miercuri, 18 septembrie 2024

Fotbal liga a 2-a | ACTUALIZĂRI ale cotelor jucătorilor de la ACSM Ceahlăul: jucătorii care la începutul sezonului nu aveau punctaje pe transfermarkt.com au primit noile cote: Abel Folha și Mark Țutu au cel mai mare salt, urmați de ghanezii Emmanuel Asibey și Carl Davordzie

 

Au trecut deja 6 etape din noul sezon al ligii a 2-a, iar evoluțiile jucătorilor care au venit la cluburi în campionatul eșalonului secund la cota zero (fără cotă de piață), au primit deja primele evaluări pe site-ul specializat transfermarkt.com.
Dintre jucătorii noi veniți la ACSM Ceahlăul Piatra Neamț salturile cele mai spectaculoase le regăsim în dreptul fundașilor laterali, acolo unde Mark Țuțu este titularul indiscutabil pe postul de fundaș dreapta, îndeplininind și rolul underului mare din teren, în timp ce Abel Folha - portughezul ce acoperă flancul stâng al defensivei, în prezentat accidentat și înlocuit cu Mihai Șandru, a evoluat în primele 5 etape ca și titular la galben-negrii. 
Ambii fundași laterali ai nemțenilor au acum o cotă de piață de 100 de mii de euro și sunt urmați de 2 jucători ghanezi aflați la primele jocuri în acest sezon în campionatul ligii secunde din România.
Apărătorul central Emmanuel Asibey și atacantul central Carl Davordzie sunt acum jucători cunoscuți și apreciați de site-ul respectiv la 75 de mii de euro.
Cu  50 de mii de euro sunt acum cotați underii mici nemțeni Narcis Ilaș (titular de când a fost împrumutat de la FC Botoșani via AS Roma U-18) și Cristian Gyulai - Sepsi OSK II, în timp ce străinii care au prins mai puține minute în lotul galben-negrilor, și ei la prima experiență în România, Victoire Batantu și Rodrigo Lima sunt evaluați  la 25 de mii de euro. 
Jucătorul cu cea mai mică creștere este atacantul Robert Ciobanu, cel care a revenit după împrumutul din L3 de la CSM Bucovina Rădăuți și care, este cotat acum doar la 10 mii de euro, însă probabil dacă va prinde mai multe minute și va și marca, un lucru care se punctează la atacanți va mai putea crește până la finalul acestui sezon. 
Au venit cu o cotă deja la Ceahlăul în acest sezon fundașul central polonez Kamil Wiktorski - 125 de mii de euro, portarul Laurențiu Brănescu, mijlocașul ofensiv Romario Moise și extrema croată Jakov Katușa - toți cu 100 de mii de euro, fundașul central Eugenio Bracelli și apărătorul stânga Mihai Șandru - ambii cu 75 de mii de euro, mijlocașul ofensiv Geani Crețu și el cu o cotă de 75 de mii de euro, dar și mijlocașii centrali Ronald Gbizie și Raman Chibsah -amândoil evaluați la 50 de mii de euro, aceeași cotă având-o și apărătorul Tudor Telcean, în timp ce underul mic Răzvan Neag la momentul sosirii la Piatra Neamț era cotat la 10 mii de euro.
Cel mai valoros jucător din lotul actual este căpitanul Patrick Petre - 175 de mii de euro, însă trebuie menționat faptul că galben-negrii au pierdut 2 jucători foarte buni din compartimentul median, practic cei mai valoroși jucători de ka mijlocul terenului din sezonul trecut. Wiredu Akwasi - mijlocașul ghanez de 20 ani a plecat în EAU în liga secundă la FC United cu o cotă la Ceahlăul de 175 de  mii de euro, iar Michael Onișa - primul căpitan în mandatul lui Marco Veronese s-a transferat la FC Voluntari - cu cea mai mare cotă din lotul nemțean la startul sezonului de 200 de mii de euro.

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Taiyo Ushiyama vine din L3 din Finlanda, de la FC Jazz, este fără cotă deocamdată... să îl prezinte clubul oficial mai întâi.Dacă va juca la L2 cel mai probabil va începe și cota lui să se modifice...

      Ștergere
  2. La mijloc ,va fi problemă dacă nu-și revine Gbizie mai repede, pentru că Copot-Barb nu este de liga 2 fără supărare este lent în mișcări , fără viteză și anticiparea fazelor,cu cât înaintăm în competiție trebuie să-l folosească pe Chibsah poate o repriză la început apoi mai mult,ritmul de joc al echipei este slab și datorită slabei pregătiri fizice ale unora din jucători, așteptăm și de la Patrick Petre și Crețu să-și ridice nivelul ,dar și Ilas , Gbizie Wiktorski , Romario Moise .In etapa a noua am putea vedea o echipă mai închegată ,nici timpul nu prea are răbdare, terenurile vor suferi odată cu schimbarea vremii și deja echilibrul este destul de pronunțat , șansele de puncte sunt la fel pentru toate competitoarele cu un plus pentru Ciuc , Reșița, Voluntari și Corvinul.Forta Ceahlăul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Akwasi și Onișa sunt greu de înlocuit, suntem un club fără forță financiară care cedăm jucătorii valoroși la prima strigare și de adus...doar liberi de contract. Va fi un sezon dificil în care primordial va fi salvarea de la retrogradare! Cine visează cai verzi pe pereți, calificare în play-off, promovare...este rupt de realitate!

      Ștergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...