duminică, 21 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a | Întăriri la nivelul fundașilor centrali la ACSM Ceahlăul: Andrew Marie-Sainte un francez cu origini în Martinica este al 3-lea senior pe acest post alături de Bracelli și Asibey. Underii Robert Răducioiu și Bogdat Curbăt sunt și ei soluții pentru postul de fundaș central

 

Au mai rămas mai puțin de 2 săptămâni până la startul ligii a 2-a iar nemțenii încep să îți definitiveze lotul pe care îl vor prezenta oficial vinerea viitoare în ziua jocului de prezentare cu formația de L3  - ACS Șomuz Fălticeni.
La  capitolul fundașilor centrali se prefigurează deja un cuplu titular, Bracelli-Asibey, o pereche cu care Marco Veronese a început invariabil toate cele 3 jocuri de verificare de până acum.
Al 3-lea senior dar nu și neapărat cel din urmă care este specializat pe acest post, francezul de 25 de ani cu origini în Martinica, Andrew Marie-Sainte vine la Piatra Neamț după o experiență de 8 ani în Italia, începută la tineretul lui Prato, Napoli U-19, Prato, AS Livorno și Pistoiese - o formație din serie D, de la care a fost îndrumat spre Piatra Neamț de MTA Group, firma care asigură conducerea managementului sportiv din acest sezon. 
Andrew Delly Marie-Sainte pe numele său complet (aici în foto 2, al 3-lea din stânga) are o înălțime de 1,85 iar piciorul său de bază este cel drept. A venit la Piatra Neamț încă de la reunirea lotului și datorită experienței sale din Peninsulă a fost testat mai mereu în repriza a 2-a alături de un under ca și pereche în centrul defensivei. 
Dacă Mark Țuțu - fundașul dreapta (2004) - (foto 3) pare a fi deja în formula de bază, tehnicianul italian Marco Veronese a acordat minute în repriza a 2-a în poziția apărătorilor centrali și lui Robert Răducioiu (2004, 1,89 m) - (foto 4) 
un jucător originar din Brașov dar care aparține de Sepsi OSK, fost internațional U-18, trecut pe la Academia Hagi, CFR Cluj 2, Colțea și FC Brașov SR, CS Șelimbăr iar sezonul trecut la Progresul Spartac, dar și Bogdan Curbăt (2006) un under crescut în club, cu evoluții constante în ultimul sezon la echipa satelit și la U-19.
În zilele următoare vom căuta să vă prezentăm și cei noi veniți în compartimentul median dar și în atac, cu mențiunea faptului că integrarea jucătorilor underi se va face treptat, chiar dacă ei fac acum pregătirea cu echipa mare, existând posibilitatea să joace mai mult la formația satelit ce va activa din acest sezon în L3 pentru a  căpăta experiență și ritm de joc. 
Este clar că va juca toată lumea...vor fi 21 de meciuri în sezonul regular, 10 sau 7 în play-off sau play-out, plus meciurile din Cupa României, așa că este nevoie de un lot numeros și echilibrat pe compartimente, asta doar la L2, în vreme ce la satelit, underii ce vor evolua la L3 sub comanda profesorului Gabriel Rădulescu au misiunea în primul rând de a se pregăti și crește în valoare, într-o competiție mai dură decât L4 Neamț, iar în momentul când se va apela la serviciile lor să poată face pasul la prima echipă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu