vineri, 10 mai 2024

Fotbal liga a 2-a, play-out - Grupa A | ACSM Ceahlăul la ultima reprezentație din acest sezon joacă mâine pe terenul unei formații cu cuțitul la os. CSC Dumbrăvița are nevoie de 1 punct pentru a rămâne și în sezonul următor la L2

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț va închide mâine cu ocazia ultimului joc oficial de la Dumbrăvița un prim sezon de L2 în care așteptările și speranțele au fost mari, însă odată cu nefastul joc de la Miercurea Ciuc în care nemțenii au ratat practic accesul în play-off, căderea a fost una abruptă atât la nivelul jocului dar mai ales al rezultatelor. 
Cu o singură victorie în play-out elevii profesorului Cristian Pustai nu au știut sau nu au mai vrut să pună cum se zice osul în termeni fotbalistici, faptul că majoritatea jucătorilor se află la final de contract, coroborată cu inabilitatea investitorului principal care în lipsa resurselor financiare prin acțiunile întreprinse atât la nivelul vestiarului dar și prin aparițiile sale în presă a creat un climat de instabilitate și de neîncredere la care nici experiența staff-ului tehnic nu a mai găsit resorturile de a resuscita echipa aflată în picaj, picaj oglindit în evoluțiile modeste, sub așteptări în jocurile cu FC Metaloglobus, CFC Argeș, CSM Reșița și Unirea Dej, formații care nu erau cu nimic superioare Ceahlăului și pe care în condiții normale le-am fi depășit în jocurile directe.
Când intri într-un turneu fără niciun obiectiv clar, salvat deja matematic de la retrogradare, este greu, nimeni nu neagă acest lucru de a găsi motivația necesară de a merge mai mai departe. 
Însă jucătorii indiferent dacă vor continua sau nu la Ceahlăul și în sezonul viitor aveau datoria să își arate valoarea nu numai pentru suporteri și spectatori sau pentru clubul de care erau plătiți, ci și pentru ei, pentru a prinde un contract mai bun în sezonul următor. 
Publicul a amendat și el căderea echipei de fotbal, asta și pentru că și la Piatra Neamț la fel ca aproape peste tot există și suporteri de rezultat.
Pe un stadion decent care prezintă toate facilitîțile de desfășoare a unui joc la nivelul ligii secunde, cu prețul biletelor și abonamentelor la cote ridicate, printre cele mai mari din țară, riscul de  a coborâri până pe locul 3 în grupa sa de play-out după ce la startul turneului  aveai un +4 față de cea de-a 2-a clasată nu trebuie trecut cu vederea iar publicul larg a amendat prin absență prestația sub așteptări a echipei.  
De la 5000 de spectatori la jocul de debut acasă cu CSM Reșița într-o partidă disputată duminica de la orele 11:00 și televizată pe canalele de sport care dețin drepturile TV s-a ajuns la o asistență de 600 de spectatori la jocul cu Unirea Dej deși partida a avut loc vineri și nu a fost transmisă de nicio televiziune ci doar pe facebook. 
Dacă Ceahlăul este salvată matematic încă de la startul play-out-ului, CSC Dumbrăvița are nevoie de un punct în fața nemțenilor pentru a rămâne în Liga 2, în fața Unirii Dej, chiar echipa pe care trupa din Piatra Neamț a întâlnit-o în runda trecută! 
Situată pe locul 2 în Grupa A, cu 35 de puncte, Ceahlăul va rămâne pe această poziție până la final dacă va obține cel puțin un punct la Dumbrăvița, însă poate coborî pe locul 4 în cazul unui eșec, dacă Metaloglobus sau CFC Argeș, care au meci direct, câștigă. 
Nemțenii ”arbitrează” cumva lupta pentru evitarea retrogradării. După ce a remizat acasă cu Unirea Dej, în Vinerea Mare, scor 1-1, echipa lui Cristian Pustai întâlnește adversara ardelenilor în ecuația salvării, pe CSC Dumbrăvița.

Profesorul Cristian Pustai a declarat că echipa sa nu va face nicio concesie și va aborda jocul la victorie.

”Ca la toate meciurile, noi mergem să jucăm și să câștigăm. Să vedem dacă vom putea. Noi nu facem jocurile nimănui, asta e clar. Am demonstrat în acest sezon că suntem o echipă fumoasă, care încearcă să joace fotbal. Oriunde am fost am încercat să jucăm cât mai bine. Și cu Dejul am vrut să câștigăm, dar am făcut doar egal. Nu știu ce va fi mâine. Noi suntem cu tot lotul la Dumbrăvița, am deplasat toți jucătorii valizi”, a declarat Cristian Pustai pentru Liga2.ro.

Pustai i-a lăsat acasă pe Akwasi, Bacalu, Boison, Larrauri și Core, toți cu probleme medicale.

”La ultimul meci, cum îl știu și pe antrenor, domnul Pustai, sunt sigur că își vor face treaba în cel mai profesionist mod la Dumbrăvița, așa cum s-a întâmplat și azi”, spunea Dragoș Militaru, antrenorul Unirii Dej, despre Ceahlăul, pentru SNP la finalul jocului din Vinerea Mare și înaintea partidei nemțenilor cu cei de la Dumbrăvița.

CSC Dumbrăvița și Ceahlăul au doar câte o victorie în play-out-ul Ligii 2


CSC Dumbrăvița și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț au avut un parcurs foarte slab în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cele două formații având câte o victorie în primele cinci meciuri disputate, la fel ca retrogradata CSM Alexandria.

Bănățenii au cea mai slabă linie de clasament, cu doar 3 puncte obținute, în timp ce Ceahlăul a obținut doar un punct în plus. Paradoxal, singurul succes al Dumbrăviței a fost obținut chiar în fața liderului CSM Reșița (1-0 în etapa a 2-a), în timp ce nemțenii au câștigat doar cu ultima clasată CSM Alexandria (4-0 pe teren propriu, în runda a 4-a).

În sezonul regular, Ceahlăul s-a impus acasă cu scorul de 2-0 (1-0) în fața formației pregătite de Cosmin Stan, în data de 2 martie, golurile fiind marcate de Sergio Cortelezzi (14) și Azdren Llullaku (60, din penalty).

Meciul din etapa a 7-a a play-out-ului Ligii 2 are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul ”Ștefan Dobay” din Dumbrăvița. Ceahlăul ocupă locul 2, cu 35 de puncte, iar Dumbrăvița este pe poziția a 5-a, ultima care asigură menținerea, cu 26 de puncte.

Partida de la Dumbrăvița îl va avea la centru pe Marius Omuț (Satu Mare), iar ca arbitri asistenți pe Ioan Cozorici (Zalău) și pe Daniel Nagy (Mediaș), în timp ce arbitru de rezervă a fost delegat Nicolae Alexandru Suvar (Sibiu). Delegat de joc pentru acest meci a fost desemnat Cristian Petrean (Hunedoara), iar observatori de arbitri va fi Florin Mihai Marcu (Oradea).  

După meci, echipa nemțeană va primi câteva zile libere, urmând a se reuni la Piatra Neamț în ziua de joi, 17 mai 2024. Atunci se vor trage ultimele concluzii și se va stabili durata vacanței pentru echipe mare.

Antrenorul Dumbrăviței nu a dorit să ofere declarații înaintea acestui meci important pentru echipa sa, alegând să trimită la conferința de presă doi tineri jucători, Fabiano Cibi respectiv Răzvan Morariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu