CSM Ceahlăul Piatra Neamț nu reușește să găsească soluțiile de redresare a situației economice prin care trece clubul, iar vremurile când oficialii promiteau ca și obiectiv promovarea în liga a 2-a sunt de acum amintire.
Fără sprijinul Partenerului oficial RIFIL, dar și văduvit de contribuția generoasă a altor sponsori locali, fotbalul din Piatra Neamț a suferit o grea lovitură și din partea autorităților locale, cele care, spre deosebire de alte orașe precum Galați, Focșani sau Suceava, au alocat sume infime formației de fotbal, angrenată în campionatul național al Ligii a 3-a.
Echipa nu a anunțat nici până la această oră o dată certă pentru reunirea lotului, dacă se va continua cu același antrenor principal - Ștefan Stoica, ce transferuri se intenționează a se perfecta, pentru că în visteria clubului bate vântul, doar contribuția CJ Neamț, singura instituție care și-a amintit de fotbal în anul de grație 2020, urmând a intra cel mai probabil la sfârșitul lunii august.
Ca urmare a acestei situații, jucătorii importanți ai "galben-negrilor" sunt în căutarea de noi angajamente, majoritatea cluburilor chiar și cele de liga a 3-a au pornit de circa 2 săptămâni pregătirile pentru noul sezon, iar cel mai probabil nemțenii vor evolua doar cu juniorii în viitorul sezon, asta dacă nu apare la echipă un investitor capabil să redreseze situația pe ultima sută de metri.
Pe lângă vânzarea spre cluburile mai potente financiar a jucătorilor valoroși, cu salariile mai mari, ce nu pot fi suportate de club în condițiile financiare existente, clubul de sub Pietricica se gândește și la alte soluții de economisire, de a drămui puținii bani cu care vor trebui să se descurce până în luna decembrie,
E clar pentru toată lumea că în condițiile financiare existente, un stadion precum "Ceahlăul", nu mai poate fi gazda pietrenilor și în următorul sezon.
Arena apartine Primăriei Piatra Neamț iar chiria pentru cele 3 terenuri (2 de iarbă, unul sintetic), vestiarele, sala de forță, utilități, etc sunt la niște sume pentru care un club de liga a 3-a, măcinat de datorii și cu venituri foarte mici, nu și-l poate permite să plătească.
Arena din Piatra Neamt a trecut testul omologării din partea FRF, dar oficialii pietreni se gândesc să dispute meciurile de verificare, precum și cele de campionat pe alte stadioane din județ, precum cele de Bicaz sau Roznov, arene care vor trebui să treacă însă prin procesul de omologare a comisiei federale.
Arena din Bicaz, (stadionul Cimentul) se află la circa 28 de km de Piatra Neamț, suprafața de joc este din iarbă naturală și este în acest moment nefolosită întrucât gruparea fotbalistică Cimentul Bicaz nu mai activează din păcate nici măcar la nivelul L4.
Aceeași poveste se regăsește și la Roznov, stadionul cu o suprafață de joc excelentă asta și datorită profesorului Marius Alexandru, nu este folosită de nicio formație de seniori, Bradul Roznov fiind deja la al 4-lea sezon de când a dispărut definitiv din fotbalul amator nemțean.
Situat la doar 15 km de Piatra Neamț, pe E85, în sensul de mers spre Bacău, stadionul din Roznov este ușor de nimerit atât cu mijloacele auto cât și cu trenul.
Sperăm să nu se ajungă la această situație, de mutare din orașul de reședință a echipei de fotbal CSM Ceahlăul Piatra Neamț, însă câteodată în viață, este nevoie să pierzi ceva pentru ca să apreciezi la adevărata valoare ceea ce ai avut și nu ai știut să păstrezi.
Ca un făcut acum 4 ani, în 2016 am asistat neputincioși la dispariția celebrei SC FC Ceahlăul Piatra Neamț SA, cea mai veche formație din Moldova, la venerabila vârstă de 97 de ani...La doar 4 ani distanță, noul CSM Ceahlăul este aproape de colaps, culmea tot în an electoral, părăsită ca și atunci de Primărie și Consiliul Local.
CSM Ceahlăul trebuie să se reinventeze "pe baze solide" departe de casă, la Bicaz sau Roznov...acolo unde sprijinită de oamenii de acolo, să se ridice din nou precum un copil care învață să meargă din nou la școală.
Un adevărat examen va fi pentru cei din conducerea clubului care vor trebui să reclădească noul Ceahlăul cu copiii orașului care vor ști sau nu să aprecieze șansa imensă care li se oferă de a juca titulari într-o echipă ce se dorește a fi continuatoarea vechiului Ceahlău...
Drumul din păcate se pare că va fi unul anevoios și va începe cel mai probabil departe de casă, dar poate că era nevoie de un astfel de șoc pentru a ne trezi din amorțeala care ne-a cuprins pe toți din 2016 încoace.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu