miercuri, 20 martie 2024

Fotbal liga a 2-a - ANALIZA (I) | Unde a PIERDUT ACSM Ceahlăul calificarea în play-off: BILANȚ CATASTROFAL în meciurile directe cu formațiile din TOP 6: 2 puncte din 18 posibile!

Au trecut deja câteva zile de la finalul sezonului regular la L2 și cum până la startul jocurilor din turneul play-out unde din păcate va juca cele 6 meciuri și gruparea de fotbal din Piatra Neamț - reamintim o nou promovată la nivelul eșalonului secund, un aspect ce trebuie menționat pentru a creiona contextul în care s-a desfășurat acest campionat regular al ligii a 2-a (practic un tur cu 19 etape) mai este ceva timp datorită pauzei forțate cauzată de acțiunile loturilor reprezentative ale României să analizăm la rece parcursul formației de sub Pietricica în primul ei sezon de L2 de la înființarea din 2016.

Trebuie precizat faptul că încă de la tragerea la sorți programul formației nemțene a fost unul destul de dificil dacă ținem cont de faptul că galben-negrii au avut de disputat 9 jocuri pe teren propriu și 10 în deplasare, un aspect important, este adevărat nu decisiv, dar care va conta mult în economia desfășurării sezonului regular.

Echipa pietreană pregătită de experimentatul Cristian Pustai a plecat la drum cu un obiectiv inițial de calificare în play-off, asta în ciuda faptului că ACSM Ceahlăul era o formație nou promovată, cu o vacanță de vară extrem de scurtă de circa 2 săptămâni venită după un final de sezon în forță la L3 în care barajele cu Metalul Buzău și Foresta Suceava au creionat imaginea unei echipe care și-a câștigat pe merit accesul în eșalonul secund. 

Eșalonul secund este cu totul altceva, un campionat mult mai dur iar faptul că practic în 19 etape îți joci îndeplinirea obiectivului pe un întreg sezon competițional a produs transformări masive în lot și la Ceahlăul, într-o primă fază fiind aduși 14 jucători pentru ca după 1 septembrie să mai fie aduși în premieră pentru ACSM Ceahlăul Piatra Neamț 2 sud-americani de profil ofensiv: Pierre Larrauri și Sergio Cortelezzi, jucători de la care conducerea tehnică și cea administrativă aveau așteptări îndreptățite și speranțe că "arcul și săgeata" îi vor propulsa pe galben-negrii pe un loc de play-off la finalul sezonului regular.

Campionatul a fost unul ATIPIC, în sensul că dintre marile favorite date de bookmakeri la startul sezonului doar Gloria Buzău și-a respectat statutul obținând cei drept calificarea în play-off, la ultimul joc!
CSA Steaua, AFC Chindia  Târgoviște, CFC Argeș și Concordia Chiajna sunt marile perdante ale sezonului regular, formații cu bugete, loturi și condiții la nivel de L1 dar care au ratat cu brio accederea în primele 6!
Outsiderele Unirea Slobozia,  CSC 1599 Șelimbăr dar și FK Csikszereda (ultima a a mai fost în play-off în urmă cu 3 sezoane) au profitat de ezitările și poticnirile granzilor, în timp ce adevărata revelație poate fi considerată CS Mioveni, o retrogradată din L1 care a început sezonul cu un lot restrâns, s-a confruntat cu probleme financiare, cu numeroase litigii la Comisiile FRF cu foștii jucători, cu perioade de interzicere la transferuri dar care sub conducerea lui Constantin Schumacher a dat toate socotelile granzilor peste cap reușind să fie după părerea multora surpriza plăcută a acestui sezon regular.
Astăzi în Partea I a analizei jocurilor formației ACSM Ceahlăul din sezonul regular vom vorbi despre parcursul galben-negrilor în disputa cu grupările din top 6, un parcurs care avea să influențeze decisiv zicem noi ierarhia finală, conturarea ei la finalului turului.
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a suferit teribil în confruntările cu formațiile bune ale ligii a 2-a cel puțin la capitolul rezultate: cu CSC Șelimbăr și CS Mioveni în partidele de acasă a reușit 1 singur punct din 6 și fără să marcheze gol!, în timp ce în cele 4 jocuri din deplasare de la Huneduara cu Corvinul, de la Slobozia cu Unirea și de la Miercurea Ciuc cu FK Csikszereda a cedat de fiecare dată: în primele 2 cu același scor 1-2, iar în penultima etapă în Harghita cu 0-2, singurul punct fiind obținut la Buzău pe terenul Gloriei, 1-1!
Cu doar 2 puncte din 18 posibile și cu 3-8 la golaveraj aici credem noi că s-a făcut până la urmă diferența, departajarea din meciurile directe fiind mai mereu în favoarea competitorilor noștri în caz de egalitate de puncte la finalul sezonului regular. 
Este adevărat că sunt dureroase și punctele pierdute pe final la Metaloglobus (1-2) și CSM Alexandria (2-2) acolo unde de fiecare dată nemțenii au condus dar nu au știut să conserve rezultatul,  cât și remiza internă cu Chindia Târgoviște - formație pregătită la cea vreme de Vasile Miriuță, joc ]n care am arătat foarte bine 60-65 de minute, am deschis scorul încă din prima repriză prin Patrick Petre și am sfârșit în a fi egalați în primul minut de prelungire de ex-nemțeanul Andrei Marc.

Rezultatele obținute de ACSM Ceahlăul cu formațiile din too 6:

1-2 (d) cu CS Corvinul 1921 Huneduara  - etapa a 1-a (gol Robert Denis Ciobanu)
0-1 (a) cu CS Mioveni - etapa a 4-a
0-0 (a) cu CSC 1599 Șelimbăr - etapa a 10-a
1-1 (d) cu Gloria Buzău - etapa a 13-a (gol Bogdan Forizs)
1-2 (d) cu AFC 04 Unirea Slobozia - etapa a 15-a (gol Patrick Petre)
0-2 (d) cu FK Csikszereda -  etapa a 18-a 
6   0   2    4   3-8   2 puncte

Cu excepția jocului de la Miercurea Ciuc, acolo unde echipa a pierdut destul de clar, cu 2 goluri primite în primele 23 de minute, primul din penalty încă din minutul 2, chiar dacă a jucat circa o oră în superioritate numerică, în celelalte 5 jocuri se putea cu siguranță mai mult.
La Huneduara am fost conduși, am egalat în repriza a 2-a, însă în ultimele 10 minute am fost surprinși de un contraatac dezvoltat pe flancul underului 2005 Bogdan Bacalu, cu CS Mioveni echipa ar fi meritat măcar un rezultat de egalitate într-un joc în care am fost taxați încă din prima repriză de o reușită semnată de veteranul Ștefan Blănaru iar în ultimele 10 minute Josemar a avut o uriașă oportunitate de egalare.
Meciul cu CSC 1599 Șelimbăr a fost poate cel mai bun al nostru de pe teren propriu în ciuda rezultatului alb consemnat la final. Ceahlăul a dominat în mare parte jocul și-a permis luxul să rateze și un penalty prin Cortelezzi în repriza a 2-a iar pe final și Pedro Albino a nimerit doar bara! A fost un joc bărbătesc, uneori peste limita regulamentului început tare de oaspeți, nemțenii fiind nevoiți să efectueze 2 schimbări în primele 10 minute cauzate de accidentările lui Llullaku și Matei Moraru.
Remiza de la Buzău a fost un rezultat corect, gazdele au marcat primele din penalty, nemțenii restabilind egalitatea prin noul introdus Bogdan Forizs cu o superbă lovitură de cap la o  centrare din corner a lui Pedro Albino.
Iar cel mai ghiniost joc din actualul sezon pentru elevii pregătiți de profesorul Cristian Pustai a fost cel de la Slobozia. Accidentarea horror a căpitanului Vișinar a fost urmată de o serie de evenimente, toate în favoarea Unirii Slobozia. Gazdele au deschis scorul după o centrare din lateral la care noul intrat Tudor Oltean l-a scăpat din marcat pe Dorobanțu, apoi Cortelezzi a ratat din nou de la punctul cu var in prelungirile primei reprize, un moment pshihologic care avea să cântărească decisiv în rezultatul final al partidei. Pe finalul jocului gazdele au făcut 2-0 în urma unui contraatac finalizat de Cosmin Atanase (90+2), un minut mai târziu nemțenii reușind golul de onoare prin Patrick Petre.
În episoadele noastre viitoare vom prezenta și alte date statistice care vor reflecta jocul nemțenilor pe teren propriu, în deplasare, numărul de minute acordat de staff-ul tehnic jucătorilor din lot, dar și clasamente ce vor cuprinde prezența suporterilor pe arenele sportive ale ligii a 2-a, situația cartonașelor, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga 1/liga a 2-a |Foto + video: Ceahlăul, EȘEC în primul amical al sezonului cu formația de SuperLigă FC Botoșani. Marco Veronese a testat 2 jucători străini aflați în probe și o serie de tineri de la formația satelit de L3

    Echipa nemțeană de L2 - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a dat start partidelor de verificare din presezon, astăzi 22 ianuarie de la orele 12:...