vineri, 14 iunie 2024

Fotbal liga a 2-a | SALVAREA de la RETROGRADARE este obiectivul pe care și-l ASUMĂ fostul, actualul și singurul FINANȚATOR de la ACSM Ceahlăul. Fără jucătorii cu greutate din sezonul trecut, fără sprijinul CONCRET al autorităților locale și cu un antrenor aflat la prima experiență în poziția de principal la un club de acest nivel, sezonul următor poate fi ULTIMUL pentru galben-negri la L2

 

Cea ce se anticipa se adeverește din păcate în această perioadă când majoritatea formațiilor de L2 trăiesc ultimul weekend de vacanță înaintea demarării pregătirilor pentru noul sezon competițional al eșalonului fotbalistic secund din România.
Dacă Corvinul a reluat deja pregătirile, asta și datorită parcursului european dobândit pe teren prin extraordinara performanță pentru o formație de L2 - căștigarea Cupei României, la Ceahlăul problemele sunt tot mai complicate și din păcate nu se întrevăd soluții în viitorul apropiat, așa că...va urma un sezon complicat, cu multe sacrificii, în care, salvarea de la retrogradare pare să fie singurul obiectiv realist în momentul de față. 
Rămasă fără oameni la toate nivelurile din club datorită în primul rând problemelor de ordin financiar, ACSM Ceahlăul este concentrată în aceste zile pe dubla cu CS Sportul Onești a satelitului ce a cucerit în premieră L4 Neamț.
Ar  fi o încununare a muncii depuse în club în ultimii ani de Daniel Bobu Mahu-Moisii, cel care a demisionat zilele trecute, datorită și faptului că nu s-a mai regăsit pe aceeași lungime de undă cu finanțatorul galben-negrilor. 
Am zice noi și o oportunitate pentru tinerii de la U-19 și U-17 de a câștiga experiență competițională la un nivel superior, dar și a jucătorilor care nu prind în mod constant prima echipă și care, cu această oportunitate ar avea în picioare un număr însemnat de jocuri oficiale la L3.
Deocamdată clubul nu are certificarea pentru L2, la fel ca alte 2 cluburi (Concordia Chiajna și ACS Viitorul Pandurii Tg.Jiu, însă speră să o obțină la apel făcând dovada plata datoriilor restante către jucători ce trebuiau stinse până la 30 aprilie. 
Sezonul trecut din păcate FC Brașov Steagul Renaște nu a mai reușit să dobândească certificarea pentru L2 nici la apel și nici măcar după ce s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
Un alt aspect negativ care va influența evoluția galben-negrilor în sezonul ce va începe pe 3 august al L2 este acela că actualul investitor principal nu a reușit să convingă și alți oameni de afaceri să se alăture proiectului ACSM Ceahlăul, în timp ce ajutorul din partea autorităților locale a rămas unul simbolic, cel permis de legislația actuală, finanțarea pe PROIECTE conform legii 350.
În aceste condiții este explicabil dificultățile de tot felul cu care se confruntă acum investitorul principal: rând pe rând profesorul Cristian Pustai, președintele clubului Cătălin Anton, președintele Consiliului Director Daniel Bobi Mahu-Moisii dar și cei mai valoroși jucători din sezonul trecut nu au dorit să mai continue la Ceahlăul și în următor sezon de L2. Fără Pedro Albino, fără Stephan Krell, fără Mihai Neicuțescu, fără Stejărel Vișinar și cel mai probabil și fără Wiredu Akwasi care cel mai probabil va fi împrumutat la un club de primă ligă, va fi foarte foarte greu...

În acest weekend ajunge la Piatra Neamț și noul antrenor principal Marco Veronese, prezentat deja pe pagina oficială a clubului, cel care are misiunea să alcătuiască în 6 săptămâni un lot competitiv format din jucătorii care au mai rămas în club, cei care au fost împrumutați la alte formații și vor fi prezenți cel puțin la reunire și mulți, foarte mulți jucători (12 confirmați și de investitorul principal la această oră) care vor fi aduși pe FILIERA  ITALIANĂ a firmei MTA Group.
În aceste condiții nici nu poate fi vorba de un cantonament (nu s-a plătit integral nici acela din Antalya!), decizia fiind aceea ca pregătirea să se desfășoare pe plan local.
Conducerea a schimbat și partenerul tehnic, fiind deja comandate echipamentele doar pentru formația de seniori deocamdată tot datorită problemelor financiare.
Singura promisiune certă a investitorului principal este că tehnicianul italian va avea într-o primă fază tot sprijinul său, va avea  credit total în alcătuirea lotului, în procesul de instruire și pregătire a jocurilor, chiar și la alcătuirea staff-ului va avea ultimul cuvânt, cu toate că recunoștea că antrenorii secunzi Vali Avădanei și Florin Anton mai sunt un sezon sub contract cu gruparea pietreană.
Ioan Anton Măzărianu a făcut un apel și la suporteri, îndemnându-i să susțină și în acest sezon greu ce se anunță pentru galben-negri, menționând că prețul biletelor și abonamentelor va rămâne același ca și în sezonul trecut, chiar dacă în acest campionat vor fi mai multe jocuri (sunt cu 2 echipe mai mult), în prețul abonamentelor intrând și meciurile din Cupa României sau partidele formației satelit în cazul în care aceasta va obține promovarea la L3.
De asemenea suporterii vor putea să își procure în viitorul sezon și materiale promoționale, clubul externalizând serviciile unei firme private specializate care va vira în vistiria nemțenilor un  procent stabilit de comun acord.
În sezonul de liga a 2- a 2024-2025 ce pornește la drum în jurul datei de 3 august se va trece de la 20 la 22 de participante. Pentru asta, au retrogradat patru în loc de 5 echipe și vor promova din Liga 3 șase formații în loc de cinci. Pe cele cinci le știm deja, iar a șasea se va decide sâmbătă, 15 iunie, între CSM Focșani și CS Dinamo.

Un comentariu:

  1. Important este că avem echipa în liga 2 a,apoi pe parcurs se vor găsi și soluțiile financiare și tehnice,așa cum a recunoscut și dl.Mazarianu s-au "aruncat",la obiective mărețe prea repede nu se pot arde etapele.Clubul are nevoie de oameni dedicați și profesioniști care sa consolideze proiectul și în trei sau patru ani in funcție de buget și de vremuri sa atace promovarea în Superliga.A dat speranțe "nefondate"suporterilor și acum vrea să dea bir cu fugiții,chiar dacă autoritățile locale nu sprijină sportul, totuși un Ceahlăul low cost este de preferat ligii 3 sau 4.Hai Ceahlăul Piatra Neamț cu un nou avânt!

    RăspundețiȘtergere

Postare prezentată

Fotbal liga a 2-a | ACSM Ceahlăul merge sub Turnul Chindiei pentru a recupera din punctele pierdute acasă cu Slatina și Metaloglobus. Marco Veronese nu poate conta pe Albel Folha și Jakov Katușa încă rerefăcuți

  ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a plecat aștăzi spre Târgoviște pentru partida de mâine de la orele 16:00 cu formația dâmbovițeană AFC Chindia,...