duminică, 15 august 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I - AMICAL | CSM Ceahlăul victorie de MORAL într-o componență INEDITĂ după eliminarea din Cupa României, în fieful Aerostarului. Pîntea și Mucuță (p) au punctat pentru elevii lui Costel Ilie iar Tofan de la "aviatori" a redus din diferență pe final

La 2 zile si jumătate de la meciul maraton de pe Uricani din Cupă, meci care a necesitat 120 de minute și lovituri de departajare, nemțenii s-au deplasat mai aproape de casă, de această dată pe terenul aviatorilor din Bacău pentru un penultim test de verificare înainte de startul de sezonului ligii a 3-a din 28 august.

Principalul nemțenilor Costel Ilie (foto 2) a început jocul cu aviatorii cu o formulă inedită, cu mulți tineri, jucători aflați în probe dar și componenți ai lotului care nu au prins minute miercuri, în Cupa României, la Miroslava.

CSM Ceahlăul a început în formula: 

A.Barna - A.Curpăn, F.Toukam, C.Șincu-Scripă, C.Ursu - A.Anton, Ov.Toma, Copoț-Barb, R.Pîntea, Ș.Istrati - A.Șter

Au mai intrat pe parcurs: T.Cîmpianu - D.Moroșanu, A.Ghenici, Fl.Dumbrăvean, D.Botezatu, C.Ștefănescu, A.Moldovan, C.Nemțanu, D.Mucuță  și Boungou Laz Teldiane Ruze - (foto 3) un congolez de 19 ani aflat în probe.

CS Aerostar Bacău : Dinu - Danale, Ardei, Vișinar, Sevastian - Bobârnac, Chirilă, Ismană, Belciuc - Gavrilă, Vraciu

Prima repriză a aparținut gazdelor ca număr de ocazii și șanse de gol, dar Barna (foto 4) a fost de netrecut în poartă, șansa jucând și ea un rol important în desfășurarea acțiunilor ofensive purtate de aviatori. 

Franck Toukam a ieșit repede puțin după primele 10 minute, ca urmare a unei accidentări, în locul său intrând Flavius Dumbrăvean.

La prima acțiune mai periculoasă la poarta aviatorilor, la jumătatea primei reprize, Răzvan Pîntea (foto 1) reușește deschiderea scorului învingându-l pe goalkeeperul Dinu după o pasă primită de la Ov.Toma.

Până atunci Aerostarul începuse mai bine, cu 3 ocazii în primul sfert de oră: în minutul 5, Barna are și șansă în fața a 2 jucători băcăuani care deși afați în poziție favorabilă se încurcă în balon, 7 minute mai târziu, goakeeperul pietrenilor se opune inspirat la un șut din 16 metri, ușor lateral stânga, pentru ca la altă fază, în urma unei centrări din dreapta, lovitura de cap a unui atacant băcăuan să se ducă peste transversală!

Și în a 2-a jumătate a primei reprize elevii lui Mișu Ionescu (foto 6) sunt mai aproape de gol. Mai întâi Dumbrăvean intervine sigur și respinge din fața porții o centrare venită din flancul drept, pentru ca în decurs de 2 minute, Alex Barna să aibă 2 intervenții care mențin avantajul minim pe tabelă pentru pietreni: la un contraatac al Aerostarului finalizat cu șut pe colțul scurt și ulterior la o execuție din centrul careului nemțean, portarul nemțean nu poate fi învins și la pauză CSM Ceahlăul întră în avantaj minim prin reușita semnată în min.22 de Pîntea.

La reulare, CSM Ceahlăul echilibrează vizibil jocul asta și pe fondul schimbărilor din ambele tabere, iar nemțenii au tot mai multe faze de poartă finalizate prin șuturi spre buturile lui Dinu.

Rând pe rând, Istrati, congolezul Teldiane, dar mai ales Nemțanu care excelent lansat de Botezatu scoate un penalty în min.77 după ce a fost acroșat de portarul Dinu, semnează ocaziile pietrenilor la poarta Aerostarului.

Dragoș Mucuță cel care în preziua jocului tocmat a semnat un contract cu CSM CSM Ceahlăul (foto 5), transformă precis lovitura de la 11 metri și avantajul formației pregătite de Costel Ilie crește la 2 goluri.

După ce și Ștefănescu mai încearcă vigilența lui Dinu, finalul jocului aduce golul de onoare pentru Aerostar, Tofan punctând cu un șut plasat după o centrare venită din corner.

Sâmbăta viitoare, pe 21 august, pietrenii vor disputa tot în deplasare, pe Milcovul, ultimul test înainte de startul sezonului în compania grupării CSM Focșani 2007.

foto: Gelu Crăcană

2 comentarii:

  1. Probleme foarte mari în apărare,doi fundași cu experiență ar trebui aduși de urgență.Bulevarde mari, atât pe centrul apărării , cât și pe laterale.Parerea mea,dar și a altora care urmărim evoluția echipei locale.Succes in îndeplinirea obiectivelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In prima repriză nu au jucat titularii, au jucat cei aflați în probe, underii și jucătorii care au prins minute mai puțin. Jalbă era ușor accidentat, nici Dumbrăvean nu a fost fortaț mai mult decât era cazul, iar Toukam a ieșit accidentat în min.12. Da, mai avem nevoie de cel puțin un fundaș central, conducerea știe, se va rezolva până la startul sezonului. Pe laterale vom suferi..acolo banca tehnica folosește jucătorii underi.

      Ștergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul a plecat în EXIL pentru următoarele 4 jocuri oficiale. Mâine, Veronese & Co sunt examinați de FC Voluntari. Partida începe la orele 11:00 și se vede pe FRF.TV

    ACSM Ceahlăul Piatra Neamț începe sâmbătă, 26 octombrie 2024, la Voluntari, o serie extrem de complicată de patru meciuri consecutive în...