Profitând de adoptarea legii 115 în care se prevede clar posibilitatea finanțării cluburilor sportive private, reprezentanții celor două instituții au anunțat astăzi că vor aloca 1,9 milioane de lei pentru echipa de fotbal 1. FC Gloria, care joacă în Liga a treia.
Într-o conferință de presă organizată pe gazonul stadionului Jean Pădureanu, viceprimarul Cristian Niculae și purtătorul de cuvânt al CJ Bogdan Ivan au spus că vor găsi variantele prin care banii să intre în conturile Gloriei încă din acest tur de campionat.
În cursul zilei de luni, 20 iulie, va avea loc o ședință de Consiliu Județean în care se va propune suma de 900.000 de lei pentru echipa de fotbal iar cât de curând Primăria va face la fel cu suma de 1.000.000 de lei.
Întâlnirea de pe stadion a fost girată de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, cel care a promis în mai multe rânduri că va susține fotbalul.
Ocazia este potrivită și din punct de vedere politic, candidații PSD punctând în mod concret în disputa cu adversarii lor.
" Este o zi cu soare, nu doar pentru Bistrița, ci și pentru sportul bistrițean, care de foarte mult timp așteaptă această zi istorică. După inițiativa în dezvoltarea sportului prin crearea echipei de handbal feminin Gloria Bistrița 2018, Consiliul Județean umblă acum la cea mai sensibilă coardă a bistrițenilor, la resuscitarea echipei de fotbal Gloria Bistrița. Avem precedentul ca în trei ani o echipă de handbal să ajungă în prima ligă, să termine pe locul trei și să ajungă în cupele europene și sperăm să ajungem ca și echipa de fotbal să promoveze ", a anunțat purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean, Bogdan Ivan.
VEZI VIDEO AICI!
La întâlnire a fost prezent și antrenorul principal al Gloriei, Dan Matei, care s-a declarat încântat de susținerea celor două instituții. ”Cred că în sfârșit ne putem gândi la promovare. O să încercăm să alcătuim un lot redutabil, chiar dacă este greu în această perioadă să găsim fotbaliști buni, toți având deja contracte. Dar, e un pas important și trebuie să profităm de el”
Ce spune legea Legea nr. 115/2020 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020
La articolul 6, după alineatul (13) se introduc cinci noi alineate, alineatele (14)-(18), cu următorul cuprins:
(14) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 143/1999 privind ajutorul de stat, cu modificările și completările ulterioare, și de la prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, în vederea sprijinirii activității sportive pe diferite ramuri de sport, în cursul anului bugetar 2020, autoritățile administrației publice locale pot acorda în mod direct alocații cluburilor sportive de drept public sau privat ori asociațiilor județene, respectiv a municipiului București care își au sediul pe raza lor administrativ-teritorială. Autoritățile administrației publice locale pot acorda în aceleași condiții alocații pentru finanțarea programelor sportive organizate pe raza lor administrativ- teritorială de către aceste cluburi sau de către federațiile sportive naționale, direcțiile județene pentru sport și tineret, respectiv a municipiului București ori inspectoratele școlare județene, respectiv al municipiului București.
(15) Prin excepție de la prevederile art. 181 din Legea educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, pentru anul bugetar 2020, autoritățile administrației publice locale, prin hotărârea autorităților deliberative, pot aloca sume din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a structurilor sportive de drept public aflate în subordinea autorităților sau instituțiilor publice ale autorităților publice centrale care își au sediul pe raza lor administrativ- teritorială.
Hotărârile consiliilor locale sau județene privind acordarea sprijinului financiar vor avea caracter individual și în acestea autoritățile deliberative ale administrației locale vor preciza, alături de valoarea totală a sumei acordate, destinația acesteia, defalcarea pe capitole de cheltuieli, precum și modalitatea și termenele de decontare.
(17) Hotărârile vor prevedea, sub sancțiunea nulității, calitatea Curții de Conturi de a exercita controlul financiar asupra derulării activității finanțate din fondurile publice.
(18) Valoarea totală a finanțărilor acordate potrivit prevederilor alin. (14) și (15) pentru întregul an bugetar 2020 nu poate depăși 3% din suma reprezentând cotele defalcate din impozitul pe venit ce revin bugetului local al unității administrativ- teritoriale respective.»”
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu