vineri, 3 septembrie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I & II | Avancronica etapei a 2-a, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. La Piatra Neamț și Dorohoi sunt cele mai atractive jocuri din prima serie, la Focșani, revine Aerostar după thriller-ul din Cupa României. Bucovina Rădăuți, REMONTADA după pauză la Pașcani în UVERTURA etapei a 2-a

Etapa a 2-a, se desfășoară în formulă completă în ambele serii, singura partidă programată vineri, fiind cea de la Pașcani, acolo unde CSM -ul  din localitate joacă a 2-a partidă consecutivă pe teren propriu, de data aceasta împotriva formației campioane din ediția trecută, CSM Bucovina Rădăuți.
Meciuri atractive se anunță a fi confruntările de la Piatra Neamț acolo unde Hușana debutează în campionat, dar și la Dorohoi, locație unde Foresta, proaspăt ieșită din carantină speră să plece cu punct(e) așa cum declara în conferința de presă din preziua jocului, noul antrenor principal al pădurarilor, Ionuț Moșteanu.
După ce în Cupa României, Dante s-a impus și a mers mai departe, este de văzut dacă formația din Botoșani, alcătuită din jucători cu mare experiență, o parte din ei proveniți chiar de la Foresta, va reuși să facă și nou un meci mare și să-și ajudece victoria.
Știința Miroslava merge după punct(e) la Bacău, pentru a mai recupera din ceea ce a stricat în prima etapă cu Dante, însă pe Letea Veche nu va fi ușor. CSM-eii din Bacău nu sunt chiar o victimă sigură, au dovedit-o și în prima etapă la Fălticeni, acolo unde deși au pierdut, au făcut-o la limită, după un meci decent pentru startul de campionat.
Un meci echilibrat este așteptat și la Vaslui, acolo unde Șomuzul lui Ionesi pornește ușor favorită, însă Sporting Juniorul este o nucă tare în acest sezon, vasluienii pierzând printre degete în prima etapă punct(e) la Rădăuți pe fondul lipsei de experiență după ce la 1-1 au avut și un om în plus.
În seria a 2-a, capul de afiș îl reprezintă jocul de pe Milcovul,  acolo unde CSM Focșani și CS Aerostar Bacău promit un joc intens, cel puțin la nivelul jocului din Cupa României, cu un rezultat imprevizibil, ambele formații fiind de valori apropiate.
SC Oțelul Galați vrea să spele rușinea eșecului cu Lieștiul, în confruntarea de acasă cu brăilenii de la Sportul Chiscani, și cel mai probabil elevii lui Dorinel Munteanu vor aduna primele 3 puncte din campionat.
Un alt duel Brăila-Galați se anunță la Făurei, acolo unde Liești poate câștiga și face maximul de puncte după 2 etape, însă cu siguranță Făureiul va încerca să scoată maxim din acest joc, la posibilitățile sale actuale.
Viitorul Ianca este favorită la Săucești, pe Siretu, acolo unde își dispută jocurile de acasă nou promovata AFC Dinamo Bacău.
Băcăuanii au cedat la scor (0-5) în prima etapă la Buzău, așa că Ianca care a pus probleme mari Aerostarului, pierzând pe terenul aviatorilor în prelungiri, pornesc favoriți chiar dacă evoluează pentru al 2-lea joc consecutiv în deplasare.
În fine, în derby de Buzău, AFC Metalul Buzău și CSM Rm.Sărat promit un joc frumos, demn de 2 echipe ce anunță un sezon frumos la L3, cu ambiții chiar de calificare în play-off în dreptul gazdelor, însă în astfel de derby-uri orgoliile și ambițiile au tendința de echilibra valorile în teren, însă chiar și așa, Metalul este familiarizată cu suprafața de joc, cea sintetică, iar noi intuim că puține echipe vor pleca cu punct(e) de la Buzău.

Seria I

1. CSM Pașcani  - CSM Bucovina Rădăuți - stadion CFR (Pașcani - Iași 1-2 disputat
Eusebiu Mercaș (37) / Ionul Stoian (49 – penalty), Radu Ungurianu (68)
Arbitri: A - Bogdan Florea - Piatra Neamț, A1: Cristian Voicu - Focșani, A2: Claudiu Lucaci- Bacău
Observatori: Bogdan Zamfirescu - Botoșani și Vasile Florentin Moraru - Vaslui

CSM Pașcani joacă al 2-lea joc consecutiv acasă, iar șansele să acumuleze primele puncte în clasament sunt destul de mici și de această dată. Chiar dacă Bucovina Rădăuți nu mai este echipa puternică din sezonul trecut, elevii lui Florin Cristescu au valoarea și capacitatea de a se impune la Pașcani. 
În prima rundă, Pașcaniul a făcut un joc curajos cu Ceahlăul, a menținut tabela mult timp imaculată, însă până la urmă chiar dacă vremea ploioasă și vântul au influențat construcția oaspeților, diferența s-a făcut în cele din urmă pe final la pregătirea fizică, aspect care intuim se va repeta și la jocul cu Rădăuțiul.
De partea cealaltă, Bucovina a suferit în prima etapă cu CS Sporting Juniorul, dar este pe undeva normal, echipa este schimbată în mare măsură față de sezonul trecut, în timp ce vasluienii sunt o echipă mai omogenă, care joacă de mulți ani împreună, încă de pe vremea când activau cu mult succes în campionatul Elita - competiție rezervată juniorilor.

Pronostic: 2

2. ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - ACS Hușana Huși - stadion Ceahlăul 2 -iarbă (Piatra Neamț - Neamț)

Arbitri: A - Silviu Iftode - (Fălticeni - Suceava), A1 - Andrei Pișta - (Fălticeni - Suceava), A2 - Sebastian Păduraru (Gura Humorului - Suceava)
Observatori: Petronela Anițoaiei (Iași - Iași) și Ovidiu Dumitru Lupu - Galați

CSM Ceahlăul joacă acasă pe terenul 2 de iarbă, un teren omologat de FRF pentru L3, așa că cel puțin la nivel teoretic cresc șansele Hușanei, o formație care se poate apăra mai bine pe un teren de dimensiuni mai reduse decât cel central.
Ambele formații prezintă 2 absențe din formația de bază (Jalbă și Tăbăcariu la gazde, Dănăilă și Solomon - la Hușana), cu mențiunea că nemțenii au reușit un transfer de ultimă oră, fundașul central Ionuț Ursu, jucător ce și-ar putea face debutul încă de sâmbătă.
Hușana a avut un parcurs foarte bun în Cupa României, însă în campionat se află la debut, meciul din prima etapă cu Foresta fiind reprogramat pentru 15 septembrie.
La Piatra Neamț, Costel Ilie va debuta cu dreptul, pentru că în această serie, chiar și pe terenul 2, nicio formație nu poate emite pretenții în fața galben-negrilor, o formație care va juca din ce în ce mai bine pe măsură ce relațiile de joc se vor omogeniza, lotul fiind de departe cel mai competitiv din serie, un lot croit pentru promovare.

Pronostic: 1

3. CS Dante Botoșani - ACS Foresta Suceava - stadion Municipal (Dorohoi - Botoșani)

Arbitri: A - Sorin Vadana - (Cluj Napoca - Cluj), A1 - Csaba Antal (Cluj Napoca - Cluj), A2 - George Suciu (Câmpia Turzii - Cluj)
Observatori: Lapa Ioan (Vaslui - Vaslui) și Vasile Vamanu (Bacău - Bacău)

Un meci al orgoliilor, care degajă ambiții și energii nebănuite. Terenul de la Dorohoi este teren minat pentru Foresta, sucevenii pierzând mai mereu în fieful  lui Dante: 1-4, 0-2 și 1-3 în Cupa României. 
Foresta vine și după 2 săptămâni de izolare, așa că pe hârtie, Dante pornește ca favorită, însă pe teren este de așteptat ca elevii lui Ionuț Moșteanu să marcheze un progres în joc și exprimare de la meciul de Cupa României.
Foresta a reușit înregimentarea unui mijlocaș de 22 de ani, Adrian Dorobanțu de la FC Voluntari II și cel mai probabil în zilele următoare va mai anunța 2-3 transferuri cerute de antrenorul principal Ionuț Moșteanu.
Dante are în componență jucători cu experiență, unii dintre el  plecați de la Foresta nu tocmai în cele mai bune circumstanțe (Căinari, Ichim, Drugă, Marin) așa că dorința de răzbunare dacă vreți este un intensă.

Pronostic: 1

4. CSM Bacău - CS Știința Miroslava - stadion Comunal Letea Veche (Bacău - Bacău)

Arbitri: A - Mihai Viorel Haivas - Botoșani, A1 - Ionuț Turcanu - (Coțușca - Botoșani), A2 - Vlăduț Hazi (Volovăț-Suceava)
Observatori: Mihai Pais (Galați - Galați) și Daniel Chiriac (Focșani - Vrancea)

Un joc în care Miroslava pleacă cu prima șansă, elevii celui mai experimentat antrenor din această serie, Cristi Popovici vor să își recupereze punctele pierdute pe Uricani în etapa trecută cu Dante, însă și CSM-eii au atuurile lor, evoluția lor din deplasarea de la Fălticeni, fiind una decentă, în urma unui rezultat în care, până la urmă, au cedat la limită, 1-2.
Ambele echipe au schimbat mult în acest sezon în garniturile lor, așa că este de așteptat să treacă câteva etape până se  vor pune la punct unele trasee, relații de joc, așa că pentru sâmbătă, orice este posibil, chiar și un rezultat de egalitate, însă credem că Miroslava pleacă ușor favorită prin prisma lotului de jucători și valorii intrinseci a staff-ului, care are continuitate pe bancă de ani buni la Știința.

Pronostic: 2

5. CS Sporting Juniorul Vaslui - ACS Șomuz Fălticeni - stadion Municipal (Vaslui - Vaslui)

Arbitri: A - Cosmin Apetrei (Roznov - Neamț), A1 - Răzvan Ionuț Andrei - Piatra Neamț, A2 - Cosmin Cercel - Piatra Neamț
Observatori: Sorin Boca (Iași - Iași) și Ilarion Damianov (Tulcea - Tulcea)

Sporting Juniorul a pierdut nemeritat la Rădăuți, după o replică foarte bună, în special în prima repriză. Faptul că la scorul de 1-1 și cu un om în plus a cedat pe final o punem pe lipsa de experiență și pe naivitatea unui lot care ar trebui să se exprime la un nivel mai înalt în acest sezon. Omogenitatea vasluienilor este principalul lor atu, faptul că elevii lui Cracea & Botez joacă de mulți ani împreună.
De partea cealaltă, Șomuzul s-a întărit în acest sezon cu un contingent important de jucători de la Rădăuți, veniți la pachet la Fălticeni în frunte cu principalul Ionesi, așa că omogenizarea și cristalizarea unui prim 11 și a relațiilor de joc ar trebui să se facă rapid. Șomuzul a mers foarte bine și în Cupa României, competiție în care o va întâlni marți la Fălticeni pe CS Aerostar Bacău în turul IV, așa că este posibil ca principalul Ionesi să alcătuiască echipa în funcție și de jocul din Cupă.

Pronostic: X

Seria a II-a

1. AFC Dinamo Bacău - CS Viitorul Ianca - stadion Siretu (Săucești - Bacău)

Arbitri: A - Mihai Moisă (Iași - Iași), A1 - Vlad Hriscu (Vorovești - Iași), A2 - George Leonard Macovei (Iași - Iași)
Observatori: Radu Crețu - (Botoșani - Botoșani) și Gheorghe Ștefan (Brăila - Brăila)

Nou promovata Dinamo Bacău a cedat la scor primul joc disputat la nivelul L3 în deplasarea de la Buzău cu AFC Metalul în prima etapă, semn că acomodarea cu rigorile eșalonului 3 încă nu s-a făcut, se vede cu ochiul  liber că există o diferență între L4 și L3, iar pentru băcăuani etapele următoare ar trebui să ducă la apropierea cât mai rapidă de cerințele eșalonului 3 din care fac acum parte.
Viitorul Ianca este o echipă bună a acestei serii, o formație aflată la al 2-lea joc în deplasare consecutiv și culmea tot la Bacău!
Dacă în etapa inaugurală au pierdut în prelungiri pe terenul Aerostarului, după ce au condus cu 1-0 și au avut și un jucător în plus, la Săucești, formația din Brăila are șanse mai mari să plece cu punct(e), valoarea superioară a lotului dar și experiența în competiția ligii a 3-a, fiind de partea formației din Ianca.

Pronostic: 2

2. CSM Focșani 2007 - CS Aerostar Bacău - stadion Milcovul (Focșani - Vrancea)

Arbitri: A - Nicolae Breoi (Ploiești - Prahova), A1 - Gabriel Răduță (Ploiești - Prahova), A2 - Bogdan Nicolae Mociorniță (Băicoi - Prahova)
Observatori: Teodor Grozea (Brăila - Brăila) și Mircea Constantin (Buzău- Buzău)

În Cupa României, tot la Focșani, cele 2  echipe au terminat la egalitate 2-2. fiind nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru stabilirea formației ce avansează mai departe în competiție. Atunci, Aerostarul s-a impus la penalty-uri,  însă meciul a fost unul echilibrat, cu perioade de dominare împărțite pentru ambele formații.
Așa credem că va fi și în campionat, un joc echilibrat în care este greu să dăm o favorită certă. Ambele formații sunt lipsite de principalele guri de foc, ambele accidentate: Brian Lemac de la Focșani, respectiv Cătălin Vraciu de la Aerostar, însă cu siguranță Marius Bratu și Mihai Ionescu vor găsi soluții pentru a oferi publicului spectator un meci demn de un adevărat derby.
În prima etapă ambele formații au obținut victorii scurte: Focșaniul 1-0 la Sportul Chiscani, CS Aerostar 2-1 acasă cu CS Viitorul Ianca, așa că rămâne de văzut dacă la finalul jocului de pe Milcovul vom avea o echipă cu 6 puncte sau fiecare dintr formații va ajunge la cota 4 în clasament.

Pronostic: X

3. ACS SC Oțelul Galați - ACS Sportul Chiscani - stadion Oțelul (Galați - Galați)

Arbitri: A - Andrei Baciu - (Botoșani - Botoșani), A1 - Adrian Mihăiță Noroc - (Botoșani - Botoșani), A2 - Valentin Popovici - (Botoșani - Botoșani)
Observatori: Cristinel Rusu - Focșani și Sebastian Ionuț Dragomir (Gălbinași - Buzău)

La prima vedere pare un joc la îndemâna elevilor lui Dorinel Munteanu, Oțelul trebuie să facă cât mai repede uitată evoluția din prima etapă de la Liești, acolo unde au cedat oarecum neașteptat 1-2 în fața lui CS Sporting.
De partea cealaltă Sportul Chiscani a cedat la limită, 0-1, acasă cu CSM Focșani 2007, dar pe un teren mare cum este cel de la Galați, îi va fi cu siguranță infinit mai greu să scoată un scor decent cu Oțelul, o formație mai valoroasă și mai pregătită pentru a evolua în acest eșalon și care, trebuie să își crească nivelul de joc cât mai  repede dacă vrea ca prin joc dar și rezultate să păstreze contactul cu echipele din fruntea clasamentului.
Evident că pentru cei din Galați, un egal la Focșani-Aerostar ar fi aur curat, coroborat cu o victorie categorică a  favoriților, însă și Lieștiul sau  Metalul Buzău pot acumula mai multe puncte decât Oțelul la finalul acestei de-a 2 etape.

Pronostic: 1

4. CS Făurei - CS Sporting Liești - stadion Orășănesc (Făurei - Brăila)

Arbitri: A - Gabriel Mihuleac - (Iași - Iași), A1 - Ionuț Melinte - (Iași - Iași), A2 - Andrei Diaconu - (Iași - Iași)
Observatori: Vasile Bratu - (Slobozia - Ialomița) și Florentin Popescu (Vernești - Buzău)

CS Făurei a cedat la limită, 1-2 în deplasarea de la Rm.Sărat din prima etapă în vreme ce Sporting Liești a produs marea surpriză prin victoria internă în fața lui SC Oțelul, marea favorită la câștigarea acestei serii, o formație a lui Dorinel Munteanu ce are ca și obiectiv promovarea la L2.
Este adevărat, suntem încă la începutul sezonului și este normal să apară și astfel de rezultate surpriză, la acest nivel este greu de crezut că există o echipă care să aibă un parcurs fără greșeală.
Sportingul din Liești este o formație mai valoaroasă care are capacitatea de a se impune la Făurei, cu siguranță că Sportingul visează să prindă play-off-ul însă și echipa lui Bănel Nicoliță are socotelile sale, rămâne de văzut cum se vor adapta în condiții de deplasare gruparea din Liești, o formație mult mai expeimentată în acest sezon, garnisită și cu jucători ai Oțelului din stagiunile trecute, însă gazdele sunt recunoscute pentru cerbicia cu care își apără punctele pe teren propriu.

Pronostic: 2

5. AFC Metalul Buzău - CSM Rm.Sărat - stadion Metalul (ex.Cornel Negoiescu - sintetic) - (Buzău - Buzău)

Arbitri: A - Ovidiu Robu (Chitila - Ilfov), A1 - Valentin Mindeart (Popești Leordeni - Ilfov), A2 - Alexandru Ioan Negru (Buftea - Ilfov)
Observatori: Laurențiu Vărgatu - (Brăila - Brăila) și Constantin Ciocoiu (Băicoi - Prahova).

Derby de Buzău între 2 formații ce au pornit cu dreptul în prima etapă. Elevii  lui Valentin Stan pleacă mari favoriți, Metalul este la al 2-lea  joc acasă, iar cu o victorie și-ar consolida locul 1 din clasament, la golaveraj.
Metalul joacă foarte bine pe sintetic, o suprafață care o avantajează, este interesant de văzut cum vor răspunde oaspeții de la Râmnicu Sărat, o formație cu un potențial mare de progres, rămâne ca acest campionat să confirme sau nu așteptările oamenilor de fotbal din Râmnicu Sărat.

foto: Sportul nemțean de performanță și Cristian Ploșceac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu