vineri, 2 decembrie 2022

Fotbal liga a 3-a, Seriile I & II | Avancronica etapei a 15-a, ultima din 2022: CSM Bacău - ACS Foresta Suceava este cel mai tare joc din seria I, ACS Unirea Braniștea - CS Aerostar Bacău este jocul cu implicații de play-off în seria a II-a. Delegările de arbitri și observatori, pronosticuri

 

Ultima etapă din 2022, a 6-a din retur programează vineri, sâmbătă și duminică, jocurile din cadrul seriilor I și II, meciuri în urma cărora se va stabili ierarhia finală la finalul unui sezon de toamnă care a produs destule surprize la nivelul eșalonului 3.

În seria a I-a, cel mai ofertant joc este cel de pe Constantin Anghelache din Bacău unde se înfruntă liderul ACS Foresta Suceava și surpriza plăcută a acestui sezon de toamnă CSM Bacău, formație aflată pe merit pe locul al 2-a în serie.

Un derby de Suceava cu implicații în lupta pentru locurile de play-off are loc la Fălticeni, acolo unde CSM Bucovina Rădăuți dorește să își ia revanșa după înfrângerea neașteptată de pe teren propriu din tur, un joc în care Șomuzul are neapărată nevoie de victorie dacă vrea să mai spere să ocupe în martie un loc de play-off.

La Piatra Neamț, ACSM Ceahlăul are de luat în primul rând o revanșă după înfrângerea din tur, 1-3, de pe Uricani, însă este de văzut și care este moralul elevilor profesorului Cristian Pustai după eșecul dureros din etapa trecută de pe teren propriu cu CSM Bacău. 

Într-o partidă în care se întâlnesc la Darabani 2 formații ce vor juca în play-out, fiecare punct contează, așa că în eventualitatea unui succes pe teren propriu, Viitorul ar putea depăși în clasament pe vasluienii de la Rapid Brodoc.

La Bucecea, CS Dante ar trebui să se impună în fața junilor de Miercurea Ciuc și să-și consolideze astfel la finalul lui 2022 un loc în careul de ași, însă la ultima lor deplasare, tinerii ciucani au pus ceva probleme la Miroslava unde au cedat la limită, 0-1, așa că ne putem aștepta la orice, cel puțin în teorie.

În seria a II-a, avem un singur joc vineri, la Rm.Sărat, acolo unde liderul primește vizita celor de la AFC Dinamo Bacău, o confruntare în care CSM-eii lui Marius Tîrîlă pornesc mari favoriți și în care cu siguranță doresc să se despartă de fani cu o victorie care să le consolideze primul loc în clasament la finalul lui 2022.
CSM Focșani 2007 nu ar trebui să aibă probleme la Limpeziș în fața modestei CS Voința, așa că mizăm pe victoria vrâncenilor în deplasarea din Buzău.
Tot mari favoriți pornesc și metaliștii buzoieni în deplasarea de pe terenul ultimei clasate AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, în timp ce CS Sporting Liești ar trebui să își valorifice avantajul terenului propriu în fața capricioasei CS Viitorul Ianca, o formație care a adunat însă în mod paradoxal mai multe puncte din deplasare!
În cel mai echilibrat și cel mai așteptat duel din seria a II-a, revelația Unirea Braniștea o înfruntă pe  stadionul Oțelul pe mult mai experimentata CS Aerostar Bacău, un duel cu implicații în zona locurilor de play-off, în care orice rezultat este posibil.

vineri, 2 decembrie 2022

Seria a II-a

1. CSM Rm.Sărat - AFC Dinamo Bacău - Stadion Municipal (Rm.Sărat - Buzău)  4-1

Arbitri: A: Mihai Safta (Iordăcheanu - Prahova), A1: Alexandru Murariu (București - București), A2: Alin Ionica (Ploiești - Prahova) 
Observator: Mihai Pais (Galați - Galați)
Delegat joc:  Dumitru Laurențiu Nistor (Moreni - Dâmbovița)

În singurul joc de vineri al etapei a 15-a, CSM Rm.Sărat este mare favorită în jocul cu dinamoviștii din Bacău, iar o victorie mult așteptată iar menține în fotoliul de lider al seriei a II-a la finalullui 2022, o mică mare surpriză a seriei a II-a, dacă ținem cont că sezonul trecut rămnicenii au evoluat în play-out.
CSM Rm.Sărat în jocurile de acasă: 9-0 cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, 1-0 cu ACS Voința Limpeziș, 0-0 cu AFC Metalul Buzău, 1-1 cu CS Aerostar Bacău, 1-0 cu CSM Focșani 2007, 3-1 cu CS Sporting Liești și 4-0 cu CS Viitorul Ianca.
AFC Dinamo Bacău în jocurile din deplasare: 0-2 la  AFC Metalul Buzău, 1-3 la ACS Unirea Braniștea, 1-1 la AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, 4-3 la ACS Voința Limpeziș, 5-0 la CS Viitorul Ianca, 1-6 la CSM Focșani 2007 și  1-5 la CS Aerostar Bacău.

Pronostic: 1

sâmbătă, 3 decembrie 2022

Seria I

1. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - CS Știința Miroslava - Stadion Ceahlăul (Piatra Neamț - Neamț)

Arbitri: A: Eduard Ioniță (Tulcea - Tulcea), A1: Gheorghiță Bălan (Pitești - Argeș), A2: Marian Mihai Ionescu (Bradu - Argeș)
Observator: Costică Manasă (Bacău - Bacău)
Delegat joc: Daniel Chiriac (Focșani - Vrancea)
 
Pietrenii încheie sâmbătă pe teren propriu cel mai modest sezon al lor din istorie la nivelul eșalonului 3.  Plecați ca mari favoriți la promovare, galben-negri au comis toate prostiile posibile luând 23 de goluri în 14 jocuri, pierzând 5 jocuri din 14, record negativ absolut în istoria participărilor la acest nivel al competiției. Cum tot un record negativ absolut și o umilință fără corespondent în istoria fotbalului în confruntările Piatra Neamț - Bacău s-a înregistrat etapa trecută la Piatra Neamț: 5 goluri pe teren propriu in ultimele 30 de minute spun multe...
Cel mai probabil majoritatea jucătorilor sunt cu bagajele la ușă pentru că un astfel de sezon modest nu poate rămâne fără urmări. În aceste condiții, mai găsesc băieții lui Pustai resursele de energie și cele fotbalistice pentru a da o replică pe măsură Miroslavei lui Tibor Selimes, cea care a remizat 1-1 în ultima deplasare chiar la Bacău?
Eșecul din tur, 1-3 de pe Uricani trebuie răzbunat, dar asta se poate face cu o schimbare totală de atitudine și cu o altfel de abordare decât cea din etapa trecută, mai cu seamă din repriza a 2-a. CSM Bacău nu a dat NICIODATĂ  5 goluri la liga a 3-a într-un joc, dar a reușit la Piatra Neamț într-o jumătate de oră: poate de aici trebuie plecat cu reconstruirea, dar despre ce va urma după jocul cu Știința vom mai vorbi pe blog în această iarnă!
ACSM Ceahlăul în jocurile de pe teren propriu: 4-1 cu CS Dante Botoșani, 2-1 cu ACS Șomuz Fălticeni, 1-3 cu ACS Foresta Suceava, 5-1 cu AS FC Rapid Brodoc, 4-0 cu AFK Csikszereda II, 4-1 cu CSO Viitorul Darabani și 3-5 cu CSM Bacău.
CS Știința Miroslava în partidele din deplasare: 0-3 la Rădăuți cu CSM Bucovina, 4-0 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc, 0-1 la Miercurea Ciuc cu  AFK Csikszereda II, 0-2 la Bucecea cu CS Dante Botoșani, 2-0 la Darabani cu CSO Viitorul, 0-3 la Fălticeni cu ACS Șomuz și 1-1 la CSM Bacău.

Pronostic: 1

2. CSM Bacău - ACS Foresta Suceava - Stadion Constantin Anghelache (Bacău - Bacău)

Arbitri: A: Claudiu Marcu (Constanța - Constanța), A1: Erchian Ionus (Medgidia - Constanța), A2: Marian Carson (Constanța - Constanța)
Observator: Radu Crețu (Botoșani - Botoșani)
Delegat joc: Simona Renta (Galați - Galați)

Este jocul adevărului pentru trupa lui Cristian Popovici, meciul în care CSM Bacău trebuie să demonstreze că victoria de la Piatra Neamț nu a fost una întâmplătoare. Foresta este liderul absolut meritat al seriei, iar în deplasarea de la Bacău cel mai probabil elevii lui Dorin Goian și-au propus să încheie sezonul de toamnă cu un  rezultat pozitiv.
CSM Bacău este o formație injectată cu adrenalină, o formație dorrnică de performanță, așa că în această iarnă se vor "întâmpla lucruri bune" la formația sprijinită de Primăria Bacău.
CSM Bacău în meciurile de pe Constantin Anghelache: 0-0 la Bucecea cu CS Dante Botoșani, 0-4 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-0 pe Uricani cu CS Știința Miroslava, 0-2 pe Areni cu ACS Foresta  Suceava, 2-2 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc, 2-0 la CSO Viitorul Darabani și 5-3 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul. 
ACS Foresta Suceava în jocurile din deplasare: 2-0 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc, 2-1 la Bucecea cu CS Dante, 0-0 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 3-1 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 1-2 pe Uricani cu CS Știința Miroslava, 6-0 la Miercurea Ciuc cu FK Csikszereda II și 1-0 la CSO Viitorul Darabani.

Pronostic: X

3. ACS Șomuz Fălticeni - CSM Bucovina Rădăuți - Stadion Municipal Constantin Jamaischi (Fălticeni - Suceava)

Arbitri: A: Bogdan Florea (Piatra Neamț - Neamț), A1: Valentin Popovici (Botoșani - Botoșani), A2: Victor Făinaru (Giurgiu)
Observator: Valentin Lungu (Iași - Iași)
Delegat joc: Vasile Florentin Moraru (Vaslui - Vaslui)

Un meci cu importanță maximă pentru ambele formații. Dacă Bucovina este aproape de o nouă calificare în play-off, Șomuzul din Fălticeni chiar și în eventualitatea unei victorii păstrează șanse reduse pentru îndeplinirea obiectivului, depinzând și de jocul rezultatelor nu numai de propriile forțe.
Cum în tur la Rădăuți, Șomuzul s-a impus cu 2-1, este de așteptat ca Bucovina, formația cu șanse mai mari să își ia revanșa și să se impună la Fălticeni.
Șomuz Fălticeni în jocurile de pe teren propriu: 4-0 cu CSM Bacău, 0-0 cu ACS Foresta Suceava, 2-1 cu AS FC Rapid Brodoc, 1-2 cu CS Dante Botoșani, 0-1 cu CSO Viitorul Darabani, 3-0 cu CS Știința Miroslava și 1-1 cu ACSM Ceahlăul.
CSM Bucovina Rdăuți în meciurile disputate în deplasare: 0-0 la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda II, 2-3 la Darabani cu CSO Viitorul, 1-3 la CSM Bacău, 0-1 la ACS Foresta Suceava, 3-1 pe Uricani cu CS Știința Miroslava, 3-2 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc și 2-2 la Bucecea cu CS Dante Botoșani.

Pronostic: 2

4. CSO Viitorul Darabani - AS FC Rapid Brodoc - Stadion Orășănesc Chirica Pușcașu (Darabani - Botoșani)

Arbitri: A: Dorin Burloiu (Galați - Galați), A1: Andrei Toma (Galați - Galați), A2: Răzvan Bedreagă (Galați - Galați)
Observator: Nicolae Botezatu (Piatra Neamț - Neamț)
Delegat joc: Vasile Vamanu (Bacău - Bacău)

Două formații ce se vor mai întâlni de alte 2 ori în în turneul play-out, cel mai probabil 2 competitoare în luptă directă pentru evitarea retrogradării. La acest nivel ar trebui să conteze avantajul terenului propriu, iar gazdele de la Darabani o pot depăși pe formația vasluiană în clasament doar la victorie. 
În tur la Vaslui, a fost 3-0 pentru Rapid Brodoc, așa că gruparea din Darabani se gândește și la o revanșă sportivă la jocul de sâmbătă.
CSO Viitorul Darabani în jocurile de acasă: 1-4 cu ACS Șomuz Fălticeni, 0-6 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț. 3-2 cu CSM Bucovina Rădăuți, 2-1 cu AFK Csikszereda II, 0-2 cu CS Știința Miroslava, 0-2 cu CSM Bacău și 0-1 cu ACS Foresta Suceava.
AS FC Rapid Brodoc în partidele din deplasare: 0-2 la CSM Bucovina Rădăuți, 2-4 la Bucecea cu CS Dante Botoșani, 1-2 la Fălticeni cu ACS Șomuz, 1-5 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-3 pe Areni cu ACS Foresta, 0-3 pe Uricani cu CS Știința Miroslava și 2-0 la Miercurea Ciuc cu AFK Csikszereda II.

Pronostic:  1 

5. CS Dante Botoșani - AFK Csikszereda II - Stadion Baza Sportivă Bucecea  (Bucecea - Botoșani)

Arbitri: A: Octavian Ciucanu (Brașov - Brașov), A1: Marian Cristian Ciorbea (Brașov - Brașov), A2: Gheorghe Cosmin Toca (Făgăraș - Brașov)
Observator: Vasile Păduraru - (Suceava - Suceava)
Delegat joc: Dragoș Ionescu (București - București)

Gazdele de la Dante pornesc mari favorite în disputa de pe sinteticul din Baza Sportivă Bucecea în dauna junilor de la Miercurea Ciuc. Fără punct(e) în deplasare în toamana acestui sezon în seria I, este greu de crezut că formația din Harghita va pescui ceva la copcă tocmai la Bucecea pe sinteticul pe care  își dispută jocurile de acasă gruparea Dante Botoșani.
CS Dante Botoșani în jocurile de acasă: 0-0 cu CSM Bacău, 1-2 cu ACS Foresta Suceava, 4-2 cu AS FC Rapid Brodoc, 2-0 cu CS Știința Miroslava, 1-0 cu CSO Viitorul Darabani, 3-1 cu ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și 2-2 cu CSM Bucovina Rădăuți.
AFK Csikszereda II în partidele din deplasare: 0-4 pe Areni cu ACS Foresta Suceava, 0-2 la Vaslui cu AS FC Rapid Brodoc, 1-2 la Darabani cu CSO Viitorul, 0-2 la CSM Bacău, 0-4 la Piatra Neamț cu ACSM Ceahlăul, 0-2 la Rădăuți cu CSM Bucovina și 0-1 pe Uricani cu CS Știința Miroslava.

Pronostic: 1 

Loc

Clasamentul (14)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

ACS Foresta Suceava

14

12

1

1

31-5

37

2

CSM Bacău

14

8

4

2

25-14

28

3

CSM Bucovina Rădăuți

14

8

2

4

28-14

26

4

CS Dante Botoșani

14

7

2

5

21-19

23

5

CS Știința Miroslava

14

7

1

6

18-16

22

6

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

14

6

3

5

34-23

21

7

ACS Șomuz Fălticeni

14

5

3

6

18-15

18

8

AS FC Rapid Brodoc

14

3

1

10

16-33

10

9

CSO Viitorul Darabani

14

3

0

11

9-36

9

10

AFK Csikszereda II

14

1

3

10

3-28

6


Seria a II-a

2.  ACS Voința Limpeziș - CSM Focșani 2007 -  Stadion Voința (Limpeziș - Buzău)

Arbitri: A: Lucian Diaconu (Iași - Iași), A1: Ana Pușcașu (Iași -Iași), A2: George Leonard Macovei (Iași - Iași)
Observator: Mihail Ionescu (Ploiești - Prahova)
Delegat joc:  Vlad Călușer (București - București)

CSM Focșani 2007 a ieșit momentan din zona locurilor de play-off, dar distanța care o separă de locul 2 este de numai 2 puncte, așa că intrarea în careul de ași la care aspiră acum 5 formații va fi decisă cel mai probabil în ultima etapă a sezonului regulat, la final de martie,
Deplasarea  din județul Buzău, de la Limpeziș trebuie câștigată și elevii lui Adrian Toma vor  face tot ce depinde de ei pentru a încheia anul 2022 cu o victorie.
ACS Voința Limpeziș a cedat în tur pe Milcovul cu 1-6, iar cu 4 etape înainte de finalul sezonului regulat a acumulat doar 5 puncte în clasament urmând a evolua în turneul play-out unde va încerca să se salveze de la retrogradare.
ACS Voința Limpeziș în jocurile de acasă: 0-4 cu ACS Unirea Braniștea, 4-0 cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, 0-3 cu  CS Viitorul Ianca, 3-4 cu AFC Dinamo Bacău, 1-7 cu CS Aerostar Bacău, 1-3 cu CSM RM.Sărat și 1-4 cu CS Sporting Liești.
CSM Focșani 2007 în meciurile disputate în deplasare: 0-1 la AFC Metalul Buzău, 3-0 la AFC Dinamo Bacău, 0-0 la CS Aerostar Bacău, 1-2 la ACS Unirea Braniștea, 0-1 la CSM Rm.Sărat, 1-0 la AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, și 2-1 la CS Sporting Liești.

Pronostic: 2

3.  CS Sporting Liești - CS Viitorul Ianca - Stadion Comunal (Liești - Galați)

Arbitri: A: Mihai Viorel Haivas (Botoșani - Botoșani), A1: Adrian Mihăiță Noroc (Botoșani - Botoșani), A2: Ionuț Turcanu (Coțușca - Botoșani)
Observator: Laurențiu Ionașcu (Buzău - Buzău)
Delegat joc:  Eugen Cătălin Popescu (Ploiești - Prahova)

O confruntare între 2 formații ce se vor regăsi ca și în sezonul trecut în turneul play-out. Dacă Sporting Liești a fost anul trecut foarte aproape de play-off fiind depășită în ultima etapă de CS Aerostar Bacău, CS Viitorul Ianca a rămas acceași formație cu rezultate contradictorii, cu mai multe puncte aduse din deplasare decât de pe teren propriu și implicit cu realizări modeste, cel mai probabil în zona locurilor 6-7  și în acest sezon.
CS Sporting Liești este formația mai valoaroasă, în tur la Ianca, scorul a fost egal, 1-1.
CS Sporting Liești în partidele de acasă: 0-1 cu CSM Rm.Sărat, 2-2 cu ACS Voința Limpeziș, 0-3 cu AFC Metalul Buzău, 2-1 cu CS Aerostar Bacău, 1-0 cu ACS Unirea Braniștea, 4-0 cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila și 1-2 cu CSM Focșani 2007.
CS Viitorul Ianca în meciurile susținute în depalsare: 1-4 la AFC Dinamo Bacău, 2-1 la ACS Unirea Braniștea, 2-0 la Brăila cu AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, 3-0 la ACS Voința Limpeziș, 1-1 la CSM Focșani 2007, 1-1 la CS Aedrostar Bacău și 0-4 la CSM Rm.Sărat.

Pronostic: 1

4. AFC 1919 Dacia Unirea Brăila - AFC Metalul Buzău - Stadion Municipal (Brăila - 
Brăila)

Arbitri: A: Arthur Răcoare (Curtea de Argeș - Argeș), A1: Ștefan Răzvan Marin (București- București), A2: Ciprian Sergiu Oancea (București - București)
Observator: Ioan Lapa (Vaslui - Vaslui)
Delegat joc: Viorel Leșeanu (Giurgiu - Giurgiu)

AFC Metalul Buzău a pierdut în ultimele etape fotoliul de lider și duelul la distanță pentru șefia seriei în detrimentul vecinei de județ CSM Rm.Sărat, însă chiar și așa nu se poate împiedica în ultima etapă din 2022 pe terenul ultimei clasate AFC 1919 Dacia Unirea Brăila, grupare care a strâns până acum doar 2 puncte în campionat, 2 remize interne cu formații din zona play-out.
AFC 1919 Dacia Unirea Brăila în jocurile de pe teren propriu: 1-4 cu CS Sporting Liești, 0-2 cu CS Viitorul Ianca, 1-1 cu AFC Dinamo Bacău, 0-5 cu ACS Unirea Braniștea, 1-4 cu CSM Rm.Sărat, 0-1 cu CSM Focșani 2007 și 1-1 cu CS Voința Limpeziș.
AFC Metalul Buzău în partidele disputate în deplasare: 3-2 la CS Aerostar Bacău, 0-0 la CSM Rm.Sărat, 3-0 la CS Sporting Liești, 2-1 la CS Viitorul Ianca, 0-1 la CSM Focșani 2007, 2-0 la AFC Dinamo Bacău și 0-1 la ACS Unirea Braniștea.

Pronostic: 2 

duminică 4 decembrie, ora 14.00

5.  ACS Unirea Braniștea - CS Aerostar Bacău - Stadion Oțelul (Galați - Galați)

Arbitri: A: Vlad Băban (Iași - Iași), A1: Andrei Diaconu (Iași - Iași), A2: Dorinel Colniceanu (Tulcea - Tulcea)
Observator: Silviu Brândușă (Constanța - Constanța)
Delegat joc: Marin  Iancu (Urziceni - Ialomița)

Cel mai ofertant joc din seria a II-a în această rundă cu nr.15 are loc la Galați, pe stadionul Oțelul, între noul promovata ACS Unirea Braniștea și CS Aerostar Bacău. Este un joc deschis oricărui rezultat în care se poate întâmpla orice. Cele 2 formații au același număr de puncte 28 fiind despărțite doar de golaveraj. În meciul direct din tur, la Bacău, aviatorii lui Mișu Ionescu s-au impus cu scorul de 4-1.
ACS Unirea Braniștea în partidele de pe teren propriu: 0-0 cu CS Sporting Liești, 1-2 cu CS Viitorul Ianca, 3-1 cu AFC Dinamo Bacău, 2-1 cu CSM Focșani 2007, 1-0 cu CSM Rm.Sărat, 2-0 cu ACS Voința Limpeziș și 1-0 cu AFC Metalul Buzău.
CS Aerostar Bacău în meciurile din deplasare: 4-2 la CS Viitorul Ianca, 1-0 la AFC Dinamo Bacău, 1-1 la CSM Rm.Sărat, 1-2 la CS Sporting Liești, 7-1 la ACS Voința Limpeziș, 2-1 la AFC Metalul Buzău și 2-2 la CSM Focșani 2007.

Pronostic: X

Loc

Clasamentul (14)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

CSM Rm.Sărat

14

10

3

1

31-6

33

2

AFC Metalul Buzău

14

9

2

3

34-10

29

3

CS Aerostar Bacău

14

8

4

2

43-18

28

4

ACS  Unirea Braniștea

14

9

1

4

23-13

28

5

CSM Focșani 2007

14

8

3

3

35-11

27

6

CS Sporting Liești

14

6

3

5

22-20

21

7

CS Viitorul Ianca

14

4

3

7

17-26

15

8

AFC Dinamo Bacău

14

3

1

10

17-31

10

9

ACS Voința Limpeziș

14

1

2

21

18-52

5

10

AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

14

0

2

12

5-58

2

foto: SNP și Gigi Căldare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 4-a Neamț, Play-out: Etapa a 1-a | Victoria Tarcău a înregistrat scorul rundei, însă cele mai multe goluri s-au marcat la Podoleni. Rezultatele etapei a 1-a și clasamentul actualizat

  Play-out: Etapa a 1-a (4 mai) AS Unirea Trifești 4-0 ASF Girov AS Viitorul Podoleni 5-...