duminică, 5 septembrie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Foto + video: Prima victorie acasă pentru Costel Ilie & Co. Hușana nu a putut face față ritmului impus de CSM Ceahlăul, iar scorul putea căpăta proporții pe final

 

După finalul cu peripeții din runda inaugurală de la Pașcani, Ceahlăul nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării, a întrat decis în joc încă de la fluierul de start al centralului Iftode din Fălticeni, iar pentru publicul prezent ieri la meci, pe terenul 2 de iarbă din Complexul Sportiv Ceahlăul, a fost clar de la început cine este șeful.
Mai rapizi, mai combinativi, mai tehnici, mai tot timpul primii la minge, galben-negri au măcinat serios printr-un joc de posesie în regim de viteză experimentata formație hușană, așezată pe 2 linii în defensivă de profesorul Dan Croitoru, însă era clar că iureșul gazdelor nu putea fi stăvilit la infinit și era o chestiune de minute până când nemțenii aveau să deblocheze tabela.
Lateralul Moroșanu a încercat poarta lui Manole încă din minutul 2, iar Denis Botezatu a încercat și el șutul de la distanță, însă trasorul închizatorului nemțean a zburat aproape de vinclul porții lui Manole, goalkeeperul hușean a respins 2 minute mai târziu un șut viclean al lui Ștefănescu în față, însă în minutul 33 nu s-a mai putut opune deschiderii scorului.
A fost o  minge recuperată la mijlocul terenului, o accelerare în flancul stâng al atacului pietrean de unde același Ștefănescu a centrat ideal pentru  lovitura de cap imparabilă reușită de Cosmin Nemțanu: 1-0!
Pe finalul primei reprize am consemnat prima oportunitate a Hușanei, ratată de Viorică, dar și o fază de atac finalizată cu șut la poarta lui Manole,  fază încheiată de Andrei Vîlea, în bună dispoziție de joc ieri, dar poate prea individualist.
Mitanul secund începe cu Hușana în ofensivă, iar în urma unei lovituri de colț de pe partea stângă, mingea lovește transversala lui Barna în urma unei lovituri de cap din centrul careului nemțean.


Pietrenii simt pericolul, Costel Ilie mută inspirat introducându-l pe agilul Ștefan Istrati în locul lui Andrei Vîlea, iar 4 minute mai târziu, underul 2003 din tabăra Ceahlăului, insistă la un balon trimis neglijent cu capul acasă de un fundaș al Hușanei, iar dintr-un unghi foarte mic, reușește să-l lobeze pe portarul Manole, pentru 2-0!
Urmează apoi un segment al jocului în care Hușana, cade pshihologic iar nemțenii încărcați de adrenalina reușitelor de pe gazon și de pe tabelă le iese aproape totul.
Barb își încearcă și el șansa în 2 rânduri cu șuturi de la distanță, Istrati este la finalizarea unui contraatac școală, însă preferă un șut direct în locul unei pase la Adrian Șter mai bine plasat, dar pentru cei prezenți la joc era clar că scorul va lua proporții în minutele următoare și așa a și fost. 
În minutul 72, scorul urcă la 3-0: Cătălin Ștefănescu în excelentă dispoziție de joc ieri, centrează perfect dintr-o lovitură de colț de  pe partea dreaptă, iar fundașul central Ionuț Ursu, ultimul transfer din tabăra gazdelor marchează simplu din 6 metri, benefiicind și de marcajul larg al apărătorilor Hușanei. 
Până să se dezmeticească apărătorii Hușanei, 4 minute mai târziu se face 4-0!
Cosmin Nemțanu recuperează o minge aproape de centrul terenului, sprintează pe partea dreaptă fără a mai putea fi ajuns nici măcar prin fault, urmează o centrare ideală în fața porții, iar oportunistul Adrian Șter, face ce știe el mai bine, marchează din careu. Este al 3 -lea gol pentru noul vârf al Ceahlăului, Adrian a marcat de fiecare dată câte un gol în cele 3 jocuri oficiale disputate de nemțeni: în Cupă cu Știința Miroslava, în campionat cu  CSM Pașcani și acum cu Hușana Huși.
Pe finalul jocului principalul Costel Ilie acordă minute și jucătorilor de pe bancă, la nemțeni au mai intrat Ov.Toma, D.Mucuță, R.Pîntea și A.Moldovan, cei care i-au înlocuit pe Copoț-Barb, Ad.Șter, C.Ștefănescu și D.Botezatu.
Finalul a consfințit victoria absolut meritată a Ceahlăului, formație ce a acumulat  maximul de puncte, la fel ca adversara sa din etapa viitoare, CSM Bucovina Rădăuți, dar pietrenii sunt liderii seriei datorită golaverajului.
Pentru Hușana urmează o săptămână complicată cu joc în Cupa României cu Politehnica Iași și joc acasă cu CS Dante Botoșani, a 3-a formație din serie cu punctaj maxim după 2 runde.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț: 
A.Barna (cpt) - D.Moroșanu, I.Ursu, F.Dumbrăvean,  C.Șincu - M.Nemțanu, C.Barb, D.Botezatu, C.Ștefănescu - A.Vîlea - A.Șter
Rezerve: Cîmpianu - C.Ursu, O.Toma, A.Anton, R.Pîntea, A.Curpăn, D.Mucuță, Șt.Istrati, A.Moldovan

ACS Hușana Huși: 
D.Manole - D.Munteanu, R.Ciobanu, S.Gîrdea, C.Tofan, A.Viorică, P.Deleanu, N.Ichim, P.Agrigoroaiei, E.Sandu, C.Rotaru
Rezerve: J.Turiță - C.Ciubotaru, A.Chiriac, A.Dumitru, C.Solomon, C.Ciobanu, B.Tenu, M.Mareș, I.Cotiugă

Galerie foto: 




















































































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu