joi, 25 iulie 2024

Fotbal liga a 2-a | Primul meci televizat din etapa inaugurală a ligii a 2-a, are loc duminică de la orele 17:00 la Miercurea Ciuc! "Noul" ACSM Ceahlăul se ÎNTOARCE în fieful ciucanilor, acolo unde au pierdut CLAR în sezonul trecut accederea în play-off!

Duminică, 4 august, este programat un singur joc, FK Miercurea Ciuc – ACSM Ceahlăul Piatra Neamţ, de la ora 17:00, acesta urmând a fi primul televizat în noua ediție de Liga 2. Ciucanii rămân, astfel, atractivi pentru a fi transmiși în direct la jocurile de acasă. 
După ce au acces în play-off în sezonul trecut, pe turnantă, în detrimentul formației pregătite la acea vreme de profesorul Cristian Pustai, ciucanii au făcut o bună impresie și în dubla cu Dinamo, dominând la multe capitole returul de pe teren propriu, dar din păcate pentru ei, cei care au obținut biletele pentru sezonul în curs în Superligă au fost dinamoviștii după o dublă în care s-au înregistrat rezultatele (2-0, 0-0). 
Dacă în acest sezon FK Csikszereda își propune invariabil ca și în ultimele campionate ale ligii secunde calificarea în top 6, la Piatra Neamț, investitorul principal Ioan Anton Măzărianu strânge cureaua, reduce simțitor fondul de salarii și pornește o reconstrucție cu un lot schimbat aproape în totalitate sub comanda italianului Marco Veronese, un tehnician aflat la prima experiență în România. În aceste condiții menținerea în liga a 2-a este un obiectiv realist pentru nemțeni, dar nu neapărat ușor de îndeplinit dacă așa cum au promis autoritățile locale nu vor da o mână de ajutor la modul cel mai serios singurei echipe cu expunere la nivel național din județ. 
Grosul etapei inaugurale are loc sâmbătă 3 august, de la orele 11:00. 
Stadioanele din Dumbrăvița, Focșani, Slatina, Chiajna, Mioveni și Clinceni (cu Metaloglobus gazdă) vor fi primele pe care se vor juca meciuri în noua ediție a Ligii 2, una în care se pornește, în premieră, cu 22 de echipe în loc de 20. 
Nou-promovatele CSM Focșani și FC Bihor Oradea încep cu un meci pe teren propriu, în timp ce Metalul Buzău, AFC Câmpulung Muscel, CS Afumați și Unirea Ungheni vor debuta în deplasare. CSM Focşani și AFC Câmpulung Muscel or începe chiar cu un joc direct. 
Luni nu se va juca niciun meci în Liga 2, dar, în schimb, marți, 6 august, vor avea loc două partide. 
De la ora 18:30, ACSM Reșița, denumire sub care va activa de acum în Liga 2, odată cu schimbarea formei de organizare a clubului, va fi gazdă în fața retrogradatei din prima ligă FCU Craiova. 
Mai apoi, de la ora 21:00, la București, Steaua întâlnește Campionii FC Argeș, în, poate, cel mai important meci al etapei. 
Partida CS Corvinul 1921 Hunedoara – CSC 1599 Șelimbăr a fost amânată pentru o dată nestabilită încă, cum cel mai probabil vor fi amânate și următoarele jocuri din campionat ale  Corvinului, până ce gruparea hunedoreană, susținută pe față de FRF, va încheia parcusul din Europa și își va schimba statutul pentru a putea lupta cu șanse pentru promovarea în Superligă încă din acest sezon.

PS: Ultima oră!
Pentru ziua de sâmbătă 3 august, vor fi transmise la TV alte 2 jocuri.
Meciul de la Oradea dintre nou promovata FC Bihor și Viitorul Pandurii Tg.Jiu la Digisport 1 și PrimaSport 1, în timp ce meciul de la Focșani dintre CSM Focșani 2007 și AFC Câmpulung Muscel 2012 va fi difuzat de platforma FRF.TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani U-16 | Elevii profesorului Lidi Chertic de la LPS Piatra Neamț se mențin lideri, victorie concludentă cu LPS Iași. Rezultatele complete ale etapei a 5-a și clasamentul actualizat

Etapa a 5-a (21 septembrie) ACS   Academia Didi Iași 11-1 CSM Focșani 2007 LPS Piatra Neamț ...