joi, 28 martie 2024

Fotbal liga a 2-a | ANALIZA (3): CSA Steaua București are cel mai tare atac și cel mai bun marcator al sezonului regular. Buzăul, Corvinul și Ceahlăul au trecut și ele borna celor 30 de goluri marcate în sezonul regular

 

CSA Steaua București este formația pregătită de tehnicianul Daniel Oprița cu cea mai prolifică linie ofensivă - 37 de goluri în 19 partide, iar golgheterul militarilor - Bogdan Chipirliu cu 12 reușite este liderul golgheterilor la finalul sezonului regular.
Vârful Stelei a fost urmat în top 5 în clasamentul golgheterilor de Adrian Bălan (Concordia Chiajna) cu 11 reușite și Dragoș Huiban (FC Metaloglobus București) cu 10 goluri. Pe următoarele poziții se află Marian Drăghiceanu (CSM Reșița) cu 9 goluri și Dragan Paulevici (CSC Dumbrăvița) cu 8 reușite.
ACSM Ceahlăul Piatra Neamț ocupă locurile 3-4 la  egalitate cu Corvinul Huneduara cu 30 de goluri marcate fiind depășite cu doar 1 gol de Gloria Buzău - al 2-lea atac din divizie după CSA Steaua cu 31 de puncte. 
Dintre principalii realizatori ai nemțenilor îi remarcăm pe Patrick Petre și Azdren Llullaku cu 5 goluri fiecare, cu mențiunea că albanezul care este și noul căpitan al galben-negrilor după accidentarea lui Vișinar are 2 reușite din penalty. 
Pe locul 3 în topul marcatorilor la ACSM Ceahlăul se află mezinul Matei Moraru (2005) cu 4 reușite, toate în deplasare!
Au mai punctat pentru nemțeni în topul marcatorilor: Marius Savu și Mihai Neicuțescu de 3 ori, Alex Buziuc și Sergio Cortelezi ambii de 2 ori, Robert Ciobanu, Pedro Albino, Cristin Jalbă, Michael Onișa și Vasile Bogdan Forizs - toți cu câte 1 gol.

Ce ar fi de observat și de analizat


Dintre formațiile cu ofensive puternice doar Corvinul Huneduara și Gloria Buzău au reușit calificarea în play-off, în timp ce CSA Steaua, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și AFC Chindia Târgoviște sunt marile perdante, fiecare dintre ele cu particularitățile sale.
CSA Steaua București cu 37 de goluri reprezintă cu siguranță cea mai ofensivă echipă a campionatului, însă a fost trădată de apărare! Cu 24 de goluri primite, are doar 6 echipe din campionat din totalul de 20 cu apărări mai permisive. 
ACSM Ceahlăul ar fi putut fi cu siguranță a 2-a ofensivă a ligii a 2-a, dacă spre exemplu s-ar fi întrebuințat mai serios cu Progresul  Spartac în deplasare sau dacă ar fi găsit drumul spre gol în 2 partide de  pe teren propriu unde nu a reușit să perforeze porțile adverse, în toamnă cu CS Mioveni și CSC 1599 Șelimbăr, formații puternice care au reușit până la urmă calificarea în  play-off.
AFC Chindia Târgoviște a plătit tribut începutului ezitant de sezon și instabilității la nivel de conducere tehnică și administrativă, numeroaselor litigii cu foștii jucători la Comisiile federale, fiind la un moment dat aproape și de depunctare!
Fără a avea un număr 9 în adevărat sens al cuvântului nemțenii nu au găsit acel atacant eficient care să facă diferența. Robert Ciobanu a fost împrumutat la L3 în condițiile în care concurenții lui pe posturi Josemar Agosthino Balanga și Santiago Selmani au fost crunte dezamăgiri, iar Sergio Cortelezzi nu a justificat salariul uriaș de la Ceahlăul iar  prin cele 2 penalty-uri ratate din meciurile cu formațiile tari ale ligii a 2-a cu CSC Șelimbăr și Unirea Slobozia a condamnat clubul de sub Pietricica spre turneul play-out.
Fără a fi un atacant pur sânge Alexandru Buziuc a jucat prea puține minute pentru a ne face o părere, a reușit 2 goluri la ultimul joc, cei drept în fața celei mai modeste echipe din campionat, însă este clar că el va reprezenta soluția nr.1 a profesorului Cristian Pustai pentru ultimele 6 jocuri din turneul de retrogradare.
Este evident că punctul forte la ACSM Ceahlăul la capitolul goluri marcate îl reprezintă compartimentul median: Llullaku, Petre, Moraru, Neicuțescu, Marius Savu înscriind împreună 20 din cele 30 de goluri ale echipei.
Echipele cu cele mai slabe ofensive se află de această dată corect, pe ultimele locuri din clasament. Progresul Spartac cu 9 reușite este ultima, iar CSM Alexandria cu doar 10 goluri marcate este penultima.
Unirea Dej este pe 18 cu doar 13 goluri marcate, în timp ce cu 16 goluri regăsim un număr de 3 formații: CS Tunari, ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu și CSM Slatina, iar CFC Argeș are 17 goluri marcate, cu mențiunea că ultimele 2 formații din această înșiruire stau bine la capitolul defensivă cu 18 și respectiv 16 goluri la pasiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal juniori republicani ELITA U-16, play-out | Nimic nou sub soare: înfrângere grea pentru ACSM Ceahlăul în Crângul Buzăului. Rezultatele complete ale etapei a 5-a și clasamentul actualizat

  Etapa a 5-a (23 noiembrie) AFC Hermannstadt 2-2 ACS Suporter Club Oțelul Galați ACS Kids Tâmpa ...