marți, 11 iunie 2024

Fotbal liga a 2-a | Surpriză la Ungheni: Florentin Petre s-a despărțit de formația pe care tocmai o PROMOVASE în urmă cu 5 zile! Fostul principal al nemțenilor ofertat să ia funcția de antrenor secund la Dinamo!

 

Decizie surpriză la una dintre nou-promovatele în Liga 2 din această vară, însă nu și o premieră în acest sens!

Unirea Ungheni a anunțat, luni seară, 10 iunie 2024, la cinci zile distanță de la accederea istorică în eșalonul secund, faptul că s-a despărțit de antrenorul Florentin Petre (48 de ani). 

Unirea Ungheni a fost una dintre surprizele barajelor pentru accederea în Liga 2. Formația din județul Mureș a răsturnat calculele hârtiei după ce a eliminat-o pe Gloria Bistrița cu scorul general de 4-3 și a ajuns în premieră în a doua divizie.

Florentin Petre bifase a doua promovare din Liga 3 în Liga 2 în cariera sa

În cariera sa de antrenor principal, Florentin Petre a mai condus Dinamo II, Foresta Suceava, Dacia Unirea Brăila și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Cu Brăila a reușit prima promovare ca antrenor în Liga 2, în vara anului 2021, după o finală cu SC Oțelul Galați, iar acum a bifat o a doua astfel de performanță, cu Unirea Ungheni, contra Gloriei Bistrița Năsăud. 

Totuși apele s-au tulburat la Unirea Ungheni chiar după un astfel de succes istoric. Iar anunțul făcut luni pe contul clubului de pe o rețea de socializare a surprins pe toată lumea.

Unirea Ungheni continuă fără Florentin Petre

Angajat în toamna anului trecut cu obiectivul promovării, fostul dinamovist a  reușit să atingă ținta alături de un lot de jucători din care se remarcă experimentații Istvan Fulop și Victoraș Astafei.

Ultimul a marcat toate cele 4 goluri ale Unirii Ungheni din dubla cu bistrițenii pregătiți de Adrian Falub, dublă care la finele ei a dus echipa mureșană în Liga 2. Totuși, Florentin Petre nu va mai conduce echipa și în eșalonul secund, după ce drumurile celor două părți s-au separat neașteptat.

CS Unirea Ungheni 2018 se desparte de antrenorul Florentin Petre

Conducerea clubului CS. Unirea Ungheni 2018 anunță despărțirea de comun acord de antrenorul Florentin Petre, care a condus echipa noastră spre promovarea în Liga 2.

Lui Florentin Petre, îi mulțumim pentru dedicarea, pasiunea și eforturile neobosite. Sub îndrumarea sa, echipa noastră  a crescut și a atins noi culmi. Ne despărțim de el cu respect și apreciere pentru tot ce a realizat alături de noi. 
Florentin va  rămâne mereu parte din familia echipei Unirea Ungheni.
Mulțumim Florentin, pentru tot ce ai făcut pentru noi! Îți dorim mult succes în viitor! , a fost comunicatul clubului după rezilierea angajamentului cu antrenorul de 48 de ani.

Fanatik a scris aseară că FLorentin Petre ar fi fost ofertat de Andrei Nicolescu să preia funcția de antrenor secund la Dinamo, clubul său de suflet, în stafful lui Zeijko Kopic.

Doar o necunoscută pentru viitorul sezon de Liga 2

Unirea Ungheni va fi una din cele 22 de echipe care se va înscrie la startul viitoarei stagiuni a Ligii 2. Campionatul s-a măeit cu alte două competitoare după decizia federală din vara anului trecut.
În afara Unireii Ungheni și-au mai asigurat un loc în al doilea eșalon după baraje AFC Metalul Buzău, CS Afumați, AFC Muscelul Câmpulung și FC Bihor.
Ultima echipă care va completa tabloul formațiilor din Liga  2 va fi decisă în urma unui Final Four (miercuri semifinalele intr-o singură manșă, iar finala sâmbătă, 15 iunie de la orele 17:30)
Cele 4 formații ce se vor lupta pentru ultimul loc de L2 sunt CSM Focșani, CSM Rm.Vâlcea, CS Dinamo și CS Giroda și Giarmata Vii.

foto: CS Ungheni 2018 - facebook și Pixel Prosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...