

CSM Rm.Sărat

12

9

2

1

26-5

29

2

AFC Metalul Buzău

12

9

1

2

33-8

28

3

CS Aerostar Bacău

12

7

3

2

36-15

24

4

CSM Focșani 2007

12

7

2

3

31-8

23

5

ACS Unirea Braniștea

12

7

1

4

21-13

22

6

CS Sporting Liești

12

5

3

4

17-17

18

7

CS  Viitorul Ianca

12

3

3

6

15-22

12

8

AFC Dinamo Bacău

12

3

1

8

16-25

10

9

ACS Voința Limpeziș

12

1

1

10

16-47

4

10

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

12

0

1

11

4-55

1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...