joi, 4 iunie 2020

Fotbal liga a 3-a | Reprezentanții grupărilor de Liga 3-a în discuții cu federalii despre dosarul de licențiere: Cel puțin 60 de mii de lei în plus pentru secretară, medic și patru etape în plus!


Campionatul Ligii a 3-a a intrat și oficial de aproape o lună în vacanță. Mai precis, exceptând cele șase echipe ce vor disputa barajele de promovare în eșalonul secund, restul formațiilor și-au prelungit vacanța ce a debutat brusc, în luna  martie, odată cu pandemia de coronavirus. Din când în când, însă, Federația Română de Fotbal, îi mai convoacă pe reprezentanții grupărilor din eșalonul terț la diverse discuții, cele mai recente fiind legate de dosarul de licențiere, obligatoriu din acest sezon.

Prin videoconferință, inclusiv în fața „oficialilor” grupărilor participante la următorul sezon al ligii a 3-a, s-au aflat Gabriel Bodescu, secretar general-adjunct FRF, Felix Grigore, președinte al Comisiei pentru Securitate și Siguranță în Stadioane și pentru Omologarea Stadioanelor, Auraș Brașoveanu, reprezentant al cluburilor de Liga a 2-a și Mihai Andrieș, membru în Comisia de Statistică.
Așadar, s-a discutat despre condițiile de participare în Liga a 3-a, aprobate în Comitetul Executiv al FRF din data de 19 februarie, cu scopul de a rezulta o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase. În general, Federația încurajează cluburile cu o viziune strategică a performanței pe termen lung, care să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndeplinească cluburile ce aspiră la participarea în Liga 3 din sezonul 2020/2021 acoperă zonele sportive, de infrastructură, administrative și de personal, juridice și financiare.

Obiectivele procesului de evaluare a condițiilor minime de participare sunt:

  • Promovarea și îmbunătățirea continuă a standardelor minime legate de organizarea și funcționarea cluburilor de fotbal;
  • Acordarea unei atenții prioritare formării tinerilor jucători în cadrul cluburilor la care activează;
  • Adaptarea infrastructurii sportive a cluburilor în vederea asigurării dotărilor necesare pentru jucători, oficiali, spectatori, etc, precum și pentru asigurarea siguranței acestora;
  • Îmbunătăţirea capacităţilor economico – financiare prin introducerea unui nivel ridicat de disciplină şi raţionalitate în privinţa gestionării resurselor financiare ale cluburilor de fotbal;
  • Acordarea de către cluburi a importanţei cuvenite achitării la termen a angajamentelor financiare asumate față de angajații relevanți, autorităţile fiscale şi către alte cluburi.

Cluburile solicitante vor transmite documentele anterior menționate prin poștă sau curier. Pentru evitarea oricărui dubiu vor fi considerate ca fiind depuse în termen toate documentele care au fost predate curierului sau oficiului poștal al expeditorului cel târziu la data de 19 iunie 2020.

Oricum, primul sezon va fi unul de tranziție, motiv pentru care nu vor fi aplicate sancțiuni sportive în cazul în care se va constata că nu se întrunesc condițiile de participare. Totuși, cluburile care nu vor depune documentația vor fi amendate cu suma de 20.000 lei.

Nemulțumirile rămân în picioare

Vă reamintim că printre principalele nemulțumiri ale grupărilor de Liga 3-a prevăzute în dosarul de licențiere sunt legate de angajarea permanentă a unei secretare, a unui medic, a unui responsabil cu paza, a câte unui antrenor cu licență B la fiecare grupă de juniori, dar și adăugarea a patru runde în viitoarea stagiune în cele 5 serii de câte 18 formații. Pentru toate acestea, cluburile ar avea nevoie de minim 60 de mii de lei în plus, în condițiile în care banii din sport vor fi tot mai puțini după pandemia de coronavirus. Tot în condițiile de licențiere mai apare obligativitatea unui teren destinat copiilor și juniorilor în aceeași localitate în care se află și arena omologată pentru Liga 3-a. S-a mai inventat și o taxă de înscriere de 1000 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

SNP vă urează Crăciun Fericit alături de cei dragi!