miercuri, 14 iulie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Șomuz Fălticeni a dat start pregătirilor cu o nouă abordare: Cu un nou staff tehnic și mulți jucători din zona Sucevei vor să forțeze accederea în play-off

 

După mai bine de două luni de pauză, fotbalul de Liga 3-a revine în actualitate la clubul Șomuz Fălticeni, odată cu începerea pregătirii de vară, pentru participarea în noul sezon competițional 2021-2022.

Luni, 12 iulie, Stadionul „Constantin Jamaischi” din Fălticeni a primit vizita comisiei de omologare pentru noua ediție de campionat, coordonată de un reprezentat al Federației Române de Fotbal.

În aceeași și a început și munca noului staff tehnic al echipei din Fălticeni.

Iulian Ionesi revine la Fălticeni, în postura de antrenor – jucător, după un sezon de excepție realizat cu Bucovina Rădăuți. Alături de el vine și profesorul – antrenor Marius Lup, dar și Balean Matei (kinetoterapeut). Doi fotbaliști fălticeneni completează banca tehnică, profesorul Florin Ailenei și Adrian Avrămia, un jucător care a cunoscut afirmarea pe plan național și internațional.

În privința lotului de jucători, au semnat deja 12 jucători, dacă îl luăm în calcul aici și pe cel care va conduce echipa: jucători experimentați precum Ionesi Iulian, Vitu Vasile, Puianu Ionuț (care se va ocupa și de pregătirea portarilor), Antonesei Florin, Dănilă Vasile, Chirilescu Vasile, Ciobanu Robert, și juniorii:  Ciobanu Alexandru, Irimescu Alexandru, Nistor Alexandru, Pitic Alexandru, Străjeriu Ioan.

Din vechea gardă a Șomuzului îl regăsim pe portarul Andrei Pascal, pe fundașul Florin Robciuc și bineînțeles pe căpitanul Eduard Julei (aflat în perioada de recuperare după o operație la genunchi). Un alt jucător de perspectivă, juniorul Petruț Pașcu, va fi în lotul pentru noul sezon. La pregătire participă și juniorul fălticenean Ionuț Nistor, jucător împrumutat la Fălticeni.

Pe lângă jucătorii menționați, la antrenamente iau parte și foarte mulți juniori de la cluburile de tradiție din Suceava, tineri care, în funcție de randamentul pe care îl vor da în pregătire, ar putea fi cooptați în lotul echipei.

Vorbim așadar de o nouă abordare la Șomuz, echipă care în cel de-al patrulea sezon de Liga 3, va miza pe jucători suceveni.

Ședințele de pregătire au loc zilnic, de luni până vineri, pe Stadionul „Constantin Jamaischi”.

Pe lângă antrenamente, echipa are stabilit deja un program de jocuri de verificare:

17 iulie – cu Șomuzul Preutești (L4), la Preutești.

21 iulie – cu Foresta Suceava (L3), la Suceava.

24 iulie – cu Gloria Buzău (L2), la Buzău.

7 august – cu Juniorul Suceava (L4)

18 august – cu Dante Botoșani (L3)

21 august – cu Foresta Suceava

Între aceste meciuri amicale, pe 28 august Șomuz va susține primul joc oficial, în primul tur al Cupei României.

Antrenorul Iulian Ionesi ne-a declarat că își dorește un parcurs foarte bun cu Șomuz Fălticeni, care să fie încununat cu o participare în faza play-off (clasare în primele patru echipe ale seriei).

Iată declarațiile obținute de publicația Fălticeni Online, de la Directorul sportiv, Iulian Darabă, și de la noul antrenor al Șomuzului, Iulian Ionesi:

Din această săptămână ne-am reunit , cu multe noutăți în ceea ce privește staff-ul tehnic, noi antrenori, un nou preparator fizic, cu 12 jucători care în momentul de față au semnat cu clubul nostru, și sperăm ca în acest campionat să facem o figură mai frumoasă . Mai așteptăm încă 2 – 3 jucători. La capitolul plecări, foarte mulți dintre jucători și-au încheiat contractele iar pe această cale vreau să le mulțumesc și le urez mult succes mai departe.

Avem toată întrederea în staff-ul tehnic și în jucători și cu siguranță la primul meci oficial, cel din Cupa României, vom fi la o capacitate de efort mai mare pentru a putea trece cu brio de prima etapă. Din această săptămână încep și meciurile de pregătire, primul test cu Șomuzul Preutești, apoi jucăm cu Foresta Suceava, săptămâna viitoare. Mai avem stabilite jocuri cu Dante Botoșani (L3), cu Gloria Buzău (L2) și Juniorul Suceava (L4), ne-a declarat Directorul sportiv, Iulian Darabă.

Mă bucur că am ajuns aici. Am fost fotbalist la Șomuz acum 5 ani și am plecat cu dezamăgirea de a rata promovarea la barajul pentru Liga a 3-a. La acel moment am discutat cu președintele Cătălin Ungureanu și am promis că într-o zi poate mă voi întoarce și voi pune umărul la crearea unei echipe frumoase la Fălticeni.

Uitați că nu a durat chiar așa de mult timp și am venit aici cu sufletul deschis, bucuros că am găsit niște oameni deosebiți și sunt convins că vom face treabă bună împreună. Am venit cu dorința de a fi mai bun decât anul trecut. Nu pot face acest lucru decât cu un lot și o echipă, pornind de la conducere și oamenii din jurul echipei. Îmi doresc ca toată lumea să fie aproape de echipă. Noi vom da totul să aducem rezultate, care poate în ultimul timp nu au fost pe placul suporterilor.

Băieții sunt bine, este destul de greu pentru că este începutul pregătirilor. Nu avem decât șase săptămâni de perioadă competițională și atunci trebuie să structurez antrenamentele astfel încât să trecem prin tot ceea ce-mi doresc eu și să fim la startul campionatului la parametri de 90 – 100%. Am discutat și cu domnul primar, și asta mă bucură, m-a sunat și mi-a promis tot sprijinul și asta nu poate decât să mă bucure și să mă facă să-mi doresc să muncesc.

Este clar că-mi doresc un obiectiv destul de importan, poate în acest moment nu pare plauzibil, dar eu cred în el, acela de a fi în play-off la finalul campionatului. Ne dorim să ajungem cât mai sus și în Cupa României. O vom lua ca pe un meci de pregătire în acest moment pentru că nu suntem la capacitate maximă la data de 28 iulie, când este programat primul tur și vom intra probabil în competiție, dar ne fixăm un obiectiv de a parcurge 3-4 tururi în Cupa României și de a aduce măcar o echipă de Liga a 2-a aici. Este clar că tratăm cu seriozitate și vom alinia o formulă și un prim unsprezece în acel moment care va fi competitiv, ne-a declarat Iulian Ionesi.

Material, foto+video - Alex Săvescu (Fălticeni - online)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juvenil, ELITA U-16: Play-out | ACSM Ceahlăul înfrângere la scor de tenis la AFC Botoșani. Rezultatele complete ale etapei 1 și clasamentul actualizat

Play-out: Etapa a 1-a (26 octombrie) ACS Suporter Club Oțelul Galați 8-1 ACS Alma Sibiu ACS Kid...