joi, 26 august 2021

Fotbal liga a 3-a, Seria I & II-a | Avancronica etapei inaugurale, delegările de arbitri și observatori, pronosticuri. Partida ACS Foresta Suceava - ACS Hușana Huși NU SE DISPUTĂ!

 

În acest weekend se dă startul oficial în campionatul ligii a 3-a, competiție ce va fi reflectată și în acest sezon prin rubricile deja consacrate mai cu seamă la nivelul seriilor 1 și 2, din cele 20 de formații ce compun aceste 2 grupe, vă reamintim că la finalul lunii mai a anului viitor, doar o singură grupare va obține biletele câștigătoare spre L2. 
Așa cum anticipa și principalul nemțenilor, Costel Ilie (foto 2), în seria I se luptă cu șanse aproximativ egale  un număr de 7 formații pentru calificarea în play-off, o primă fază a competiției care va da la finalul lui martie anul viitor, cele mai bune 4 formații din această serie.  
Dacă în prima serie se anunță o confruntare echilibrată, cu ACSM Ceahlăul ușor favorită prin prisma staff-ului tehnic și a lotului de jucători dar și datorită stabilității financiare, în seria a 2-a, ACS SC Oțelul Galați, CS Aerostar Bacău și CSM Focșani 2007 par la această oră printre favorite, însă desfășurarea ulterioară a competiției poate produce unele surprize la nivelul ambelor serii.
Vineri, 27 august, în cele 2 serii sunt programate 3 jocuri, în seria I, la Pașcani, are loc înfruntarea dintre CSM Pașcani și ACSM Ceahlăul, în timp ce în seria 2-a, nou promovata AFC Dinamo Bacău debutează în deplasare, la Metalul Buzău, o formație ce tocmai a părăsit Cupa României în turul 3 în dauna suratei mai mari AS FC Buzău, iar în al 2-lea joc din această serie, aviatorii revin la nivelul L3 cu un joc acasă în compania incomodei și imprevizibilei Viitorul Ianca.

Seria I 

vineri, 27 august, ora 18:00

1. CSM Pașcani  - ACSM Ceahlăul Piatra Neamț - stadion CFR (Pașcani - Iași)
Arbitri: A - Bogdan Jijiie - Botoșani, A1: Alexandru Blănariu - (Fălticeni - Suceava), A2: Vlăduț Hazi - (Volovăț - Suceava)
Observatori: Cristian Sava - Bacău și Daniel Scânteie - Bacău

CSM Pașcani este în acest sezon o grupare aproape nouă, reformată din temelii, cu mulți jucători tineri, dornici de afirmare și cu un tehnician de asemenea din zona Iașului, familiar cu fondul de jucători din această zonă. Un joc contra principalei favorite la promovare din această serie, nu poate fi decât un bonus pentru pășcăneni, singurii care au de pierdut din acest joc sunt doar nemțenii, în eventualitatea puțin probabilă totuși în care nu își vor adjudeca toate cele 3 puncte.
Ambele formații au părăsit Cupa României încă din turul 2: CSM Pașcani a fost eliminată pe teren propriu cu scorul de 1-3 de ACS Hușana Huși, în timp ce pietrenii au cedat cu 9-10 după prelungiri și lovituri de departajare cu CS Știința Miroslava, pe Uricani.
Pentru acest joc tehnicianul Costel Ilie nu îi are la dispoziție pe stopperul Cristin Jalbă și pe mijlocașul Sorin Tăbăcariu - ambii accidentați, însă chiar și așa, "galben-negrii" pot alinia la Pașcani un prim 11 competitiv.

Pronostic: 2

sâmbătă, 28 august, ora 18:00

2. CSM Bucovina Rădăuți - CS Sporting Juniorul Vaslui - stadion Municipal   (Rădăuți - Suceava)
Arbitri: 
Observatori:

Gazdele de la Bucovina, câștigătorii seriei I în stagiunea precedentă pornesc mari favoriți împotriva băieților lui Cornel Cracea, chiar și cu numeroasele schimbări care au avut loc în această vară în efectivul Rădăuțiului, experimentatul tehnician Florin Cristescu a avut suficient timp la dispoziție pentru a închega și pentru acest sezon un lot competitiv.
De partea cealaltă, Vasluiul a încercat o fuziune, nereușită în această vară cu Foresta Suceava, problemele financiare de la club sunt departe de a fi rezolvate, însă echipa este la al 2-lea sezon consecutiv de L3, iar pe cale de consecință CS Sporting Juniorul ar trebui cel puțin la nivel teoretic să acumuleze experiență, să crească în joc și rezultatele să fie mai bune per ansamblu decât în stagiunea trecută.
Totuși, Rădăuți este prin tradiție o formație care pierde greu punct(e) pe teren propriu, așa că șansele Bucovinei să debuteze cu o victorie în propriul fief sunt destul de mari.

Pronostic: 1

3. ACS Șomuz Fălticeni - CSM Bacău - stadion Municipal Constantin Jamaischi (Fălticeni - Suceava)
Arbitri:
Observatori: 

ACS Șomuz Fălticeni pare la această oră cea mai solidă echipă suceveană, contigentul sosit în această vară de la Rădăuți în frunte cu principalul Iulian Ionesi, ar trebui cel puțin în teorie să se adaptateze cât mai repede iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
De altfel, în Cupa României, Șomuzul a ajuns deja în turul IV după ce a trecut în fazele precedente fără prea mari emoții de 2 formații bune ale seriei I: 3-0 cu CSM Bucovina Rădăuți și 3-1 cu CS Dante Botoșani.
CSM Bacău este formația care a ajuns în seria I în acest sezon de L3, mutarea ei din seria a 2-a, fiind oarecum așteptată de specialiștii în fotbalul mic: Aerostar - formație retrogradată din L2 și AFC Dinamo Bacău - formație nou promovată fiind celelalte formații băcăuane care au fos repartizate în seria a 2-a.
CSM Bacău a încheiat sezonul trecut al ligii a 3-a, pe locul 7 în seria a 2-a, o performanță onorabilă  dacă ținem cont de faptul că echipa susținută de Primăria Bacău a avut un buget de avarie, lucru care din păcate, se pare că se perpetuează și în această nouă ediție de campionat.
Pentru acest prim joc de deschidere, este așteptată o victorie a Șomuzului, asta cu toate că cel puțin în teorie, CSM-eii din Bacău ar trebui să fie mai proaspeți din punct de vedere fizic, asta și pentru faptul că elevii lui Codrin Mindirigiu au avut liber la mijlocul acestei săptămâni, băcăuanii nefiind angrenați în Cupa României.

Pronostic: 1

4.  CS Știința Miroslava - CS Dante Botoșani - stadion Uricani (Miroslava - Iași)
Arbitri:
Observatori:

Probabil capul de afiș al rundei, între 2 formații de valori apropiate, care tocmai au părăsit la mijlocul acestei săptămâni Cupa României în turul 3 al competiției.
Dante a deschis scorul la Fălticeni dar a sfârșit prin a fi învinsă cu 1-3, Miroslava a fost la  câteva minute de a da lovitura la Huși, acolo unde a condus până aproape de final, fiind învinsă chiar de fostul ei căpitan Eduard Sandu - autorul unei duble în minutele 87 și 92!
Este un joc deschis oricărui rezultat, ambele echipe au jucat în Cupă, deci nu poate fi vorba de vreun avantaj de ordin fizic pentru niciuna dintre formații, însă este de așteptat ca elevii lui Cristi Popovici, cei care i-au eliminat și pe ACSM Ceahlăul în turul anterior din Cupa României la penalty-uri, să își valorifice avantajul terenului propriu.
Dante, o formație ce are ca și obiectiv prezența în play-off va da o replică pe măsură, așa că ne așteptăm la un joc echilibrat,  al cărui rezultat este incert la ora jocului.

Pronostic: X

5. ACS Foresta Suceava - ACS Hușana Huși - stadion Areni (Suceava - Suceava)
Nu se dispută


Seria II-a

vineri, 27 august, ora 18:00

1. AFC Metalul Buzău - AFC Dinamo Bacău - stadion Metalul (ex.Cornel Negoiescu-sintetic) (Buzău-Buzău)
Arbitri: A - Lucian Diaconu - Iași, A1 - Andrei Diaconu - Iași, A2 - Ana Pușcașu - Iași
Observatori: Daniel Burloiu - Galați și Marian Iancu - (Urziceni - Ialomița)

Un prim joc și în seria a 2-a, un joc între 2 formații noi pentru componența acestei serii. Dacă Dinamo Bacău este o prezență inedită, AFC Metalul Buzău revine la matcă după ce a tot fost mutată în ultimii ani de federali ba prin seria a 4-a, sau chiar seria I, atunci când era formatul de 16 echipe la eșalonul 3.
AFC Metalul Buzău este o grupare solidă a ligii a 3-a, cu un antrenor experimentat Valentin Stan, cel care se află pe banca tehnică de mulți ani la Metalul.
AFC Dinamo Bacău - ca și nou promovată, își propune să facă o figură frumoasă, și dacă se poate, elevii lui Adrian Întuneric să se mențină în primul sezon la nivelul eșalonului 3.
Va fi greu, chiar dacă Metalul Buzău a jucat marți în Cupă cu AS FC Buzău (meci pierdut cu 1-3, gol fostul pietrean Andrei Pavel din penalty) pentru băcăuanii să vină cu punct(e) din deplasarea de pe sinteticul buzoian.

Pronostic: 1

2. CS Aerostar Bacău - CS Viitorul Ianca - stadion Aerostar (Bacău - Bacău)
Arbitri: A1 - Cosmin Roman - Iași, A1- Daniel Hriscu - (Voroești - Iași), A2 - Vlad Hriscu - (Voroești - Iași)
Observatori: Valentina Luca - Botoșani și Ștefan Donciu - (Sfântu Gheorghe - Covasna)

Aviatorii revin în eșalonul 3 după un sezon ratat la nivelul ligii a 2-a, pandemia afectând grav și bugetul fabricii de avioane, așa că pe cale de consecință, retrogradarea nu a putut fi evitată pentru gruparea condusă de duoul Voicu & Damaschin.
CS Viitorul Ianca este o echipă bună în această serie, capabilă să producă unele surprize, poate chiar să lupte cu șanse pentru un loc de play-off, dar la această oră elevii lui Mișu Ionescu vin după o serie de partide tari: 1-2 cu ACSM Ceahlăul, 2-2 cu CSM Focșani după prelungiri si calificare la loteria penalty-urilor marți în Cupă, cu scorul de 6-4, deci ca și tonus de competiție, avantaj CS Aerostar.

Pronostic: 1

3. CSM Rm.Sărat - CS Făurei - stadion Muncipal ( Rm.Sărat - Buzău)
Arbitri:
Observatori:

CSM Rm.Sărat este favorită clar în acest joc, gruparea buzoiană făcând o impresie generală favorabilă și în sezonul trecut atunci când a reușit o serie de rezultate surprinzătoare printre care și înfrângerea Oțelului, marea perdantă a barajului de promovare din sezonul trecut.
Cu o echipă foarte tânără, râmnicenii sunt la al 2-lea sezon de L3 și este de așteptat o creștere în exprimare în joc și rezultate pentru elevii experimentatului Tănase Lăptoiu, așa că este un joc de 1 solist pentru această etapă inaugurală.
CS Făurei deși a retrogradat dramatic în liga a 4-a, în urma barajului cu CSM Fetești în urma a 2 remize, pe baza vechilului regulament ce avantaja echipa care marca mai mult în jocurile din deplasare, a beneficiat de invitația FRF pentru completarea seriilor la nivelul eșalonului 3, însă chiar și așa este de așteptat că brăilenii de la CS Făurei să nu emită prea multe pretenții nici în acest sezon.

Pronostic: 1

4. CS Sporting Liești - ACS SC Oțelul Galați - stadion Comunal (Liești - Galați)
Arbitri:
Observatori:

Un derby gălățean ce și-a disputat un prim episod în turul 2 al Cupei României, acolo unde, beneficiind și de avantajul unei eliminări din tabăra gazdelor, oțelarii au obținut la acea vreme o victorie facilă (4-0) și o calificare în turul 3, acolo, unde miercuri, SC Oțelul a cedat iarăși, 0-1, în fața rivalilor de moarte de la Dacia Unirea Brăila, grupare ce ia învins în barajul decis de promovare din sezonul trecut.
În campionat va fi cu totul altceva, așteptăm un derby al orgoliilor în care Sporting în rândul căreia se găsesc și foști jucători ai Oțelului să dea o replică consistentă favoriților și de ce nu să producă o mică, mare surpriză.
Rămâne de văzut cum s-au recuperat gălățenii după jocul de Cupa României de la Brăila, însă chiar și așa elevii lui Dorinel Munteanu pleacă cu prima șansă la victorie.

Pronostic: 2

5. ACS Sportul Chiscani - CSM Focșani 2007 - stadion Comunal (Chiscani - Brăila)
Arbitri:
Observatori:

CSM Focșani 2007 a părăsit dramatic Cupa României după 4-6 la penalty-urile de departajare cu CS Aerostar Bacău, asta după ce la finalul timpului regulamentar și după cele 2 reprize de prelungiri, scorul fusese egal 2-2. 
Exact cu o săptămână în urmă, Focșaniul câștigase la Piatra Neamț cu 2-0 în ultimul amical din presezon, goluri Băciuț și Mădălin Predoiu, așa că focșănenii lui Marius Bratu sunt deja căliți la foc mărunt,  iar gândul lor zoboară mai degrabă spre etapa a 2-a, când pe Milcovul vine de data aceasta în campionat aviatorii din Bacău, grupare împotriva căreia Focșaniul dorește să își ia revanșa după eliminarea din turul 3 din Cupa României.
Sportul Chiscani s-a menținut la nivelul ligii a 3-a datorită invitației primite și acceptate din partea FRF, pentru că nu au fost suficiente echipe pentru completarea celor 10 serii cu 10 formații.
Nu avem informații recente despre gruparea brăileană, însă este evident că cel puțin pentru primele jocuri aceasta va fi o victimă sigură, cel puțin în fața echipelor cu pretenții din această serie.

Pronostic:2 

Brigăzile de arbitri și observatori se vor updata pentru jocurile de sâmbătă îmdeiat ce vor fi stabilite de FRF - CCA.

foto: Sportul nemțean de performanță și Sportul Ilustrat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postare prezentată

Fotbal liga a 3-a, Seria I | Final de tur cu CS Știința Miroslava lider meritat. FC Bacău, CSM Bacău și Gloria Ultra completează locurile de play-off. Ceahlăul II a cedat pe final la Bacău în fața CSM-eilor!

  Etapa a 9-a (26 octombrie) CSM Bucovina Rădăuți 1-1 Gloria Ultra ACS FC Șoimii Gura Humorului ...