joi, 23 iulie 2020

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Știința Miroslava și-a reluat antrenamentele pe 15 iulie cu ambiții de promovare. Vezi pe cine consideră experimentatul tehnician băcăuan Cristi Popovici ca principale contracandidate în viitorul sezon la șefia seriei I


Echipa ieșeană de Liga a 3-a Știința Miroslava a reluat antrenamentele cu gândul la Liga 2, competiție în care a evoluat în premieră în ediția 2017/2018, la finalul căreia a retrogradat. Antrenorul Cristian Popovici spune că jucătorii săi sunt capabili să lupte pentru promovare, iar șansele Științei de a câștiga seria din care face parte ar crește dacă vor fi efectuate câteva transferuri.

”După fix 4 luni de pauză am reluat antrenamentele la Miroslava. A fost cea mai lungă pauză din cariera mea, exceptând perioadele în care nu am avut echipă. Ne dorim să facem o figură frumoasă în campionatul viitor, în sensul că ne dorim să ne batem la promovare. Sigur, pandemia ne-a afectat și pe noi, cu bugetul, trebuie să căutăm jucători care să se încadreze în media salarială pe care o avem noi. Mi-ar trebui jucători cam pe toate compartimentele. Eu când am venit la Miroslava, în septembrie anul trecut, am găsit un lot destul de competitiv. Din discuția pe care am avut-o cu domnul primar Dan Niță a fost că anul acesta să avem obiectivul promovarea. Am vorbit deja cu patru jucători. Eu am încredere că și cu lotul actual putem promova. Cu siguranță, dacă vor veni câțiva jucători vom avea un cuvânt foarte greu de spus. Dar consider că avem un lot destul de competitiv, chiar anul trecut am pierdut foarte greu meciurile cu Aerostar și Galați, echipele fruntașe. Am avut evoluții foarte bune. Cred că ne putem bate la promovare și cu lotul actual, dar sigur ar crește șansele dacă vor veni jucătorii pe care mi-i doresc”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Cristian Popovici, care a avut la primele antrenamente un lot de 21 de jucători.

Știința Miroslava se bate la promovare cu ”Oțelul, Focșani, Suceava și Ceahlăul”

Antrenorul Științei Miroslava este dezamăgit de faptul că nu a apucat să-și rodeze jucătorii în returul sezonului trecut, campionatul fiind ”înghețat” din cauza pandemiei.

”Ne-a afectat că nu am jucat din retur decât o singură etapă. Era un foarte bun prilej pentru a ne roda echipa, să ajungem cât mai aproape de un eventual prim unsprezece. Am jucat în sezonul trecut cu jucătorii Under eligibili și pentru sezonul viitor, tocmai pentru a-i avea bine pregătiți. Din păcate, nu am jucat decât o etapă, cu Ceahlăul, meci pe care l-am câștigat, împotriva unui adversar foarte bun. Pentru mine era important parcursul returului, pentru a consolida un ”11” foarte bun. Nu am reușit acest lucru și trebuie să o luăm practic de la zero, ca de altfel toate echipele. Nu suntem singura în această situație”, a mai spus Popovici citat de aceeași sursă.

Acesta a punctat și echipele cu care Știința se va bate pentru un loc în Liga 2: 

”Oțelul Galați cu siguranță, Focșaniul, care are un buget extraordinar și promite niște salarii jucătorilor la nivelul la care noi nu putem ajunge. Mai este Suceava, acolo unde s-a făcut o fuziune între ghilimele cu Bucovina Rădăuți, două echipe care au terminat în primele patru locuri. Făcând o fuziune e clar că vor fi foarte puternici. Și Ceahlăul Piatra Neamț”.

Dintre contracandidatele Științei Miroslava la promovare, Foresta Suceava și-a reluat antrenamentele de la 8 iulie, luni a efectuat testarea împotriva COVID-19, iar marți a primit trei rezultate pozitive, astfel că activitatea echipei a fost întreruptă pentru moment. În schimb, CSM Ceahlăul încă nu s-a reunit, este în plin proces de formare a lotului de jucători după ce a suferit "pierderi grele" în decursul lunii iulie.

Cantonament la Vatra Dornei

Știința se va pregăti la Miroslava până la sfârșitul lunii iulie, iar pe 29 va pleca într-un cantonament de zece zile la Vatra Dornei.

”Deocamdată ne antrenăm în grupe de câte zece jucători, așa cum spune legislația. Meciurile de pregătire le-am fixat doar ca dată, e greu cu adversarii acum pentru că trebuie testare obligatorie, iar la Liga a 3-a e destul de greu financiar. Mulți preferă să se antreneze până aproape de începutul campionatului și abia atunci să joace amicale, pentru a face economie de bani. Amicale aș vrea după cantonamentul de la Vatra Dornei, care va începe pe 29 iulie, la munte urmând să stăm zece zile. Dar stau cu inima strânsă, după cum evoluează lucrurile mi-e teamă să nu cumva să fim restricționați din nou. Anul trecut, în iarnă am făcut pregătirea, am fost la Vatra Dornei, investiții, bani cheltuiți, a început campionatul, am jucat o etapă și ne-am oprit. Noi practic în tot anul ne-am pregătit șase luni ca să jucăm un singur meci”, a conchis Cristian Popovici.

Știința Miroslava a terminat campionatul Seriei 1 a Ligii 3 pe locul 7, cu 29 de puncte, la 13 puncte de campioana Aerostar Bacău, care și-a câștigat dreptul să promoveze în Liga 2. În primul și singurul meci jucat în acest an, Miroslava a câștigat cu 1-0 partida disputată în compania celor de la CSM Ceahlăul Piatra Neamț, pe teren propriu. Sezonul a fost suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei COVID-19 după doar 16 etape desfășurate dintr-un total de 30.

Foto: CS Știința Miroslava și Spotul nemțean de performanță

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani ELITA U-16, play-out | Nimic nou sub soare: înfrângere grea pentru ACSM Ceahlăul în Crângul Buzăului. Rezultatele complete ale etapei a 5-a și clasamentul actualizat

  Etapa a 5-a (23 noiembrie) AFC Hermannstadt 2-2 ACS Suporter Club Oțelul Galați ACS Kids Tâmpa ...