Iată câteva dintre condițiile punctate în ordinul MTS și MS:
- Orice antrenament trebuie să fie precedat de o procedură de autoevaluare. Persoanele care prezintă unul sau mai multe dintre aceste simptome sau l-au prezentat în ultimele două săptămâni trebuie să urmeze procedurile descrise de autorităţile sanitare.
- Deplasarea către şi de la locul de desfăşurare a antrenamentului trebuie să se facă respectând toate măsurile de protecţie dispuse de autorităţi.
- Igienizarea mâinilor este obligatorie înainte şi după antrenament.
- În timpul antrenamentului, igienizarea mâinilor se va face ori de câte ori este posibil, în momentele de pauză. Atunci când este posibil, dar cel puţin o dată la 15 minute, mingea şi/sau celelalte materiale sportive care sunt folosite de mai mult de un sportiv vor fi igienizate cu substanţe dezinfectante avizate.
- Materialele sportive vor fi dezinfectate cu atenţie după fiecare folosire.
- Echipamentul folosit în timpul antrenamentului trebuie pus direct într-o pungă de plastic închisă ermetic, urmând ca după aceea să fie spălat/curăţat la o temperatură de minimum 80°C.
De asemenea, Inspectoratele Școlare au fost informate că unitățile de învățământ cu program sportiv suplimentar (cluburile sportive școlare) și cele cu program sportiv integrat (liceele și școlile gimnaziale cu clase cu program sportiv) își pot relua activitatea (antrenamente/participare competiții) la grupele de avansați și performanță care sunt angrenate în competițiile oficiale, de nivel național sau internațional, aflate în calendarul federațiilor sportive naționale de specialitate și care se încadrează în prevederile Ordinului MTS și MS nr. 601/971/21 mai 2020.
Unitățile de învățământ cu program sportiv școlar suplimentar și/sau integrat care își vor relua activitatea vor realiza proceduri proprii prin care se vor pune în aplicare, la nivel de unitate de învățământ, toate prevederile Ordinului MTS și MS. Aceleași prevederi se vor regăsi și în protocoalele cu administratorii de baze sportive, în cazul în care activitatea nu se va desfășura în propriile facilități de pregătire.
În urma consultărilor avute cu reprezentanții Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică, Comisia Medicală a FRF a elaborat Protocolul pentru reluarea antrenamentelor, Protocolul pentru reluarea competițiilor și Protocolul pentru redeschiderea bazelor sportive și reluarea antrenamentelor colective pentru copii și juniori, acesta din urmă fiind cel mai recent demers inițiat de FRF.
Documentele au stat la baza ordinelor emiste de cele două ministere. Ele cuprind măsurile ce trebuie luate de organizatori pentru a minimiza riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Obiectivul principal al celor trei protocoale îl reprezintă asigurarea sănătății tuturor persoanelor implicate în evenimentele fotbalistice, antrenamente, cantonamente sau meciuri de fotbal. Toate aceste documente pot fi consultate pe site-ul www.frf.ro, în secțiunea Documente/Statut și regulamente. Click AICI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu