sâmbătă, 13 aprilie 2024

EVENIMENT | Primăria Piatra Neamț a făcut PUBLIC modul de distribuire a fondurilor nerambursabile pentru susținerea sportului nemțean: ACSM Ceahlăul și HCF Piatra Neamț au luat POTUL cel MARE!

 
"Comisia de aprobare și selecționare a proiectelor cu finanțare nerambursabila de la bugetul local al municipiului Piatra-Neamț pentru activități non-profit de interes local" a aprobat în în cadrul ședinței de ieri, 12 04 2024 sumele cu care vor fi finanțate formațiile sportive în cazul de față în competițiile organizate la nivel național.
Bugetul total în cuantum de 3 milioane de lei destinat sportului din Piatra Neamț este unul insuficient, însă la o primă vedere, repartiția sa pe ramurile sportive reprezentative din orașul Piatra Neamț angrenate în campionatele naționale a fost distribuită în opinia SNP în mod corect, fotbalul și handbalul fete luând caimacul cum se spune, aproximativ 49,6% din total.
Acum rămâne de văzut dacă milionul de lei (aproximativ 200 de mii de euro) acordat echipei de fotbal ACSM Ceahlăul de CL al Primăriei Piatra Neamț va fi urmat de o sumă similară și din partea CJ Neamț, acolo unde de asemenea s-a depus proiect cu finanțare nerambursabilă pe legea 350.
Banii acordați handbalului feminin înseamnă salvarea acestei echipe de la desființare, o sumă importantă care dacă ar fi dublată și de o alocare superioară sau cel puțin la același nivel din partea CJ Neamț ar putea constitui premizele alcătuirii unei formații competitive în această vară la Piatra Neamț care să își propună și alte obiective decât supraviețuirea.
Sume importante au primit si echipa de futsal angrenată în campionatul ligii a 2-a, Asociația Club Ecvestru "Costache Lupu", Asociația Club Sportiv Delmadi, Asociația Culturală Happy Vibes, Asociația Club Sportiv Ray's Dance, Asociația Club Sportiv Petrodava (tabăra de tenis) dar și nou înființata echipă de volei băieți Asociația Club Sportiv Municipal "Petrodacia ".

Un comentariu:

  1. Pe ultima sută de metri ,"administrația vremelnică"a primăriei municipiului și a consiliului local,au dat o mică "atenție" sportului din oraș,fie primit! Consiliul județean este o altă "coterie",de acolo CSM CEAHLĂUL va fi greu spre foarte greu sa obțină măcar tot atât cât a primit de la Primărie.Dar n-aduce ziua ,ce aduce ora.

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a, play-out | Matei Moraru SUSPENDAT 2 ani pentru că a refuzat contractul propus de U Cluj, clubul de care aparținea! Nemțenii au făcut recurs însă șansele să îl păstreze pe underul 2005 sunt MINIME!

  Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost...