joi, 8 august 2024

Fotbal liga a 2-a | Conferința de presă organizată de ACSM Ceahlăul înaintea jocului cu CSM Slatina de pe teren propriu din etapa a 2-a: Marco Veronese și Laurențiu Brănescu au cuvântul!

 

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț trebuie să uite cât mai repede prestația modestă de duminică de la Miercurea Ciuc, mai cu seamă evoluția din prima repriză, iar pentru jocul de sâmbătă de la orele 11:00 de pe teren propriu cu CSM Slatina să încerce să contabilizeze primele punct(e) din clasament.
Antrenorul principal Marco Veronese și portarul Laurențiu Brănescu se arată încrezători în faptul că nemțenii au trecut peste "șocul" din meciul de debut cu Ciskszereda, iar acasă, în fața propriilor fani, echipa să presteze un joc cât mai bun care să le permită să acumuleze primele puncte din clasament. 

Marco Veronese - antrenor principal ACSM Ceahlăul: 
" Bună ziua tuturor, legat de meciul din săptămâna trecută, nu am avut un start prea  bun, aceasta a fost realitatea, cred că ne-am pregătit toată săptămâna bine, dar poate că unii jucători aflați la primul joc nu au fost 100% ei însuși, și nu vorbesc  aici din punct de vedere al condiției fizice ci la nivelul mental. Dar după cele 3-lea gol primit, noi am realizat că nu este deajuns, iar în repriza a 2-a prestația noastră a fost diferită. Jucătorilor le-am vorbit săptămâna trecută despre faptul că trebuie să  abordăm jocul așa cum l-am făcut în repriza a 2-a de la Ciuc.  
Pentru meciul de sâmbătă cu Slatina, moralul jucătorilor este mai bun, pentru că fotbalul îți oferă șansa ca după câteva zile să dovedești cea mai bună prestație, pentru că sunt câteva zile în care poți schimba, poți îmbunătăți aceste lucruri care nu au mers bine. Cât timp va dura până vom arăta mai bine nu știu...ceea ce pot vedea este că zi de zi este diferită pentru că îmbunătățim și încercăm să eliminăm greșelile pe care le facem. Pentru mine este importantă reacția mentală, cum ajung jucătorii la următorul joc. Pentru că știm că facem greșeli, dar de asemenea știm că putem juca diferit pentru că este calitate să jucăm diferit. Am văzut la ultimul joc că am suferit în anumite situații, cum ar fi pasa lungă, iar în această săptămână am lucrat la lucrul acesta, iar de asemenea trebuie să lucrăm ce am făcut bine la ultimul joc, iar pentru mine la fiecare joc putem să ne arătăm calitățile. Am văzut ultimul joc al Slatinei, am văzut că au o bună organizare a jocului, câțiva buni jucători, este o echipă bună, aleargă, fac pressing și încearcă să joace fotbal. Cred că pentru noi a fost mult mai dificil săptîmâna trecută pentru că am fost surprinși de jocul cu pasa lungă și presingul avansat și agresiv al adversarilor. Trebuie să venim cu  o mai bună mentalitate pentru meciul următor, trebuie să venim cu mai multă agresivitate, cu mai multă personalitate, să încercăm să jucăm dar în același timp să nu pierdem contactele, să fim puțin mai "murdari" decât "frumoși" pentru că trebuie să ne adaptăm la această ligă. 
Perioada de transferuri se închide pe 6-7 septembrie așa că cu siguranță mai este timp să vină jucători. Este important dacă vin, să vină jucători de valoare, poate cu mai multă experiență, iar legat de pozițiile pe care trebuie să vină sunt lucruri pe care trebuie să le analizăm împreună cu conducerea. 
În primul rând aș vrea să le mulțumesc suporterilor pentru că la primul joc cel la Csikszereda, au fost pozitivi în susținerea echipei, iar jucătorii noștri trebuie să facă o partidă importantă și pentru ei, pentru că așa este normal, cel care plătește abonamentul, biletul, să fie recompensat cu efort, cu sacrificiu cu dorința de a caștiga. 
Nu prea sunt adeptul schimbărilor după un singur meci, dar cu siguranță sunt unii jucători care  vor primi încredere, deoarece în timpul săptămânii au dovedit că s-au pregăti bine și merită încrederea de a evolua în echipă. 
Muncim în fiecare zi pentru a câștiga, nimeni nu vrea să piardă. Toți ne dorim să câștigăm pentru noi, pentru suporteri, pentru conducere. Dar spre exemplu cum a fost la meciul trecut: după 6 minute am luat gol, după 10 minute am luat  alt gol, este normal că aceste lucruri nu au fost pozitive dar trebuie să încercăm să ne dorim mai mult pentru că întoadeauna câștigă echipa care își dorește mai mult! 
Cred că trebuie să ne îmbunătățim în fiecare zi. Pentru mine avem calitate, trebuie să realizăm foarte repede cum este L2, pentru că mulți jucători vin ditr-un altfel de gen de fotbal, știm deja că L2 este un campionat în care se pune accent mult pe alergare, pe dueluri fizice, Dacă îmbunătățim aceste lucruri și legăm câteva victorii încrederea în noi va crește tot mai mult. "

Laurențiu Brănescu - portar ACSM Ceahlăul:
" Bună ziua, a fost greu pentru mine în primele 30 de minute pentru că fiecare gol pe care l-am primit, e clar că la nivel mental, nu te ajută, e natural lucrul ăsta, dar din păcate trebuie să acceptăm rezultatul, trebuie să acceptăm că trebuie să muncim mai mult și în fiecare zi să încercăm să progresăm pentru a fi mult mai bine în meciurile următoare. Fotbalul este imprevizibil, nu știu ce aș putea schimba..să zicem că nu aș schimba nimic pentru că până la urmă așa a fost să fie și probabil așa trebuia să începem. "

ACSM Ceahlăul - CSM Slatina se joacă sâmbătă, 10 august 2024, de la ora 11:00.


captură foto: Monitor TV
video: Monitor TV




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...