vineri, 10 septembrie 2021

Fotbal liga a 3-a, Seriile I & II | Avancronica etapei a 3-a : Aerostar - Oțelul - vineri, CSM Bucovina Rădăuți - ACSM Ceahlăul - sâmbătă, sunt capetele de afiș al rundei. Delegările de arbitri și observatori, pronosticuri

 

Etapa cu nr.3 programează în ambele serii, vineri și sâmbătă, jocuri atractive între formații ce și-au anunțat intențiile de calificare în play-off. Este de așteptat de asemenea cum vor trece peste jocurile de marți și miercuri echipele angrenate în Cupa României.
Dacă ACS Șomuz Fălticeni a reușit accederea în faza 16-milor de finală ale Cupei în dauna Aerostarului lui Mișu Ionescu, o formație mai mult preocupată de parcursul din campionat, vineri la Bacău vine Oțelul, ACS Hușana Huși nu a putut răsturna calculele hârtiei și a pierdut dramatic, acasă, 0-1, confruntarea cu ACS Politehnica Iași, formație de eșalon superior.
În seria I avem o confruntare ce se anunță deosebit de interesantă la Rădăuți: ambele formații au câte 6 puncte iar în sezonul trecut s-au numărat printre protagoniste.
Rădăuțiul a câștigat seria, fiind echipa mai constantă, în timp ce ACSM Ceahlăul a plătit tribut parcursului sub așteptări din turul campionatului, revirimentul din partea a 2-a, nu a fost suficient pentru ca nemțenii să acceadă la baraje, fiind depășiti în clasamentul final și de Foresta Suceava.
Ambele formații au mutat pe banca tehnică dar și la nivelul lotului de jucători, așa că este de urmărit care din cele 2 formații a efectuat mai rapid integrarea noilor veniți și deasemenea cimentarea relațiilor de joc...
Un joc interesant se anunță și la Huși, acolo unde poposește Dante botoșani, o formație cu punctaj maxim după 2 etape și fără gol primit.
Hușana mai are o restanță cu Foresta, în deplasare, miercuri, pe 15 septembrie, așa că poziția de lanternă roșie pe care o ocupă acum după eșecul drastic de la Piatra Neamț nu reflectă realitatea de forțe din această serie. 
O figură frumoasă ar putea face și Sporting Juniorul Vaslui la Miroslava, însă CS Știința a  pierdut deja un joc acasă cu Dante, iar un nou semi-eșec intern nu este o opțiune pentru băieții lui Cristi Popovici.
Foresta Suceava este în căutarea primelor puncte în confruntarea de pe Areni cu CSM Bacău, în timp ce ACS Șomuz Fălticeni nu ar trebui să aibă mari probleme cu CSM Pașcani, formație ce a pierdut ambele jocuri disputate până acum, pe teren propriu, la Pașcani.
În seria a 2-a, avem 2 jocuri pentru data de vineri: la Rm.Sărat, se deplasează nou promovata AFC Dinamo Bacău, în timp ce Aerostar - SC Oțelul este meciul meciurilor din această etapă.

Seria I

sâmbătă, 11 septembrie

1. CSM Bucovina Rădăuți - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - stadion Muncipal (Rădăuți - Suceava)

Arbitri: A - Mihai Motan  (Târgoviște - Dâmbovița), A1 - Ionuț Răzvan Soponar - Baia Mare,  A2 - Gheorghe Cristian Mureșan  (Cavnic - Baia Mare)
Observatori: Valentin Luca - (Botoșani - Botoșani) și Vasile Vamanu (Bacău - Bacău)

În sezonul trecut CSM Bucovina Rădăuți pregătită la acea vreme de Iulian Ionesi s-a impus în ambele jocuri cu ACSM Ceahlăul lui Gabi Rădulescu: a fost 2-1 la Piatra Neamț în tur, și 1-0 la Rădăuți, în retur.
De atunci nemțenii s-au mai  întărit cu câțiva jucători de valoare pentru acest nivel, iar pe banca tehnică a fost adus Costel Ilie, o legendă a fostei entități sportive de la Piatra Neamț: FC Ceahlăul. 
Experimentatul Florin Cristescu este noul antrenor principal dar cel mai important este aportul de capital pe care îl aduce TARSIN, principalul investitor privat de la Rădăuți.
Ambele echipe au plecat cu dreptul, au câte 2 victorii în cont, rămâne de văzut la ora jocului dacă elanul, ambiția și dârzenia cu care evoluează pe teren propriu Bucovina, poate depăși valoarea superioară a lotului de jucători de la Piatra Neamț, o formație capabilă sau nu ca în acest sezon să se bată cu șanse reale la promovare.

Pronostic: 2

2. ACS Șomuz Fălticeni - CSM Pașcani - stadion Municipal Constantin Jamaischi - (Fălticeni - Suceava)

Arbitri: A - Dragoș Turcan (Piatra Neamț - Neamț), A1 - Alexandru Andrei Roman (Tg.Neamț - Neamț), A2 - Damian Antal - (Bacău - Bacău)
Observatori: Bogdan Zamfirescu - (Botoșani - Botoșani) și Simona Renta (Galați- Galați)

CSM Pașcani a scos 2 rezultate strânse în propriul fief cu 2 formații foarte bune ale campionatului: 0-2 cu ACSM Ceahlăul și 1-2 cu CSM Bucovina Rădăuți în urma unor evoluții curajoase,  însă în deplasare va juca pentru prima dată în acest sezon pe terenul formației cu cel mai lung parcurs în Cupa României din această serie.
Victoria nu are cum scăpa Șomuzului, o formație mai valoroasă și care beneficiază și de avantajul terenului propriu.
Vom vedea și cum s-au recuperat jucătorii din Fălticeni după victoria din Cupă cu Aerostar, dar  chiar și așa, cele 3 puncte ar trebui să rămână la Șomuz.

Pronostic: 1

3. CS Știința Miroslava - CS Sporting Juniroul Vaslui - stadion Uricani (Miroslava - Iași)

Arbitri: A - Andrei Baciu (Botoșani - Botoșani), A1 - Vasile Bogdan Caba (Dărăbani - Botoșani), A2 - Valentin Popovici (Botoșani - Botoșani)
Observatori: Daniel Burloiu (Galați - Galați) și Dumitru Cosoreanu (Galați - Galați)

CS Știința Miroslava a pierdut pe  final primul joc disputat acasă din acest sezon cu CS Dante Botoșani, a fost o fază la care  mingea a depășit în întregime linia porții, însă chiar și așa cei de la Miroslava au încercat să protesteze cam cu jumătate de gură, însă golul a fost validat din prima de arbitrii acelei  confruntări din etapa inaugurală.
În primul joc din deplasare, pe Letea Veche, Popovici & Co nu au reușit decât o remiză albă, așa că după 2 etape au acumulat doar 1 punct din 6 posibile!
Același parcurs l-a avut și CS Sporting Juniorul Vaslui: înfrângere în primul joc (1-2) la Rădăuți, acolo unde la scorul de 1-1 au avut și superioritate numerică, pentru ca în etapa următoare să remizeze intern, 1-1 cu ACS Șomuz Fălticeni, de această dată egalarea a  reușit-o după ce cei de la Șomuz au rămas în inferioritate numerică.
CS Sporting Juniorul Vaslui a jucat foarte bine în ambele partide însă doar 1 punct au contabilizat în clasament, la fel ca și Miroslava, așa că la prima vedere parte un joc deschis oricărui rezultat, nefiind exclusă nici remiza.

Pronostic: x

4. ACS Foresta Suceava - CSM Bacău - stadion Areni (Suceava - Suceava)

Arbitri: A - Andrei Apreutesei (Iași - Iași), A1 - Iulian Contofan (Iași - Iași), A2 - Daniel Hriscu (Vorovești - Iași)
Observatori: Claudiu Ștefănuți (Năsăud - Bistrița Năsăud) și Ilie Andrici (Cervicești - Botoșani)

Primul joc acasă pentru Foresta din acest campionat, va fi și al 2-lea în restanța de miercuri, 15 septembrie cu Hușana. 6 puncte din 2 jocuri acasă ar fi un bilanț foarte bun mai cu seamă că s-a pierdut în deplasarea de la Dorohoi, 0-1 cu CS Dante.
Foresta nu a jucat rău la Dante, a controlat pe alocuri jocul, însă rezultatul corect cel de egalitate spre care se îndrepta partida a fost spulberat de grava eroare a portarului Tătaru, care s-a și accidentat la fază golului marcat de underul Vlad Codău.
CSM Bacău a pierdut la limită în prima etapă, 1-2 la Fălticeni, cu revelația din Cupa României ACS Șomuz, pentru ca în runda a 2-a să remizeze alb, intern, cu CS Știința Miroslava, obținând astfel primul punct stagional.
Ested un joc care pare la îndemâna celor de la Foresta, însă pe teren lucrurile nu vor fi tocmai simple, anticipându-se un rezultat strâns totuși în favoarea sucevenilor.

Pronostic: 1

5. ACS Hușana Huși - CS Dante Botoșani - stadion Municipal (Huși - Vaslui)

Arbitri: A - Vasile Buzea (Buftea - Ilfov), A1 - Cristian Voicu (Focșani - Vrancea), A2 - Ciprian Sergiu Oancea (București - București)
Observatori: Cristinel Rusu (Focșani - Vrancea) și Aurel Daicu (Suceava - Suceava)

Hușana este obligată să câștige pentru a se reabilita în fața fanilor după eliminarea din Cupă în fața Politehnicii Iași, o formație totuși de eșalon superior, dar mai cu seamă, să spele impresia neplăcută lăsată la Piatra Neamț, acolo unde a cedat clar, 0-4 în fața gazdelor de la ACSM Ceahlăul.
CS Dante Botoșani este o grupare alcătuită din jucători experimentați, are 2 victorii scurte cu 1-0: în deplasare la Miroslava cu CS Știința și acasă cu ACS Foresta Suceava, formație pe care a reușit să o elimine și într-o fază anterioară din Cupa României.
Vedem cum va răspunde Hușana după jocul de miercuri din Cupa României, joc care a stors-o de energie, însă trebuie să câștige cu Dante, pentru că miercuri joacă pe Areni, restanța cu Foresta, așa că băieții lui Dan Florin Croitoru au parte de un început de sezon extrem de complicat în care fiecare punct contează.

Pronostic: 1

Loc

Clasamentul (2)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

2

2

0

0

6-0

6

2

CSM Bucovina Rădăuți

2

2

0

0

4-2

6

3

CS Dante Botoșani

2

2

0

0

2-0

6

4

ACS Șomuz Fălticeni

2

1

1

0

3-2

4

5

Cs Sporting Juniorul Vaslui

2

0

1

1

2-3

1

6

CSM Bacău

2

0

1

1

1-2

1

7

CS Știința Miroslava

2

0

1

1

0-1

1

8

ACS Foresta Suceava

1

0

0

1

0-1

0

9

CSM Pașcani

2

0

0

2

1-4

0

10

ACS Hușana Huși

1

0

0

1

0-4

0

Vineri, 10 septembrie


1. CSM Rm.Sărat - AFC Dinamo Bacău - stadion Municipal (Rm.Sărat - Buzău)

Arbitri: A - Dorin Burloiu - (Galați - Galați); A1 - Daniel Cristi Ichim - (Brăila - Brăila), A2 - Robert Mocanu - (Brăila - Brăila)
Observatori: Daniel Hulubei (Vaslui - Vaslui) și Vasile Blagoe (Drobeta Turnu Severin - Mehedinți)

CSM Rm.Sărat pleacă cu prima șansă în fața nou promovatei Dinamo Bacău, formație rămasă la cota 0 în clasamentul seriei, după 2 înfrângeri în care, a primit numai puțin de 7 goluri.
În celălalt joc disputat pe teren străin, Dinamo Bacău a cedat la scor, 0-5, tot în Buzău, pe sinteticul celor de la AFC Metalul.
În runda a 2-a, pe teren propriu, la Săucești, Dinamo a condus cu 1-0 pe Viitorul Ianca, însă până la urmă nu a adunar nici măcar un punct.
Dacă în prima etapă au câștigat cu 2-1 acasă cu CS Făurei, Rm.Sărat a cedat apoi la limită, cu același scor, 1-2 pe terenul celor de la AFC Metalul, într-o partidă ce a consemnta un adevărat derby la L3 a județului Buzău.
Va reuși Dinamo Bacău primele puncte din campionat la Rm.Sărat? Noi zicem că orice este posibil, așa că mergem pe o victorie a formației nou promovate,

Pronsotic: 2

2. CS Aerostar Bacău - ACS SC Oțelul Galați - stadion Aerostar (Bacău - Bacău)

Arbitri: A - Lucian Andrei Țiții - (Șura Mică - Sibiu), A1 - Cătălin Iulian Brânză - (Botoșani - Botoșani), A2 - Emeric Tocai (Alma - Sibiu)
Observatori: Petronela Anițoaiei (Iași - Iași) și Ștefan Donciu (Sfântu Gheorghe - Covasna)

CS Aerostar a debutat cu o victorie obținută in-extremis pe teren propriu în dauna brăilenilor de la Viitorul Ianca, după ce au revenit de la 0-1 și cu un om în minus, pentru ca în runda precedentă să obțină o remiză prețioasă la Focșani, acolo unde a deschis scorul prin Gavrilă la jumătatea reprizei a 2-a, însă a fost egalată pe final de CSM Focșani, gol veteranul Mădălin Predoiu.
SC Oțelul Galați a pierdut neașteptat în prima deplasare,  la Liești în fața gălățenilor de la CS Sporting, cu 1-2. Apoi în etapa a 2-a, elevii lui Dorinel  Munteanu s-au descătușat în fața celor de la ACS Sportul Chiscani, scorul de 8-0, ne scutește de prea multe comentarii.
Aviatorii și-au odihnit pentru meciul din Cupă de la Fălticeni cu Șomuz o parte dintre titulari, iar pentru meciul cu Oțelul vor juca cu cel mai bun prim 11, cu mențiunea faptului, că vârful Vraciu este în continuare accidentat.

Pronostic: 2

3. CS Sporting Liești - AFC Metalul Buzău - stadion Comunal (Liești - Galați)

Arbitri: A - Segiu Mavriche (Bacău - Bacău), A1 - Bogdan George Duță (Bacău - Bacău), A2 - Claudiu Lucaci (Bacău - Bacău)
Observatori: Laurențiu Vărgatu (Brăila - Brăila) și Mircea Brândușă (Călărași - Călărași)

Cu siguranță este un derby de etapă, de clasament, între cele 2 formații din această serie cu punctaj maxim.
Dacă AFC Metalul Buzău are 2 victorii acasă: 5-0 cu AFC Dinamo Bacău și 2-1 cu CSM Rm.Sărat, CS Sporting Liești a produs o înfrângere marii favorite din această serie, SC Oțelul Galați, pentru ca, etapa următoare, în deplasarea de la Făurei, să câștige un joc în care s-a marcat de 7 ori,  cu 4-3! 
Gazdele par ușor favorite însă și elevii lui Valentin Stan au șansa lor, nefiind exclus nici un rezultat de egalitate între cele 2 formații din fruntea seriei a 2-a.

Pronostic: 1

4. ACS Sportul Chiscani - CS Făurei - stadion Sportul (Chiscani - Brăila)

Arbitri A - Valentin Porumbel (Oltenița - Călărași), A1 - Gabriel Neagu (Călărași - Câ Călărași), A2 - Andrei Toma (Galați - Galați)
Observatori: Silviu Brîndușă (Constanța - Constanța) și Elvin Eiub (Măcin - Tulcea)

Un derby de play-out, un derby de Brăila, un joc cu implicații  în zona inferioară a clasamentului, între 2 formații ce au cifra zero în dreptul punctelor.
La finalul acestui joc, cel puțin una din ele, dar chiar și amândouă în eventualitatea unui egal, vor debloca în clasament cifra ce reprezintă numărul de puncte.
Dacă Făureiul lui Bănel Nicoliță a cedat în ambele jocuri la limită: 1-2 la CSM Rm.Sărat și acasă 3-4 cu CS Sporting Liești, ACS Sportul Chiscani a cedat greu în prima rundă acasă cu CSM Focșani, scor 0-1, pentru ca în etapa următoare să piardă categoric, la scor, confruntarea de la Galați cu SC Oțelul,0-8!
Este un joc deschis oricărui rezultat, mizăm pe o remiză, pentru că ambele formații vor încerca să puncteze în clasament.

Pronostic: X

5. CS Viitorul Ianca - CSM Focșani 2007 - stadion Plopu (Ianca - Brăila)

Arbitri A - Vlad Baban (Iași - Iași), A1 - Andrei Diaconu (Iași - Iași), A2 - Alexandru Iftime (Iași - Iași)
Observatori: Dan Vasile Popescu (Buzău) și Marin Iancu (Urziceni - Ialomița)

Un joc ce se anunță echilibrat, cu mențiunea că formația din Ianca este la primul joc de pe teren propriu în acest campionat.
În primele 2 etape, CS ViitoruL a evoluat în deplasare pe terenul celor de la CS Aerostar (1-2), acolo unde a scăpat printre degete cel puțin un rezultat de egalitate și (2-1) la Săcești, cu AFC Dinamo Bacău, joc în care,  a întors scorul nefavorabil de 0-1, în favoarea sa pe minutele de final.
De partea cealaltă CSM Focșani 2007, a câștigat greu la CHiscani,  1-0 pe terenul celor de la ACS Sportul, pentru ca o etapă mai târziu, pe Milcovul, să remizeze 1-1 cu CS Aerostar, egalarea fiind adusă pe final de joc de veteranul echipei Mădălin Predoiu.

Pronostic: 2

Loc

Clasamentul (2)

M

V

E

Î

Gol

Pt

1

AFC Metalul Buzău

2

2

0

0

7-1

6

2

CS Sporting Liești

2

2

0

0

6-4

6

3

CS Aerostar Bacău

2

1

1

0

3-2

4

4

CSM Focșani 2007

2

1

1

0

2-1

4

5

ACS SC  Oțelul Galați

2

1

0

1

9-2

3

6

CS Viitorul Ianca

2

1

0

1

3-3

3

7

CSM Rm.Sărat

2

1

0

1

3-3

3

8

CS Făurei

2

0

0

2

4-6

0

9

AFC Dinamo Bacău

2

0

0

2

1-7

0

10

ACS Sportul Chiscani

2

0

0

2

0-9

0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu