miercuri, 28 iulie 2021

Rugby juvenil | ADEVĂRAȚII campioni premiați de ALȚII! VENUS RIFIL ține steagul sus rugby-ului juvenil nemțean în aceste vremuri de criză!

Trăim vremuri de criză domnilor...
Sportul de performanță este unul dintre cele mai afectate sectoare de activitate, în județul Neamț la ora actuală, sportul pe echipe, este o himeră, o aducere aminte pentru cei trecuți de prima tinerețe de flotila de formații masculine și feminine, de mijlocul anilor 90 și începutul anilor 2000,  atunci când contam cu adevărat la nivel național!
Fotbalul la nivel de județ se poate lăuda doar cu o singură echipă, ACSM Ceahlăul, și aia susținută la nivelul eșalonului 3, de mediul privat, o formație de handbal feminin la nivel de divizie A, acolo unde inimosul profesor emerit Dan Valentin găsește resorturi de a face ca handbalul feminin să nu moară la Piatra Neamț și de brandul "matzele negre", rugby-ul feminin pietrean reprezentat de clubul Venus RIFIL, fiind una din cele mai longevive grupări sportive din Neamț, un club ce primește aprecieri unanime în țară și nu numai, munca profesorului Eusebiu Popa fiind recunoscută peste tot în țară, cel mai recent exemplu fiind concursul de la Timișoara, acolo de unde "matzele negre" s-au făcut remarcate iar clubul pietrean a primit un premiul special  pentru promovarea și dezvoltarea rugby-ului românesc.

Pe 15 noiembrie 1991 se înfiinţa la Piatra-Neamţ Rugby Club Venus. 30 de ani mai târziu, gruparea este una dintre cele mai prestigioase la nivel naţional.
La aceasta se adaugă şi faptul că, în mai 1996, la acest club s-a înfiinţat prima echipă de rugby feminin din ţară.
De altfel, această decizie i-a adus profesorului Eusebiu Popa, fondatorul clubului, cele mai mari satisfacţii, prin sarabanda de trofee obţinute, în ultimii ani, de junioarele clubului, numite “Mâtzele Negre”.
Prof. Eusebiu Popa:
" În weekend-ul trecut am participat cu echipa de fete la două turnee: la Timișoara și la Câmpia Turzii. Primul turneu a fost la Timișoara la Memorialul Cristi Breb & Chester Williams, un turneu la care participăm a 5-a oară consecutiv, pentru ca a 2-a zi, după un tur de forță, să participăm la memorialul Kovaci, în organizarea clubului Șoimii Câmpia Turzii și Șomii Turda.
Fetele s-au întrecut pe ele însăși, a fost o deplasare foarte obositoare, la Timișoara și la Turda a fost o căldură îngrozitoare, dar fetele s-au autodepășit. Felicitări la toate, sâmbătă au jucat, iar duminică dimineața la 5 și jumătate am plecat din Timișoara, pentru a ajunge la terenul din Câmpia Turzii la ora 9.
Pentru mine a fost un real câștig participarea la aceste 2 turnee, după o perioadă foarte lungă, noi nu am mai jucat de pe data de 15 mai, de la turneul de la Tg.Mureș, iar de acum înainte sper să participăm în funcție și de starea mea de sănătate, la cât mai multe turnee, pentru că cel mai bun antrenament sunt meciurile.
La 25 de ani de la înființarea primei echipe de rugby feminin din România, pot spune că sunt niște rezultate frumoase, iar pe această cale vreau să mulțumesc tuturor fetelor care au fost din 1996, antrenorilor, jucătoarelor, părinților, profesorilor de educație fizică, tuturor celor care m-au sprijinit în această perioadă. Iar deja ca o mențiune, la echipă am fata unei foste jucătoare din 1996, care joacă acum la echipa mea. Nu știu deocamdată dacă va fi vreun eveniment special la 30 de ani de rugby la Piatra Neamț (în acest an Rugby Club Venus RIFIL împlinește 30 de ani), totul depinde de posibilitățile financiare, cum am mai spus, prefer să merg la meciuri, prefer să particip la competiții, decât să stric bugetul pentru organizarea unei competiții care ar trebui să se desfășoare nu la Piatra Neamț ci la Bodești.
La Timișoara, fetele noastre au jucat numai cu echipe de băieți, iar meciul surpriză a fost cel contra mămicilor de la Timișoara, Oradea și Sibiu, rugby touch, pe atins, ceva spectaculos, o bună propagandă dezvoltării rugby-ului feminin.
O mare surpriză pentru mine a fost, premiul acordat de Primăria din Timișoara, pentru întreaga mea activitate, în sportul cu balonul oval (RUGBY), am rămas fără cuvinte ".
Paula Ciorobâtcă - căpitanul echipei, Karina Lămătic - vicecăpitan, Izabela Barna, Maria Antonia Fulga, Alexandrina Bordos, Amalia Buftea, Iris Adămoaie,
Mălina Humă, Alexandra Popa, Karina Pașcu dar și mezinele Ayana Pascal și Eva Ana sunt fetele care formează familia "matzâelor negre" .
Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără sprijinul unor inimoși sponsori care sunt de ceva timp alături rugby-ul juvenil nemțean. D-na Valerica Leonte - partenerul oficial RIFIL, Elena și Viorel Tofan, Temad Brașov, d-nul Mihai Tărâță, Vitamin Aqua dar și partenerii tehnici: Tomotop Iași, Acerbis Rugby, Farmacia Yucca și nu în ultimul rând primarul localității Bodești, d-nul Barna Marinel, cel care facilitează accesul pentru antrenamente pe terenul de la Bodești fetelor de la Venus RIFIL.
Aveți mai jos materialul video al conferinței de presă pe care vă rugăm să o urmăriti în întregime, merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul a plecat în EXIL pentru următoarele 4 jocuri oficiale. Mâine, Veronese & Co sunt examinați de FC Voluntari. Partida începe la orele 11:00 și se vede pe FRF.TV

    ACSM Ceahlăul Piatra Neamț începe sâmbătă, 26 octombrie 2024, la Voluntari, o serie extrem de complicată de patru meciuri consecutive în...