miercuri, 1 septembrie 2021

Handbal div.A | H.C.F. Piatra Neamț și-a aflat competitoarele din sezonul 2021-2022: Serie complicată, cu alte 13 formații, deplasări lungi ce vor solicita din plin bugetul și pregătirea sportivelor pregătite de profesorul Dan Valentin

 

La finalul săptămânii trecute, a avut loc tragerea la sorți a sistemului competițional în div.A, iar în ceea ce privește competiția feminină am avut parte de o mare surpriză: FRH a considerat că este necesară comasarea celor 4 serii, model pe care s-a desfășurat campionatul div.A, în ultimele sezoane, în doar 2, rezultând două serii, de 14, respectiv 13 formații!
H.C.F. Piatra Neamț a fost repartizată în seria I, alături de formații puternice precum CSM Corona Brașov, CSM Galați sau CSM Unirea Slobozia.
Pe lângă numărul crescut de jocuri în compania unor formații puternice, un lucru de apreciat din acest punct de vedere, această dispunere într-o serie de 14 formații, crește în mod considerabil cheltuielile cu deplasările foarte lungi, pregătirea și participarea în competiție, dacă ținem cont și de faptul că la Piatra Neamț, profesorul Dan Valentin nu dispune de resurse financiare nelimitate, iar lotul, deși unul valoros pentru acest eșalon, este cel puțin numeric la acest moment al pregătirilor, unul destul de restrâns, fiind necesare minim 2-3 achiziții cu care, fetele de la H.C.F. Piatra Neamț să facă o figură frumoasă în noul campionat care are prima etapă de start pe 12 septembrie.
SERIA A: CSM Unirea Slobozia, CSM Roman, CSM II București, CSU Neptun Constanța, Activ Prahova Ploiești, CNE Sfântu Gheorghe, HCF Piatra Neamț, Știința Bacău, Danubius Călărași, CSM Galați, Școala 181 București, CSM Corona Brașov, Spartac București, CSM Bacău.
Vă reamintim lotul formației din Piatra Neamț, cu care, în ediția trecută de campionat profesorul Dan Valentin
 a reușit calificarea la turneul semifinal:

Lotul echipei 2020-2021:
PORTARII: Lujerdean Raluca, Ciobotaru Carina.
INTERII: Mazilu Antonia, Ababei Teodora, Dumitriu Bianca.
Extreme: Miron Simona, Nica Marina, Pascalina Madalina.
CENTRII: Cernat Rebeca, Macovei Raluca.
PIVOTII: Creanga Andreea, Mihaiasa Stefana.
ANTRENOR: Prof. Dan Valentin
Pentru noul sezon competițional, este anunțată revenirea centrului Rebeca Cernat, după o pauză de aproape un an, antrenorul secund din teren, în timp ce extrema Simona Miron, golghetera seriei A, din sezonul trecut, și una din cele mai constante jucătoare din ultimii ani, va prelua banderola de căpitan, în teren.
După 3 săptămâni de la reunire, în care s-a urmărit reacomodarea la efort și ulterior dezvoltarea rezistenței specifice jocului și reacomodarea cu mingea de handbal, pietrencele au disputat deja un prim test de verificare în fața unei grupări ce a evoluat în stagiunea trecută în Liga Florilor, CSM Unirea Slobozia, o grupare ce a alininat un lot numeros format din 14 handbaliste, în timp ce H.C.F. Piatra Neamț, a avut pe bancă la acest joc 10 sportive din care 2 portari, însă chiar și în aceste condiții, pietrencele au dat o replică curajoasă, victoria fostei prim divizioanare a fost conturată, cu greu, 27-24, mai cu seamă în repriza a 2-a, pe fondul fluctuațiilor din evoluția tinerelor din lotul pietrean, atunci când ritmul de joc nu a putut fi unul optim, însă cu siguranță aceste mici sincope pot fi corectate.
La finalul primului joc de verificare, profesorul Dan Valentin s-a declarat pe alocuri mulțumit de evoluția elevelor sale, recunoscând că defensiva ia dat cele mai mari bătăi de cap.
În prima repriză a survenit accidentarea extremei Marina Nica, aceasta fiind înlocuită de gălățeanca Raluca Macovei, atât pe faza ofensivă, unde a jucat extremă stângă, dar și în apărare, în zona centrală.
Profesorul Dan Valentin în colaborare cu antrenoul jucător Cernat (Roșca) Rebeca au hotărât să le dea încredere la linia de 9m mezinelor lotului Teodora Ababei și Ștefania Mihaiasa născute în 2004 respectiv 2003 încă din primul minut de joc.
Titulară pe postul de inter stânga în sezonul anterior, jucătoarea Antonia Mazilu a fost menajată în startul acestei partidei, aceasta având o perioada de învoire motivată timp de două săptămâni datorită unei probleme de sănătate a mamei sale, revenită în cadrul echipei de doar două zile.

Dan Valentin - antrenor principal:
"Niciodată nu am mers la război cu loturi numeroase, nici măcar când activam în Liga Națională, am mizat mereu pe calitatea jucătoarelor. În momentul în care acumulează minute împreună și totodată jucând cu adversari puternici șansele de progres colectiv și individual sunt mult mai mari și vizibile, realizând mereu victorii frumoase chiar și cu lot de 9-10 jucătoare".
Domnul profesor a mai adăugat că există un nucleu solid de jucătoare care evoluează de mai bine de doi ani împreună (Miron S., Creangă A., Cernat R., Nica M., Mazilu A.) reușind astfel să fac un lot competitiv pentru Sezonul 2021-2022, chiar daca încă sunt câteva probleme de efectiv.
" Pe lista transferurilor mai sunt încă două jucătoare pe care sper să le aduc până la începutul campionatului " a concluzionat profesorul Dan Valentin pe noua pagină oficială H.C.F. Piatra Neamț - facebook.
Poarta HCF-ului a fost închisă de portărițele Lujerdean Raluca și de Ciobotaru Carina.
Se anunță un sezon complicat asta în primul rând datorită valului 4 al Pandemiei care se pare va lovi în toamnă țara noastră, modului cum vor reuși cluburile de div.A, să își alcătuiască bugetele, deplasările vor fi lungi și costisitoare, nu este exclusă nici desfășurarea competiției pe modelul de anul trecut, a turneelor, pentru reducerea costurilor cu deplasările și pentru a evita pe cât posibil contaminarea sportivelor cu noul tip de Coronavirus, dar despre toate acestea promitem că vom reveni atunci când vom avea mai multe informații.

foto: Dan Potor și H.C.F. Piatra Neamț -facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu