joi, 12 august 2021

Fotbal - Cupa României - faza a 2-a | VIDEO: Parcursul în Cupa României ÎNTRERUPT ABRUPT pentru nemțeni încă din turul 2: CSM Ceahlăul ELIMINATĂ dramatic la penalty-urile de departajare pe Uricani de CS Ștința Miroslava

Drumul formației pietrene ACSM Ceahlăul Piatra Neamț în Cupa României ediția 2021-2022 se oprește în turul 2, la Miroslava pe Uricani, după un joc ce a necesitat 120 de minute și lovituri de departajare pentru a desemna învingătoarea și formația calificată în următoarea fază a competiției.

Deși au jucat cu echipa de bază, nemțenii având obiectiv calificarea în tururile superioare ale competiției, finanțatorul Anton Măzărianu exprimându-se destul de clar la conferința de presă din preziua jocului despre faptul că CSM Ceahlăul își dorește să aducă în acest sezon o formație de L1 la Piatra Neamț, pe terenul din Uricani lucrurile au stat cu totul altfel.

Gruparea din Miroslava, pregătită de rutinatul și experimentatul tehnician Cristi Popovici, deși a suferit pierderi importante în lot, în special jucătorii de mare experiență și valoare care au ales alte destinații, s-a mobilizat la maxim și cu multă ambiție și acel elan caracteristic formațiilor mici care nu au nimic de pierdut, au împins meciul în prelungiri, acolo unde deși s-au văzut conduși prin golul noului venit din tabăra pietrenilor, atacantul Adrian Șter - min.103, au avut puterea să restabilească egalitatea prin veteranul Florean în minutul 114, cu o precisă și plasată lovitură de cap care a mângâiat bara din stânga lui Cîmpianu înainte de a intra în plasă.

La loviturile de departajare, ieșenii s-au dovedit mai inspirați și mai norocoși, așa că Știința Miroslava merge mai departe în turul 3 după succesul epic în fața băieților pregătiți de Costel Ilie.

Pentru CSM Ceahlăul singurul obiectiv rămâne campionatul, însă nu va fi deloc ușor. Asemenea Miroslavei, toate formațiie din seria I se vor mobiliza contra nemțenilor, pentru că Foresta, Hușana si acum Știința au dovedit că Ceahlăul încă nu este o echipă așezată, iar despre invincibilitate nu poate fi încă vorba în tabăra nemțenilor, care asemenea multor formații de L3 din seria I a schimbat liniile în această vară, iar noii sosiți, deși au valoare și experiență este nevoie se pare de un timp mai lung de acomodare la Piatra Neamț.

Legat de CS Știința Miroslava, i-am remarcat în componerța formației lui Cristi Popovici pe 2 jucători africani ce au făcut parte în sezonul trecut din lotul Șomuzului din Fălticeni: Franck Tchassen, Ndjinda Wilfred dar și Nguala Colentin sau Bilendo Durell - ultimul reprimit în lot, însă impresia de ansamblu este că Miroslava nu va putea emite pretenții pentru un loc în play-off, la această oră Ceahlăul, Aerostar, Dante, Foresta și chiar Șomuz sunt mai complete ca efectiv de jucători și financiar se pare că beneficiază de o susținere mai mare decât Știința. 

Până la aflarea seriilor la nivelul L3 și a programului din turul de campionat,  nemțenii mai au programate până la start 2 jocuri de verificare în deplasare:

14 august - la Aerostar Bacău

21 august - la CSM Focșani 2007

Pentru amatorii de statistici aveți mai jos cele 2 formații de la meciul din turul 2 de Cupă, evoluția scorului la loviturile de departajare, dar și rezumatul jocului oferit de clubul gazdă, CS Știința Miroslava.



Florean - Știința Miroslava, apără Cîmpianu, 0-0
Ștefănescu - CSM Ceahlăul, 0-1
Unghianu - Știința Miroslava, 1-1
Jalbă - CSM Ceahlăul 1-2
Benchea- Știința Miroslava 2-2
Botezatu - CSM Ceahlăul șut peste poartă, 2-2
Asofiei - Știința Miroslava 3-2
Vîlea - CSM Ceahlăul, 3-3
Munteanu - Știința Miroslava, apără Cîmpianu, 3-3
Șter - CSM CSM Ceahlăul, apără Daniliuc, 3-3
Popescu - Știința Miroslava, 4-3
Dumbrăvean - CSM Ceahlăul, 4-4
Rusu - Știința Miroslava 5-4
Ov. Toma - CSM Ceahlăul, 5-5
Nguala - Știința Miroslava, 6-5
Tăbăcariu - CSM Ceahlăul, 6-6
Martinescu - Știința Miroslava, 7-6
Moroșanu - CSM Ceahlăul, 7-7
Njindja - Știința Miroslava, 8-7
Șincu-Scripă - CSM Ceahlăul, 8-8
Daniliuc (portar) - Știința Miroslava, 9-8
Cîmpianu (portar) - CSM Ceahlăul, apără Daniliuc, 9-8

CS Știința Miroslava se califică în turul III al Cupei României cu scorul general de 10-9 (0-0, 1-1 d.p.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | OFICIAL | Viitorul Pandurii Târgu Jiu a fost exclusă din Liga 2. Cum arată noul clasament al campionatului, după anularea rezultatelor echipei gorjene și locul pe care se află ACSM Ceahlăul

Federația Română de Fotbal, prin Comisia de Disciplină și Etică, a exclus din campionatul Liga 2, ediția 2024-2025, clubul Viitorul Pandur...