Se anunța un joc dificil pe Borzoghean sămbătă cel puțin din 2 puncte de vedere. ACSM Ceahlăul venea după 3 partide în care nu reușise să marcheze, în vreme ce oaspeții, fără un obiectiv clar în acest segment de campionat (e matematică de acum că CSM -eii cu doar 2 puncte din 18 posibile vor juca în play-out) își doreau să lase o impresie favorabilă la Piatra Neamț în fața unei echipe care din mare favorită la promovare, se pare că vor avea emoții pentru calificarea în play-off.
ACSM Ceahlăul a început în următoarea formulă:
Barna (cpt) - C.Nemțanu, F.Dumbrăvean, C.Șincu, C.Ursu - C.Copoț-Barb - A.Anton, Ov.Toma, Șt.Istrati, C. Ștefănescu - A.Moldovan
Rezerve: M.Chelaru - C.Jalbă, S.Tăbăcariu, A.Ghenici, R.Pîntea, A.Curpăn, A.Șter, A.Vîlea, D.Botezatu
CSM Bacău a răspuns cu următorii:
R.Dogaru - M.Prențu, R.Adăscăliței (cpt), I.Manta, F.Nicodim - D.Preda, R.Istrate, C.Mindirigiu, L.Hiliteanu, N.Antal, B.Ungureanu
Rezerve: A.Stratulat - L.Popa, C.Strat, R.Gherasim, N.Horvat, A.Gîrniață, S.Furtună
Partida de la Piatra Neamț a început cu un moment inedit.
CSM Ceahlăul a ales să promoveze o performanță de excepție a sportului pietrean și, de ce nu, al celui românesc. L-a invitat pentru a da lovitura de începere a jocului cu CSM Bacău, din data de 2 octombrie 2021, pe Ianis Scutaru, de la CS Ceahlăul. Acesta a devenit, în luna septembrie 2021, cel mai bun sportiv din lume al probei ”recepția indicativelor” din cadrul Campionatelor Mondiale de Telegrafie viteză din Muntenegru, la categoria de vârstă ”juniori II”. Asta la numai 10 ani, în timp ce al doilea clasat, un bielorus, are 16 ani și a fost la ultima sa întrecere la categoria de vârstă amintită.
Mai mult, Ianis Scutaru a stabilit și recordul mondial al probei, cu 1061 de semne recepționate într-un minut, rezultatul fiind mai bun cu 61 de semne decât al foștilor deținători de record mondial, doi seniori din Germani și Serbia.
Ianis Scutaru este antrenat la CS Ceahlăul, de Gheorghe Paisa, antrenor emerit, antrenor al loturilor naționale ale României și director executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Neamț. Sportivul este elev al Școlii Generale Nr.10 din Piatra Neamț.
Pe teren încă de la început s-a văzut pentru cei care urmăresc echipa încă din jocurile de pregătire din această vară, că ritmul de joc și soluțiile tehnice alese de jucători în teren nu sunt cele mai inspirate. Dacă din punct de vedere tactic am înțeles că la un meci cu CSM Bacău se poate juca cu un singur închizător, iar underul Șincu a fost trecut în mijlocul apărării în locul accidentatului I.Ursu, iar în atac vârful Adrian Moldovan a fost titularizat după multă vreme, schimbări logice de vreme ce echipa a avut probleme la finalizare în ultima lună, nu am înțeles de ce trebuie neapărat să intrăm cu mingea în careu, am șutat sau am încercat să șutăm și din afara careului, dar apărarea imediată a Bacăului a blocat orice culoar de șut sau de pătrundere cu mingea la picior.
Incursiunile în benzi ale underului Anton susținut de Nemțanu în dreapta, respectiv Ștefănescu în tandem cu C.Ursu au creat câteva superiorități însă precizia centrărilor a lăsat de dorit. Când au fost prea lungi și nu am avut om pe bara a 2-a, când au fost scurte și s-au oprit în primul apărător.
CSM Bacău părea că absoarbe bine presiunea pietrenilor, însă a venit minutul 22, un moment cheie al jocului, în care experimentatul Ștefănescu ajunge primul la minge în supafața de pedeapsă într-un duel cu lateralul Nicodim, este contact, o împingere din spate, la care, centralul ieșean Aelenei bine plasat, dictează fără exitare penalty.
Din păcate execuția loviturii de pedeapsă bătută de același Cătălin Ștefănescu este modestă, anticipată de goalkeeperul Dogaru, care respinge inițial în față iar din desfășurarea ulterioară a fazei reiese doar o lovitură de colț.
CSM Bacău capătă încredere, au și ei câteva acțiuni care se sting în preajma careului lui Barna, sau se sfârșesc în lovituri de colț acordate de apărătorii nemțeni, însă semnalul de alarmă ar fi trebuit să fie recepționat de elevii lui Costel Ilie.
După pauză ACSM Ceahlăul revine de la cabine cu A.Șter în locul lui A.Moldovan pe postul de atacant, însă mingile cu adevărat fructificabile ajung cu greu, foarte rar la noul vârf al Ceahlăului, de cele mai multe ori anihilat de apărătorii băcăuanii generoși în efort.
CSM Bacău la 10 minute de la reluarea reprizei a 2-a, reușește deschiderea scorului prin rapidul Norbert Varga care sprintează nestingherit spre careul lui Barna, accelerează dinspre lateral stânga spre centrul careului mare, apărătorul improvizat dreapta al nemțenilor C.Nemțanu este prins cu spatele și îi cedează interiorul, iar de de aici șutul plasat la rădăcina barei expediat de decarul CSM-eilor este imparabil pentru Barna, bară-gol! Este 0-1 și se contura o mare surpriză la Piatra Neamț!
Principalul nemțenilor Costel Ilie mută imediat, sunt introduși pe teren R.Pîntea, S.Tăbăcariu, A.Vîlea care îi înlocuiesc pe C.Ștefănescu, Ov.Toma și A.Anton și terenul se înclină înspre suprafața băcăuanilor care fac pasul înapoi.
Nu trec nici 8 minute și se restabilește egalitatea: pietrenii declanșează un contraatac care de această dată se și finalizează cu gol. Jucătorii tehnicianului Mindirigiu sunt surprinși avansați, Copoț Barb ridică capul sus și reușește o diagonală precisă de peste 30 de metri, noul intrat Răzvan Pîntea preia în marginea terenului în apropierea careului mare, își elimină adversarul direct din joc, care la fel ca la golul Bacăului îi cedează interiorul jucătorului cu mingea, Răzvan are timp să privească poziția portarului Dogaru și execută o parabolă perfectă ce se oprește în plasa laterală din stânga portarului aproape de vinclu.
Este 1-1 și timp suficient pentru a forța victoria, însă luciditatea lipsește acum în ambele tabere. Jocul de pase îi aduc pe pietreni în preajma careului însă mereu apare ceva care se opune marcării golului de 2-1. Ori se greșește ultima pasă, ori șuturile sunt blocate de apărătorii CSM-eilor sau nu sunt cadrate. Precipitarea pune stăpânire pe nemțeni, jucătorii ofensivi sunt surprinși mai mereu în poziție de ofsaid, iar tragerile de timp din tabăra Bacăului îl determină pe centralul Aelenei să acorde o sumedenie de cartonașe galbene oaspeților și să prelungească partida cu 6 minute.
Nici introducerea pe final a lui Denis Botezatu în locul lui Copoț-Barb nu a mai adus ceva notabil pe tabelă și astfel jocul s-a încheiat cu un rezultat de egalitate care va cântări greu în economia sezonului regular, dacă ținem cont de faptul că echipele fruntașe din această serie nu s-au impiedicat de CSM Bacău.
Etapa viitoare ACSM Ceahlăul se va deplasa pe Uricani pentru confruntarea cu CS Știința Miroslava în încercarea de a-și lua revanșa după eliminarea din turul 2 al Cupei României.
Cu 8 puncte din 18 posibile poziția lui Costel Ilie este amenințată, echipa este departe de prestația din jocul cu ACS Hușana Huși din etapa a 2-a, de la ACSM Ceahlăul se aștepta cu totul și cu totul ALTCEVA!
Pietrenii sunt la 8 puncte în spatele lui Dante după disputarea a 30% din jocurile din sezonul regular iar calificarea în play-off se pare că este amenințată dacă conducerea și staff-ul nu vor găsi o soluție care să deblocheze echipa, iar în condițiile actuale, șirul victoriilor trebuie reînoite încă de la jocul următor, cel de la Miroslava, altfel se va contura o nouă RATARE DE OBIECTIV!
Galerie foto:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu